Volg je ons al?

Erkende verhuisbedrijven in Eindhoven

Hier vind je een overzicht van aangesloten Erkende Verhuizers in en rondom de stad Eindhoven. Kies een erkend verhuisbedrijf uit in de buurt van Eindhoven of gebruik onze offerte-tool hierboven. Selecteer jouw voorkeuren en krijg gratis offertes toegestuurd van de 3 meest geschikte verhuizers voor jouw verhuizing.

Verhuizen van en naar Eindhoven

Eindhoven is de vijfde stad van Nederland als we kijken naar het aantal inwoners. Op 1 januari 2022 telde de stad 238.326 inwoners. Sinds 1996 is het aantal inwoners met 21% gestegen. Elk jaar vindt er binnen de stad dan ook een groot aantal verhuizingen plaats. Jaarlijks verhuizen er binnen Eindhoven namelijk duizenden mensen. Via de website van de gemeente Eindhoven kun je veel nuttige informatie over bijvoorbeeld het doorgeven van jouw verhuizing vinden.

De populariteit van de stad Eindhoven kun je ook deels terugzien in de huizenprijzen. Hoe dichter je namelijk richting het centrum gaat, hoe hoger de prijzen worden.

Omdat er veel mensen zijn die graag in Eindhoven willen wonen, zie je ook dat de huizenprijzen gestegen zijn. De gemiddelde prijs van een appartement lag in het begin van het jaar 2022 op €287.456,-, terwijl dit eind 2021 nog ‘slechts’ €239.759,- was.

Wonen en leven in de lichtstad

Dat Eindhoven de lichtstad wordt genoemd is bij veel mensen bekend. Dat Eindhoven dé lichtstad is blijkt wel in november. Dan vindt namelijk het jaarlijkse festival ‘GLOW’ plaats. Het GLOW Festival is een gratis lichtkunstfestival in Eindhoven waarbij kunstenaars en ontwerpers uit binnen- en buitenland diverse kunstwerken creëren.

Deze kunstwerken worden gemaakt door het gebruik van nieuwe mediatechnologieën, zoals computers, sensoren, animaties, maar ook diverse andere projectietechnieken. Dat het festival populair is, blijkt wel uit de bezoekersaantallen. Tegenwoordig komen er namelijk meer dan 700.000 bezoekers naar dit evenement.

Ondanks dat Eindhoven een vrij drukke stad is, is er gelukkig ook voldoende ruimte voor ontspanning. Er zijn verschillende mooie wandelparken in Eindhoven te vinden. In verband met de gunstige ligging van de stad ben je ook gemakkelijk en snel bij andere recreatiemogelijkheden.

Tot slot is Eindhoven ook een echte studentenstad. De grootste stad van Noord-Brabant is aantrekkelijk voor studenten. Eindhoven heeft meer dan 200 cafés en uitgaansgelegenheden, dus voor studenten is Eindhoven de perfecte studentenstad! Bovendien is de bekendste uitgaansstraat, het Stratumseind, maar liefst 225 meter lang.

Hoe weet je welk verhuisbedrijf bij jouw wensen past?

Bij het aanvragen van een offerte op onze website, is het mogelijk om meerdere verhuisbedrijven te selecteren waarvan jij wilt dat ze een offerte voorstel doen. Het is logisch dat iedereen die gaat verhuizen andere wensen en behoeftes heeft. Om deze reden geven wij op basis daarvan onze suggesties voor de best passende bedrijven. Voordat je een definitieve keuze maakt, is het verstandig om rekening te houden met onderstaande punten:

  • Zorg ervoor dat je de offerte goed bekijkt: het is niet vreemd dat je als eerste naar de prijs kijkt. Je moet echter onthouden dat deze prijs in de meeste gevallen ook kan afwijken door het verschil aan (extra) diensten. Het ene verhuisbedrijf neemt deze wel standaard mee op de offerte, terwijl een ander verhuisbedrijf dit onder optioneel benoemd. Je kunt hierbij denken aan extra diensten als een montageservice of spoedverhuizing.
  • Reviews: op verschillende internetsites en ook via ons platform is het mogelijk om te zien hoe vorige klanten de diensten van het verhuisbedrijf hebben ervaren. Dit geeft je een iets beter en vertrouwder gevoel.

Extra diensten bij de verhuizing

Tegenwoordig bieden verhuisbedrijven veel meer diensten aan dan enkel het vervoeren van de verhuisdozen van A naar B. Het is tegenwoordig mogelijk om op alle vlakken hulp te krijgen van een verhuisbedrijf. Denk aan het inpakken van de inboedel of montageservice van meubels of het ophangen van schilderijen.

In de drukke binnenstad van Eindhoven kan het bovendien voorkomen dat je wellicht een parkeervergunning of tijdelijke ontheffing nodig hebt. Het is slim om hierover van tevoren informatie op te vragen bij de gemeente of contact op te nemen met het desbetreffende verhuisbedrijf. De kans is namelijk groot dat zij hier al ervaring mee hebben.

Hoeveel kost gemiddeld een verhuizing in Eindhoven?

De kosten voor een verhuizing van of naar de regio Eindhoven heeft vaak dezelfde prijs als in de rest van Nederland. De prijs wordt onder andere gebaseerd op de af te leggen afstand en van de (additionele) diensten die je wenst af te nemen bij de verhuizing. In de meeste gevallen kan het zijn dat je voor een verhuizing in het centrum van Eindhoven net wat meer moet betalen omdat bepaalde panden en/of huizen moeilijker bereikbaar zijn. De kosten van het inhuren van een verhuizer en een grote verhuiswagen ligt gemiddeld tussen de €70 en €90 euro per uur.

Verhuisbedrijven door heel Nederland

Bij Verhuizen.nl kun je niet alleen een overzicht van verhuisbedrijven in eindhoven vinden. Erkende Verhuizers bevinden zich namelijk door heel Nederland. Neem daarom ook een kijkje op