Volg je ons al?

Geschikte verhuisbedrijven voor het verhuizen van jouw kunst of antiek

Hier vind je een overzicht van aangesloten Erkende Verhuizers die jouw kunst en/of antiek zouden kunnen verhuizen. Zoek een bedrijf bij jou in de buurt of gebruik onze offerte-tool hierboven. Geef je voorkeuren door en dan zoeken wij de meest geschikte verhuizers voor jouw klus. Helemaal gratis en vrijblijvend!

Het vervoer van kunst en antiek

Bij het vervoeren van kunst en antiek is het belangrijk om de kans op schade zo klein mogelijk te houden. Hiervoor gebruiken we speciale op maat gemaakte verpakkingen met een schokabsorberende werking. Hiermee kunnen de verhuizers elk object veilig vervoeren, ongeacht vorm, grootte of gewicht. Om expertise te kunnen tonen hebben verhuizers die kunst en antiek verhuizen een opleiding art handling gedaan. Wanneer deze opleiding succesvol wordt afgerond word je benoemd tot art handler. Dit wil zeggen dat je over de juiste expertise en knowhow beschikt om op een professionele manier om te kunnen gaan met kunst en antiek.

Verzekering van kunst en antiek

Kunst en antiek zijn kostbare en vaak onvervangbare objecten. Beschadiging tijdens een verhuizing wil je te allen tijde voorkomen. Mocht er onverhoopt toch schade ontstaan, dan ben je met een Erkende Verhuizer standaard verzekerd tot €100.000 voor jouw gehele (particuliere) inboedel. Wil je kunst of antiek verhuizen met een waarde hoger dan €20.000, dan wordt vaak aangeraden hiervoor een aparte verzekering af te sluiten. Ga tijdig in gesprek met jouw Erkende Verhuizer om zeker te zijn van een goede schadedekking.

Gehele kunstverhuizing

Het verhuizen van museumstukken of het verhuizen van gehele musea is een ingrijpend en risicovol project. Dit vraagt om een verhuizer met kennis van zaken. Wij adviseren de hulp van een Erkende Projectverhuizer (EPV) in te schakelen. Zij kennen de risico’s van een dergelijke verhuizing en weten goed verantwoord met de kunstvoorwerpen om te gaan.

In ons totaaloverzicht van Erkende Verhuizers herken je een Erkende Projectverhuizer gemakkelijk aan het EPV keurmerk (vinkje). Zo weet je direct of deze verhuizer de expertise heeft om jouw kunst veilig te verhuizen.

Opslag van kunst

Veel Erkende Projectverhuizers verzorgen ook tijdelijke opslag wanneer je kunst of antiek wil verhuizen. Bij het maken van een keuze voor een verhuizer is het belangrijk te letten op de beschikbare opslagfaciliteiten. Natuurlijk is het van belang dat jouw kunst en antiek veilig en droog wordt opgeborgen, maar ook andere factoren kunnen bepalend zijn voor een veilige opslag en behoud van de kunstkwaliteit. Erkende Projectverhuizers hanteren randvoorwaarden zoals camerabeveiliging, toegangscontrole, klimaatbeheersing, brandalarmering en alarmopvolging, en zo zijn er nog veel meer faciliteiten. Vraag bij jouw Erkende Projectverhuizer na welke opslagfaciliteiten mogelijk zijn.

Een Erkende Kunstverhuizer vinden

Met Verhuizen.nl vind je een hoogwaardige, betrouwbare Erkende Verhuizer die voor jouw kunst of antiek kan verhuizen. Verhuizen.nl is een platform van de Organisatie voor Erkende Verhuizers en is exclusief voor Erkende Verhuizers. Zo kun je altijd vertrouwen op kwaliteit!

Andere bijzondere verhuizingen

Niet alleen op het gebied van kunst & antiek verhuizen kunnen de Erkende Verhuizers je helpen. Door jarenlange kennis en ervaring gaan onze verhuizers geen uitdaging uit de weg. Daarom kunnen ze ook ondersteunen in: