Volg je ons al?

Erkende verhuisbedrijven in 's-Hertogenbosch

Hier vind je een overzicht van aangesloten Erkende Verhuizers in en rondom Den Bosch. Zoek een bedrijf bij jou in de buurt of gebruik onze offerte-tool hierboven. Geef je voorkeuren door en dan zoeken wij de meest geschikte verhuizers voor jouw klus. Helemaal gratis en vrijblijvend!

Verhuizen van en naar Den Bosch

’s-Hertogenbosch is een van de grotere en populairste steden in het zuiden van Nederland. Dat zien we terug in het aantal inwoners en verhuizingen. Het aantal inwoners in de gemeente Den Bosch werd in 2019 geteld op 111.025. Al jaren verhuizen er meer mensen naar Den Bosch, dan dat er vertrekken. In 2021 vertrokken er 6.971 vanuit de gemeente ’s-Hertogenbosch naar een plek elders in het land. Daar tegenover kwamen juist 7.387 mensen vanuit een andere gemeente naar Den Bosch. Daarnaast waren er nog 10.009 mensen die naar een andere woning binnen de gemeente verhuisden. Dat geeft in totaal 17.188 mensen per jaar die verhuizen. Een hoop werk dus voor de verhuisbedrijven in Den Bosch.

De culturele hoofdstad van het zuiden

Den Bosch is de officieuze naam van ’s-Hertogenbosch, de hoofdstad van de provincie Noord-Brabant. De historische binnenstad is een van de oudste en meest complete van Nederland met bezienswaardigheden als de Sint Janskathedraal, de Parade, de Binnendieze en het Museumkwartier. De stad was altijd een rooms-katholiek bolwerk en daar zie je vandaag de dag nog veel van terug. De Sint Janskathedraal is bovendien de grootste kathedraal in Nederland.

Toch zie je tegenwoordig ook meer moderne invloeden terug in de stad en in de architectuur. Een goed voorbeeld hiervan is de wijk Paleiskwartier. Deze wijk is ontwikkeld eind 20e eeuw en begin 21e eeuw. Bekende bouwwerken in de wijk zijn de Paleisbrug, de Hofvijver, de Armada gebouwen en de Jeronimus woontoren. Ook de bolwoningen kun je zien als moderne architectuur. Toch zijn deze al eind jaren 70 gebouwd als onderdeel van ‘experimenteel’ bouwen, vergelijkbaar met de kubuswoningen in Rotterdam.

Natuur op steenworp afstand

Den Bosch heeft als bijnaam de ‘moerasdraak’. Deze naam is ontstaan tijdens de Tachtigjarige oorlog. De vestingstad Den Bosch was moeilijk te veroveren of te bereiken door de omliggende moerasgebieden de Bossche Broek en de Moerputten. Deze gebieden zijn nog steeds de grootste groene gebieden in de stad en de omgeving en lenen zich uitstekend voor een fijne wandeling met uitzicht op de historische binnenstad.

Daarnaast stromen er vier rivieren door en rondom de stad: de Maas, de Aa, de Dommel en de Dieze.

Voldoende mogelijkheden voor sport en ontspanning

Den Bosch staat natuurlijk ook bekend om carnaval. In tegenstelling tot het carnaval in Limburg, vieren ze in Den Bosch bourgondisch carnaval. In Oeteldonk (naam tijdens carnaval) draagt iedereen dezelfde boerenkiel als symbool voor gelijkheid in de samenleving, door het wegvallen van de gangbare en standen.

Ook aan sportfaciliteiten geen gebrek. Voetbalclub FC Den Bosch is al meerdere malen kampioen geworden in de Eerste Divisie. Ook de hockeyclub, basketbalclub Heroes en de rugbyclub zijn al meerdere malen landskampioen geworden.

Verhuizen met een Erkende Verhuizer

Alle verhuisbedrijven op onze website zijn erkend met het label ‘Erkende Verhuizers’. Hiermee ben je verzekerd van betrouwbaarheid, kwaliteit en service. Zo kun je jouw verhuizing van A tot Z helemaal uitbesteden met extra dienstverlening als inpakservice, een handyman of het huren van tijdelijke opslag. Bovendien ben je extra beschermd door garanties en verzekering tegen schade. Je inboedel is standaard verzekerd tot €100.000 euro op basis van de nieuwwaarde.

Meer voordelen van Erkende Verhuizers lees je in ons blog!

Waar moet je aan denken bij je aanstaande verhuizing?

Bij een verhuizing komt er veel op je af. Niet alleen dien je je gehele inboedel veilig te verpakken en te vervoeren van A naar B, ook moet je veel administratieve zaken regelen. Denk aan het doorgeven van je adreswijziging bij veel instanties en het eventueel in- en uitschrijven bij de gemeente. Gelukkig hebben wij een volledige checklist ontwikkeld zodat je niet bang hoeft te zijn dat je iets vergeet!

Bekijk de verhuischecklist >

Verhuisbedrijven door heel Nederland

Bij Verhuizen.nl kun je niet alleen een overzicht van verhuisbedrijven in den bosch vinden. Erkende Verhuizers bevinden zich namelijk door heel Nederland. Neem daarom ook een kijkje op