Volg je ons al?

Geschikte verhuisbedrijven voor het verhuizen van jouw piano

Hier vind je een overzicht van aangesloten Erkende Verhuizers die jouw piano zouden kunnen verhuizen. Zoek een bedrijf bij jou in de buurt of gebruik onze offerte-tool hierboven. Geef je voorkeuren door en dan zoeken wij de meest geschikte verhuizers voor jouw klus. Helemaal gratis en vrijblijvend!

Wat kost een piano verhuizen?

Een piano verhuizen is specialistisch werk en verloopt elke keer weer anders. Je bent namelijk afhankelijk van een groot aantal factoren die de verhuizing beïnvloeden. Denk aan de afmeting, ruimte in je huis en de reisafstand. De prijs om een piano te vervoeren hangt dan ook af van de situatie. Wat betreft de kosten zijn er een aantal factoren die invloed hebben:

 • De huur van een verhuiswagen en het aantal gereden kilometers.

 • Het aantal benodigde verhuizers. Dit is onder andere afhankelijk van de omvang van de piano.

 • Eventueel het gebruik van een verhuislift wanneer de piano niet door de voordeur past of wordt verhuisd naar een andere verdieping.

De verhuizing van een piano kost gemiddeld tussen de €200 en €300 euro.

Dit is voor een gemiddelde verhuizing. Moet de piano ver vervoerd worden? Dan komen daar mogelijk nog extra kilometer kosten bij. Is een verhuislift noodzakelijk? Dan kost dat gemiddeld €60 tot €80 extra per uur.

Het verhuizen van een piano is wat anders dan het verhuizen van een vleugel. Benieuwd hoe dat in zijn werk gaat? Lees dan ons artikel!

Hoe kan je op de verhuizing van jouw piano besparen?

Als je gaat verhuizen en je piano mee wil nemen, heb je drie opties: zelf verhuizen (met behulp van vrienden en familie). Dit is natuurlijk de goedkoopste optie. Je kunt er ook voor kiezen om de volledige verhuizing door een verhuisbedrijf te laten uitvoeren, of kiezen voor een stuksverhuizing waarbij je zelf het meeste doet, maar het verhuisbedrijf specifiek de piano gaat vervoeren en verhuizen. Wil je kosten besparen? Vergelijk dan offertes van verschillende Erkende Verhuizers bij jou in de buurt. En het fijne is, de aanvraag is geheel gratis, dus je zit nog nergens aan vast!

Piano verhuizen: zo gaat een verhuisbedrijf te werk

Loop je liever geen risico? Of moet je piano bijvoorbeeld vervoerd worden naar een hogere verdieping (met een verhuislift)? Dan is het slimmer om een verhuisbedrijf in te schakelen voor deze klus. Dit heeft verschillende voordelen:

 • Professionele verhuizers: Met het inschakelen van een verhuisbedrijf weet je zeker dat professionele verhuizers jouw klus komen uitvoeren. Zij zijn opgeleid om piano’s te vervoeren en weten precies hoe zij te werk moeten gaan.

 • De juiste materialen: Een verhuisbedrijf heeft altijd voldoende voorraad van de juiste materialen en beschermmiddelen. Ook als er een verhuislift nodig is, zullen zij hierin voorzien. Dit scheelt een hoop geregel en het inkopen van de juiste middelen vooraf.

 • Altijd verzekerd: Indien je je pianoverhuizing laat uitvoeren door een Erkend Verhuisbedrijf, ben je standaard verzekerd tot €100.000 mocht het onverhoopt toch mis gaan. Dat is wel zo'n prettig gevoel!

Zelf je piano verhuizen? Volg onze tips

Ben je van plan om zelf je piano te gaan vervoeren en verhuizen? Dan is het belangrijk om je eerst goed in te lezen in welke voorbereiding je moet treffen. Het grote voordeel van zelf een piano verhuizen is natuurlijk dat je kosten voor een verhuisbedrijf kunt besparen. Met onze tips ga jij goed voorbereid aan de slag:

 • Schakel voldoende hulp in: Vergeet niet dat een piano al snel 200 tot 300 kilo weegt. Je hebt dus sowieso hulp nodig van zo'n 3 à 4 personen om de piano te kunnen optillen.

 • Bescherm de piano en de vloer: Verpak de piano met verhuisdekens (met name de hoeken of randen) en bescherm je vloer met afdekzeil om krassen of deuken te voorkomen.

 • Gebruik werkhandschoenen: De meeste piano's hebben een glad of vlak oppervlakte. Wanneer je dit zware voorwerp moet tillen, loop je dus al snel het risico dat het bij iemand uit zijn of haar handen kan glippen. Om dit te voorkomen kun je gebruikmaken van werkhandschoenen met anti-slip.

 • Werk voorzichtig: Verplaats de piano met beleid, en zet deze liever een keer extra neer dan het risico lopen dat iemand van de tillers het niet langer volhoudt.

 • Gebruik een hondje of meubelroller: Ook slim, voor het verplaatsen op een langere vlakke ondergrond, kun je ook gebruikmaken van een karretje, hondje of meubelroller om de piano te verhuizen.

 • Een goede voorbereiding is het halve werk: Zorg dat je van tevoren goed hebt gemeten of de piano door alle deuropeningen of hoeken kan. Zo weet je welke route je moet afnemen en voorkom je improvisaties en daarmee onoverzichtelijkheid. Een piano zal in veel gevallen niet door een reguliere deuropening passen. In dat geval zal je de piano moeten kantelen. Zorg dat je de piano alvast kantelt in een grote ruimte, zodat je niet voor verrassingen komt te staan.

Piano verhuizing door een erkend verhuisbedrijf

Hier vind je een overzicht van aangesloten Erkende Verhuizers die jouw piano zouden kunnen verhuizen. Geef je voorkeuren door en dan zoeken wij de meest geschikte verhuizers voor jouw klus. Helemaal gratis en vrijblijvend!

Andere bijzondere verhuizingen

Niet alleen op het gebied van piano verhuizen kunnen de Erkende Verhuizers je helpen. Door jarenlange kennis en ervaring gaan onze verhuizers geen uitdaging uit de weg. Daarom kunnen ze ook ondersteunen in:

Piano verhuizen