Volg je ons al?

Verhuizen van en naar Den Haag

De gemeente Den Haag had op 1 januari 2022 een inwoneraantal van 553.417. Ten opzichte van ruim 25 jaar geleden (1996) betekent dit een stijging van ongeveer 25%. Het inwoneraantal is namelijk gestegen met maar liefst 110.914 mensen. Jaarlijks vindt er bovendien een groot aantal verhuizingen plaats. Elk jaar verhuizen er binnen Den Haag namelijk duizenden mensen. In 2021 zijn er ruim 21.616 mensen naar de gemeente ’s-Gravenhage verhuisd. Daarentegen vertrokken juist 26.604 mensen en verhuisden nog eens 45.457 mensen naar een ander huis, maar bleven zij in Den Haag. Via de website van de gemeente Den Haag is het mogelijk om veel nuttige informatie over de stad en bijvoorbeeld het doorgeven van jouw verhuizing te vinden. Het is dan ook aan te raden om hier even een kijkje te nemen.

Wonen in de Hofstad

Wonen en leven in Den Haag, ook wel de Hofstad genoemd, is een combinatie van druk en rustig. De bruisende stad heeft namelijk ook voldoende uitvalbasissen om lekker tot rust te komen. In het centrum van Den Haag vind je bovendien Het Binnenhof. Dit is het politieke hart van Nederland. Het is mogelijk om Het Binnenhof vrij te betreden vanuit het prachtige ‘Buitenhof’ en via ‘Plein’. Vervolgens kun je lekker wandelen rondom de bekende plekken als het Torentje, de Ridderzaal en de Tweede Kamer.

Den Haag staat vooral bekend als onze politieke hoofdstad. Er is ook wel een hogeschool en vele middelbare scholen, maar het is geen typische studentenstad. Ook daardoor is de stad wellicht wat rustiger. In de stad Den Haag zul je jezelf echter niet snel vervelen. Er zijn namelijk voldoende bezienswaardigheden te bewonderen. Zo kun je namelijk het Paleis Noordeinde bezoeken. De Nederlandse koning werkt hier en vanaf het station, het Malieveld, de winkelstraten en Het Binnenhof is het een wandeling van slechts een aantal minuten.

Welk verhuisbedrijf past het beste bij jouw wensen?

Via onze website is het mogelijk (en aan te raden) om meerdere verhuisbedrijven uit Den Haag te selecteren waarvan jij wilt dat ze een offerte opstellen. Het is namelijk zo dat iedereen die gaat verhuizen, andere wensen en voorkeuren heeft. Wij zorgen ervoor dat jouw verhuizing vanuit of naar Den Haag door het juiste verhuisbedrijf uitgevoerd gaat worden. Doordat wij je offerte aanvraag enkel naar Erkende Verhuizers doorsturen, ben je verzekerd van goede kwaliteit dienstverlening. De voordelen van een Erkende Verhuizer zijn onder andere:

  • Verhuizing van A tot Z geregeld door bijvoorbeeld tijdelijke opslag, montageservice of een handyman
  • Algemene voorwaarden opgesteld door de consumentenbond
  • Standaard inboedelverzekering tot €100.000
  • Vriendelijk, vakkundig en gecertificeerd personeel

Meer weten over de voordelen van Erkende Verhuizers. Lees onze blog ‘De voordelen van een Erkende Verhuizer’.

De diensten van een verhuisbedrijf

Verhuizen is veel meer dan enkel het vervoeren van de inboedel van A naar B. Zeker als je zelf gewoon druk bent met je dagelijkse dingen zoals een baan of het gezinsleven, is het niet iets wat je zomaar tussendoor doet. Daarom zetten verhuisbedrijven graag een stapje meer in de vorm van het in- of uitpakken van dozen, het monteren van meubels, ophangen van schilderijen, en meer.

Den Haag is een stad met relatief veel hoogbouw. Daardoor kan het voorkomen dat een verhuislift nodig of wenselijk is bij jouw verhuizing. Geef dit direct aan in je offerteaanvraag zodat het verhuisbedrijf hiervan op de hoogte is!

Verhuis je van of naar de binnenstad van Den Haag? Houd dan rekening met parkeervergunningen of tijdelijke ontheffingen. Bespreek je situatie ruim op tijd met het verhuisbedrijf, zodat de juiste regelingen in orde kunnen worden gemaakt.

Wat is de gemiddelde prijs van een verhuizing in Den Haag?

Er valt bijna geen gemiddelde prijs voor een verhuizing van of naar Den Haag te geven. Dat komt omdat de prijs afhankelijk is van vele factoren, bijvoorbeeld:

  • De termijn waarop de verhuizing dient plaats te vinden
  • De dag van de week waarop verhuisd moet worden
  • De additionele services die gewenst zijn
  • De hoeveelheid dozen en meubels die vervoert dienen te worden
  • De afstand die afgelegd moet worden met de verhuiswagen

Gemiddeld genomen kost het inhuren van een verhuizer met verhuiswagen tussen de €70 en €90 per uur. Wil je weten of deze schatting ook voor jou geldt? Vraag dan vrijblijvend een offerte op.