Volg je ons al?

Erkende verhuisbedrijven in Maastricht

Hier vind je een overzicht van aangesloten Erkende Verhuizers in en rondom Maastricht. Zoek een bedrijf bij jou in de buurt of gebruik onze offerte-tool hierboven. Geef je voorkeuren door en dan zoeken wij de meest geschikte verhuizers voor jouw klus. Helemaal gratis en vrijblijvend!

Verhuizen van en naar Maastricht

Het aantal inwoners van Maastricht ligt op 1 januari 2022 op 121.151 personen, daarmee is Maastricht de grootste gemeente van de provincie Limburg. Vanwege de betaalbare woningen is het aantal inwoners van Maastricht sinds 2021 met bijna 0.8% toegenomen. Dit inwonersaantal is verspreid over zeven stadswijken, namelijk Buitenwijk Noordoost, Buitenwijk Noordwest, Buitenwijk Oost, Buitenwijk West, Centrum, Buitenwijk Zuid en Buitenwijk Noord. Ben jij benieuwd naar wonen in Maastricht? Bekijk dan de website van de gemeente voor meer informatie.

Wonen en leven in de hoofdstad van Limburg

‘Mestreech,’ de hoofdstad van provincie Limburg en de eenentwintigste grootste gemeente van Nederland. Maastricht heeft haar naam te danken aan haar bijzondere ligging, aangezien de prachtige historische stad ontstaan is bij een doorwaadbare plek in rivier de Maas. De stad telt meerdere rijksmonumenten zoals het Generaalshuis aan het Vrijthof en het museum aan het Vrijthof. Andere bekende musea in Maastricht zijn het Bonnefantenmuseum en het Natuurhistorisch museum. Deze bezienswaardigheden trekken jaarlijks een groot aantal bezoekers, maar ook de Onze Lieve Vrouwenkerk, de Bisschopsmolen en de ENCI Groeve mogen niet vergeten worden tussen de bijzondere trekpleisters van Maastricht.

Binnen de roering van de stad kunnen inwoners ook rust vinden in het unieke stadspark van Maastricht genaamd het Frontenpark, een prachtige stuk aan cultureel erfgoed van maar liefst twintig hectare groot. De naam stamt af van de vestigingsmuren die deels zijn afgebroken, maar tegenwoordig weer opnieuw met elkaar zijn verbonden via een 120 meter lange gracht. Via deze droogstaande gracht kan men mooie wandelingen maken, aangezien het een verbinding maakt naar een echte stukje rauwe natuur. Het gehele natuurpark is een unieke ongepolijste mix van ruige natuur en industrieel erfgoed.

Naast de kunst en cultuur die Maastricht rijk is, is Maastricht ook een grote studentenstad met een breed scala aan opleidingen. De geneeskunde opleiding van Universiteit Maastricht is een van de bekendste en populairste bij studenten die studeren in Maastricht. Aangezien de stad Maastricht bruist van de horecagelegenheden, bedrijvigheid, cultuur en winkelgelegenheden is het een stad voor jong en oud.

Een aantal opvallende tradities en gebruiken die niet vergeten mogen worden als je in Maastricht komt wonen hangen nauw verbonden met de typische Limburgse cultuur. Een heerlijke delicatesse die overal in de stad te vinden is in restaurant en eetgelegenheden is het bekende ‘zoervleis,’ ofwel zuurvlees. Daarnaast zul je voortaan op alle verjaardagen een lekker stukje ‘vloaj,’ bekend als vlaai, eten. En met als klapper op de vuurpijl ‘vasteloavend in Mestreech.’ Het Maastrichts Carnaval, met alle Maastrichtenaren opgedoft in extravagante zelfgemaakte carnavalskostuums (pekskes) en prachtige geschminkte gezichten, natuurlijk gevierd op de Vrythof.

Hoe weet je welk verhuisbedrijf het beste bij jouw verhuissituatie past?

Via onze website kun je gratis een vrijblijvende aanvraag doen voor een verhuisofferte die bij jouw verhuizing past. Het is mogelijk om meerdere verhuisbedrijven te selecteren waarvan jij graag een voorstel zou willen zien. Op basis van jouw huissituatie en de nieuwe woning geven wij onze suggesties aan jou door waarbij je meerdere passende verhuisbedrijven met elkaar kunt vergelijken. Je kunt gemakkelijk de aangeboden opties tegen elkaar afwegen op basis van jouw checklist. Hierdoor kun je makkelijk een passende optie vinden die past bij jouw behoeften en wensen.

Wat zijn de gemiddelde kosten voor een verhuizing in Maastricht?

De kosten van een verhuizing worden gebaseerd op meerdere factoren, bijvoorbeeld de af te leggen afstand, de additionele diensten die er nodig zijn en de grootte van de ter verhuizen inboedel. Ook zou het kunnen voorkomen dat moeilijk te bereiken woningen, zoals bijvoorbeeld in het stadscentrum, wat hogere kosten met zich mee zullen brengen. Geef daarom goed aan via onze website hoe jouw situatie er uit ziet en wat de benodigdheden zijn, zodat er een zo goed mogelijke inschatting gemaakt kan worden in de offerte. Het inhuren van verhuizer en verhuiswagen zullen gemiddeld tussen de €70 en €90 euro per uur bedragen.

Hoe kun jij jouw verhuizing goedkoper maken?

Een verhuizing is natuurlijk niet goedkoop, maar door op een aantal dingen te letten kun je het verhuizen wel een stuk voordeliger voor jezelf maken. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het vragen van vrienden en familie om te helpen met het inpakken van dozen, het sjouwen van meubels en het verven van muren, in plaats van het inhuren van dure verhuis experts. Ook zijn verhuismaterialen prijzig, maar ook hierop kan bespaard worden. Rol bijvoorbeeld je fragiele servies in theedoeken, in plaats van duur en milieuvervuilend bubbeltjesplastic aan te schaffen. Ook verhuisdozen kopen is een uitgave waarop je zou kunnen bezuinigen. Vaak worden dit soort verhuismaterialen als gratis af te halen op Facebook of Marktplaats gezet door mensen die net een eigen verhuizing achter de rug hebben. Check deze websites dus op gratis verhuismaterialen binnen jouw omgeving, of plaats zelf een oproep. Als laatste zou je kunnen rondvragen bij vrienden en familie of zij iemand zijn of kennen die een verhuisbusje ter beschikking hebben. Wie weet ben jij er niet van op de hoogte, of even vergeten, dat jouw neef die in de bouw werkt gewoon een eigen busje voor de deur heeft staan. Voel je vooral niet bezwaard om kennissen om hulp te vragen, als jij hen ook zou willen helpen dan zouden zij toch hetzelfde voor jou doen? En nooit geschoten is altijd mis!

Kun je nou echt geen vrienden of familie vinden die tijd hebben om jou te helpen? Denk dan ook eens aan een studenten verhuisservice.

Verhuisbedrijven door heel Nederland

Bij Verhuizen.nl kun je niet alleen een overzicht van verhuisbedrijven in maastricht vinden. Erkende Verhuizers bevinden zich namelijk door heel Nederland. Neem daarom ook een kijkje op