Volg je ons al?

Erkende verhuisbedrijven in Amersfoort

Hier vind je een overzicht van aangesloten Erkende Verhuizers in en rondom Amersfoort. Zoek een bedrijf bij jou in de buurt of gebruik onze offerte-tool hierboven. Geef je voorkeuren door en dan zoeken wij de meest geschikte verhuizers voor jouw klus. Helemaal gratis en vrijblijvend!

Wauw, jij gaat verhuizen naar de centraalst gelegen stad van Nederland! Verhuizen is natuurlijk spannend, en je moet aan veel dingen denken. Maar vergeet niet dat het ook leuk is, en dat jij straks een geweldige nieuwe stad mag gaan ontdekken -of herontdekken. In dit artikel zullen we, om je wat geruster je verhuizing in te laten gaan, kort wat praktische tips opsommen voor jouw verhuizing naar Amersfoort. Maar ook gaan we snel over op wat leukere onderwerpen waardoor jij je echt kunt gaan verheugen op het wonen in deze prachtige stad. Wat maakt Amersfoort nou toch zo’n interessante en unieke stad? Kom er gauw achter en lees dus snel verder!

Verhuizen gemeente Amersfoort

Ga jij binnenkort verhuizen naar Amersfoort en wil je geen belangrijke dingen vergeten te regelen voor de verhuizing? Check dan zeker eerst deze korte checklist af, en gebruik daarnaast ook nog onze volledige verhuis checklist

  • Verhuizing doorgeven bij gemeente Amersfoort: Vergeet je niet in te schrijven bij de gemeente als je naar Amersfoort verhuist. Je kunt dit gemakkelijk direct online doorgeven via deze website. Echter is er een uitzondering wanneer je vanuit het buitenland naar Amersfoort zou verhuizen, dan moet je verhuizing op een andere manier worden doorgegeven. Ook dit kun je vinden op de website van de gemeente.
  • Adreswijziging Amersfoort: Het is ook belangrijk dat je niet vergeet om de wijziging van je adres door te geven, check hier hoe je in drie simpele stappen jouw adreswijziging door kan geven.
  • Opslag Amersfoort: Moet jij spullen tijdelijk jouw opslaan voor de verhuizing? Vergeet dan niet tijdig een opslagruimte te huren. Soms kan er best wat tijd aan vooraf gaan voordat er een ruimte vrijgemaakt kan worden. Op verhuizen.nl kun je ook aangeven een verhuisservice met opslag nodig te hebben.
  • Verhuiswagen/vrachtwagen huren Amersfoort: Heb jij een verhuiswagen nodig om jouw spullen te vervoeren?
  • Verhuislift huren Amersfoort: Het kan zijn dat je een verhuislift nodig zult hebben wanneer jouw spullen van hoog moeten komen, of juist hoog moeten worden geplaatst.
  • Verhuisdozen regelen: Vergeet niet om op tijd verhuisdozen te bestellen. Bekijk hiervoor ons blog: 'Verhuisdozen bestellen: hoe en waar?'
  • Afwerken van de checklist verhuizen: Hier vind je onze complete verhuis checklist die erg handig is om te gebruiken als jij gaat verhuizen. Streep eerst de puntjes door die niet voor jou van toepassing zijn, en werk daarna de lijst van boven naar beneden af. Je zult merken dat het afchecken van taken de verhuisstress wegneemt die veel mensen ervaren bij een verhuizing.

Centrum Amersfoort: het middelpunt van Nederland!

Amersfoort ligt in de provincie Utrecht, waardoor het op een erg centraal punt in Nederland ligt. In het karakteristieke Amersfoortse centrum hangt een gezellige sfeer, omdat het een echte Middeleeuwse stad is. Het centrum heeft veel prachtige rijksmonumenten en andere bijzondere attracties en bezienswaardigheden. Amersfoort wordt ook wel de Keistad genoemd vanwege de enorme zwerfsteen die zich bevindt in het midden van de stad en het verhaal dat zich daaraan toebehoort.

Amersfoort Keistad

In de zestiende eeuw hadden de bewoners van Amersfoort tussen Utrecht en Amersfoort een gigantische kei gespot van maar liefst twee meter hoog, die zij de ‘grooten keeselsteen’ noemden. Jonkheer Everard Meyster legde een weddenschap af ten gevolge van deze bijzondere vondst. Vanwege deze weddenschap trokken op 7 juni 1661 zo’n vierhonderd inwoners van Amersfoort de kei van wel zevenduizend kilo met een slee naar de Varkensmarkt. Echter schaamden de inwoners zich zo erg na het uithalen van zo’n dwaze en doelloze actie dat zij de kei in 1672 begroeven. Vijftig jaar later werd de kei weer opgegraven, waarna hij nog steeds op zijn oorspronkelijke plek naast de stadsring aan de Arnhemsestraatweg te vinden is.

