Volg je ons al?

Geschikte verhuisbedrijven voor het verhuizen van jouw kunst of antiek

Hier vind je een overzicht van aangesloten Erkende Verhuizers die jouw kunst en/of antiek kunnen verhuizen. Zoek een bedrijf bij jou in de buurt of vraag een verhuisofferte aan via onze tool hierboven. Je hoeft alleen maar je voorkeuren door te geven. Dan gaan wij op zoek naar de meest geschikte verhuizers voor jouw klus. Helemaal gratis en vrijblijvend!

Het vervoer van kunst en antiek

Bij het vervoeren van kunst en antiek is het belangrijk om de kans op schade zo klein mogelijk te houden. Daarom wordt er gebruikgemaakt van op maat gemaakte verpakkingen met een schokabsorberende werking. Met deze speciale verpakkingen kunnen onze verhuizers elk object veilig en zorgvuldig vervoeren, ongeacht de vorm, grootte of het gewicht. De Erkende Verhuizers die gespecialiseerd zijn in kunst en antiek verhuizen hebben een opleiding ‘art handling’ gedaan. Na het succesvol afronden van deze opleiding word je benoemd tot ‘art handler’, wat betekent dat je over de juiste expertise en kennis beschikt om op een professionele en deskundige manier met kunst en antiek om kunt gaan.

Kunst of antiek verhuizen: dit kun je zelf doen

Naast het kiezen van de juiste verhuizers en verpakkingen, zijn er nog meer stappen die je kunt nemen om de veiligheid van kunst en antiek tijdens de verhuizing te waarborgen:

  1. Zorg voor een gedetailleerde inventaris van alle items die worden verplaatst, inclusief foto’s en beschrijvingen. Zo kun je makkelijker eventuele schade of verlies vaststellen en aanspraak maken op verzekeringen, mocht dit nodig zijn.

  2. Mocht er onverhoopt toch schade ontstaan, dan ben je met een Erkende Verhuizer standaard verzekerd tot €100.000 voor jouw gehele (particuliere) inboedel. Gaat het om een waarde van €20.000 of hoger, dan wordt aangeraden om een aparte verzekering af te sluiten, zodat jouw kunst of antiek volledig gedekt is tijdens het transport.

Gehele kunst verhuizing

Het verhuizen van museumstukken of zelfs complete musea is een complex en riskant project. Daarom is het belangrijk om een verhuisbedrijf in te schakelen met de juiste kennis. Ons advies? Kies voor een Erkende Projectverhuizer (EPV). Deze professionals zijn bekend met de uitdagingen en risico’s die komen kijken bij dit soort verhuizingen, en weten precies hoe ze met kunstvoorwerpen om moeten gaan. Je herkent een Erkende Projectverhuizer aan het EPV-keurmerk (vinkje) in ons overzicht van Erkende Verhuizers. Zo weet je meteen of deze verhuizer de expertise heeft om jouw kunst veilig te verhuizen.

Opslag van jouw kunst of antiek

Veel Erkende Projectverhuizers bieden ook tijdelijke opslagfaciliteiten voor kunst en antiek tijdens het verhuisproces. Bij het kiezen van een verhuisbedrijf is het daarom belangrijk om te letten op de beschikbare opslagmogelijkheden. Natuurlijk moeten jouw kostbare bezittingen veilig en droog worden bewaard, maar er zijn ook andere factoren die een rol spelen bij het behoud van de kwaliteit van de kunstwerken. Daarom hanteren onze Erkende Projectverhuizers

verschillende randvoorwaarden om een veilige opslag te garanderen, zoals camerabeveiliging, toegangscontrole, klimaatbeheersing, brandalarmering en alarmopvolging. Vraag altijd naar de specifieke opslagfaciliteiten van de verhuizer waar je voor kiest, zodat je zeker weet dat deze aansluiten bij jouw behoeften en aard van de kunstobjecten.

Vind een Erkende Verhuizer voor jouw klus

Met Verhuizen.nl vind je een hoogwaardige, betrouwbare Erkende Verhuizer die voor jouw kunst of antiek kan verhuizen. Verhuizen.nl is een platform van de Organisatie voor Erkende Verhuizers en is exclusief voor Erkende Verhuizers. Zo kun je altijd vertrouwen op kwaliteit. Vergelijk offertes aan van verschillende Erkende Verhuizers bij jou in de buurt. De aanvraag is helemaal gratis, dus je zit nog nergens aan vast!

Andere bijzondere verhuizingen

Niet alleen op het gebied van kunst & antiek verhuizen kunnen de Erkende Verhuizers je helpen. Door jarenlange kennis en ervaring gaan onze verhuizers geen uitdaging uit de weg. Daarom kunnen ze ook ondersteunen in: