Volg je ons al?

*Let op; wanneer je de hulp van een Erkende Verhuizer inschakelt, zal deze ook een eigen checklist met inpaktips verstrekken. Hanteer deze inpaktips voor verhuizen altijd als leidraad. Hiermee waarborgt jouw verhuizer namelijk de veiligheid van het transport van al je spullen.

Tip 1: Begin op tijd

Een goede tip om mee te beginnen: Begin op tijd met inpakken zodra je de verhuisdozen hebt. Pak elke dag enkele dozen in. Gebruik voor elke kamer aparte dozen, wel zo gemakkelijk als je straks in jouw nieuwe huis gaat uitpakken. En vergeet de dozen niet te labelen. Dan weet iedereen direct in welke kamer in het nieuwe huis deze gezet moeten worden.

Tip 2: Label dozen

Een verhuizing kost doorgaans veel tijd. Vaak lukt het niet om alles in één dag uit te pakken en een plekje te geven in je nieuwe huis. Geen zorgen! Als je al je dozen goed hebt gelabeld en de belangrijkste spullen als eerste uitpakt, heb je later nog genoeg tijd voor alle accessoires en dergelijke. Vergeet echter niet dat je handige spullen zoals pen en papier, een schaar, gereedschap en schoonmaakmiddelen de eerste dag ook al nodig gaat hebben. Verzamel dit soort benodigdheden op tijd en stop ze allemaal in één doos. Zo heb je alle nodige hulpmiddelen voor de eerste dag gemakkelijk bij de hand.

Tip 3: Fotografeer schroeven

De meeste tijd van jouw verhuizing besteed je waarschijnlijk aan het uit elkaar schroeven en opnieuw in elkaar zetten van je meubels. Dat levert al gauw een heleboel losse schroeven op, maar hoe zorg je ervoor dat je deze niet kwijtraakt? Één missend schroefje kan al een probleem zijn om jouw kast, tafel of bed opnieuw in elkaar te zetten. Een handige inpaktip voor jouw verhuizing is om alle schroeven te fotograferen op de plek waar ze vandaan komen. Bewaar ze vervolgens bij elkaar in een zakje en tape dit vast aan het bijbehorende meubelstuk.

Inpaktips verhuizen

Tip 4: Houd snoeren en accessoires bij elkaar

Bij een verhuizing raak je al snel het overzicht kwijt. Vaak zijn het de kleine items die als eerste zoek raken. De afstandsbediening van de tv, een oplader of andere kabels. Niet zo handig wanneer je de tv of computer in het nieuwe huis wilt aansluiten. Onze inpaktip voor jouw verhuizing: houd alle snoeren en accessoires bij elkaar met tape en maak ze vast aan het bijbehorende apparaat. Is dit niet mogelijk? Verzamel ze dan allemaal in één doos en label de snoeren goed om ze later nog uit elkaar te kunnen halen.

Tip 5: Breekbare spullen inpakken

Met breekbare spullen als servies, glazen of vazen moet je extra voorzichtig zijn. Je wilt natuurlijk niet dat ze beschadigen tijdens de verhuizing. Hanteer daarom altijd de inpaktips voor verhuizen die je ontvangt van een Erkende Verhuizer, wanneer je ervoor kiest om zelf je spullen in te pakken. Alleen dan maak je aanspraak op garantie bij beschadigingen.

Tip 6: Sieraden inpakken als je gaat verhuizen

Sieraden inpakken kan niet zo moeilijk zijn toch? Alles bij elkaar in een doosje en klaar! Of toch niet? Om te voorkomen dat al je kettingen, oorbellen en armbanden in de knoop raken tijdens het verhuizen, geven we een aantal inpaktips voor het verhuizen van sieraden:

  • Doe elke ketting of armband per stuk in een ziplock zakje
  • Om te voorkomen dat kettingen in de knoop raken, kun je ze door een drinkrietje of door een wc rol rijgen
  • Kleine oorbellen kun je in een pillendoosje bewaren
  • Grote oorbellen kun je door een stuk karton prikken of door het knoopsgat van een kledingstuk steken

Om zeker te zijn dat jouw waardevolle sieraden niet beschadigen tijdens de verhuizing, adviseren we ook de inpaktips voor verhuizen van jouw Erkende Verhuizer te raadplegen. Alleen dan maak je aanspraak op garantie bij beschadigingen.

Kleding verhuizen

Tip 7: Kleding slim verhuizen

Wist je dat er voor hangende kleding aparte garderobeboxen bestaan? Een van de meest handige inpaktips bij het verhuizen, die niet mag ontbreken in dit rijtje! Dit zijn grote verhuisdozen met daarin een balk om je kleding aan op te hangen met kledinghangers. De perfecte inpaktip om je kleding kreukvrij te verhuizen! Alle opgevouwen kleding verpak je gemakkelijk in verhuisdozen of bijvoorbeeld je reiskoffer. Zo vul je direct alle lege ruimte hiervan op.

Et voilà! Met deze inpaktips voor verhuizen kun jij zorgeloos en goed voorbereid verhuizen. Succes! Wil je nog meer tips voor alles wat je moet regelen bij jouw verhuizing? Bekijk dan onze checklist met verhuistips.

Vraag gratis 3 offertes aan

Vind hier de Erkende Verhuizer die bij jouw verhuizing past!

De 4 garanties van Erkende Verhuizers

Icon euro 1
Garantiecertificaat
(tot €100.000,- verzekerd)
Icon garantie 2
Verhuis- en aanbetalingsgarantie
Kwaliteitstandaarden 3
Opgeleid en
gecertificeerd personeel
Icon weegschaal 4
Recht op onafhankelijke geschillencommissie met nakomingsgarantie