Historische bezienswaardigheden in Amersfoort

Er zijn een aantal historische bezienswaardigheden die Amersfoort uniek maken, en dat begint bij de Koppelpoort. De koppelpoort uit 1425 is uitgeroepen tot een van de meest prachtige stadspoorten van Nederland. De koppelpoort is iconisch voor Amersfoort en uniek in zijn soort omdat het zowel een landpoort als een waterpoort is. Een ander echt Middeleeuws overblijfsel dat Amersfoort typeert is de Muurhuizen, de smalle straat rondom het historische centrum van de stad. De pittoreske huisjes uit 1445 zijn de uitgelegen fotografieobjecten, met overblijfselen van de oude stadsmuur, De Bollenburgh en oude gevelstenen die historisch belang meedragen. Ook door de Middeleeuwse Onze Lieve Vrouwentoren krijgt de stad echt een historisch gevoel. De toren is een echt ‘Mirakel van Amersfoort’ omdat hij bijna honderd meter hoog is, wat voor een Middeleeuwse toren heel erg hoog is. Hierdoor is haar bijnaam de Lange Jan. Tevens heeft de toren maar liefst honderd klokken en het echte middelpunt van Nederland. Een wonderlijk stukje geschiedenis van Nederland dus, daar midden in het land. Dit wordt nog eens aangevuld met een imposante historische waterpoort uit de vijftiende eeuw, met twee gigantische ronde muurtorens die worden verbonden door een boog over het water. Het gaat hier om de Monnikendam, waaronder de Heiligenbergerbeek de binnenstad in stroomt. Vervolgens heeft Amersfoort ook nog de monumentale historische Sint Joriskerk, waarvan de Romaanse toren nog uit het jaar 1200 stamt en de Gotische kerk uit 1300, en de Mannenzaal uit 1390. Om af te sluiten kun je midden in de stad ook een historische oase aan rust vinden uit de vijftiende eeuw in het Hofje De Armen de Poth.

Wonen in Amersfoort

Amersfoort is ook een drukbezochte toeristenstad. Dit komt niet alleen door het prachtige historische centrum, maar ook door een aantal andere trekpleisters die de stad rijk is. Voldoende dus om te doen als je besluit om te gaan wonen in Amersfoort.

DierenPark Amersfoort

Aan de westzijde gelegen van Amersfoort ligt een dierentuin genaamd DierenPark Amersfoort. Deze dierentuin behoort tot de top tien grootste Nederlandse dierentuinen, en staat vandaag de dag op nummer vier. De dierentuin is uniek vanwege de klim-faciliteiten voor de kinderen en het dinopark.

AFAS Theater

Op het noordoosten net buiten de ring van Amersfoord kun je het AFAS Theater Leusden vinden. Het prachtige kenmerkende koepelvormige gebouw leent zich uitstekend voor theatervoorstellingen, zakelijke evenementen, premières, congressen en heeft ruimte voor wel 850 gasten.

Bierbrouwerij de Drie Ringen

De stadsbrouwerij van Amersfoort zou bijna een historische plek mogen krijgen op het lijstje van de stad. Het stamt namelijk voort uit de Amersfoortse traditie uit de veertiende eeuw van het bierbrouwen. Amersfoortse Bierbrouwerij De Drie Ringen uit 1989 heeft nog de originele gevelsteen uit 1626, en haar naam verwijst naar een lokale brouwerij uit de zeventiende eeuw.

Het Eemhuis

Het culturele centrum van Amersfoort ligt vlakbij de Koppelpoort aan het Eemplein, namelijk het Eemhuis. Hier vind je de bibliothjeek, het stadsarchief, de kunsthal en Scholen in de kunst.

Musea in Amersfoort

Er zijn ook velen musea te vinden in Amersfoort. De bekendste hiervan is het Mondriaanhuis, het originele huis waar Piet Mondriaan geboren was in 1872. Het huis wordt als museum gebruikt van zijn kunst en tevens de geschiedenis van zijn leven. Als tweede en zeker niet onbelangrijk vanwege haar rijke geschiedenis over de stad Amersfoort is Museum Flehite. Als derde is Cavaleriemuseum gevestigd op de Bernhardkazerne wat geschiedenis draagt van het opereren van militairen en de tradities van gevechtseenheden. Als vierde is er de Kunsthal KAdE, waar wisselende tentoonstellingen van moderne en hedendaagse kunst plaatsvinden. Als laatste heeft Amersfoort Park Vliegbasis Soesterberg en Nationaal Militair Museum.

Omgeving Amersfoort

Amersfoort ligt in het westelijke gedeelte van de Gelderse Vallei, wat de Eemvallei wordt genoemd, en wat weer deel uitmaakt van Nationaal Landschap Arkeheem-Eemland. De uitgestrekte graslanden met vele dijken, watermolens en wegen langs rivier de Eem maken het een fraai fiets- en wandelgebied.

Verhuisbedrijven door heel Nederland

Bij Verhuizen.nl kun je niet alleen een overzicht van verhuisbedrijven in amersfoort vinden. Erkende Verhuizers bevinden zich namelijk door heel Nederland. Neem daarom ook een kijkje op