Volg je ons al?

*Let op: wanneer je de hulp van een Erkende Verhuizer inschakelt, zal deze ook een eigen checklist met inpaktips verstrekken. Hanteer deze inpaktips voor verhuizen altijd als leidraad. Hiermee waarborgt jouw verhuizer namelijk de veiligheid van het transport van al je spullen.

Tip 1: Begin op tijd

Een goede tip om mee te beginnen: Begin op tijd met inpakken zodra je de verhuisdozen hebt. Pak elke dag enkele dozen in. Werk ook kamer voor kamer je huis door, wel zo gemakkelijk als je straks in jouw nieuwe huis gaat uitpakken. En vergeet de dozen niet te labelen. Dan weet iedereen tijdens het verhuizen meteen in welke kamer in het nieuwe huis deze moeten.

Tip 2: Bescherm je muren en vloeren

Je wil natuurlijk al je meubels en spullen veilig inpakken voordat je gaat verhuizen. Maar het is ook belangrijk om de vloeren en muren van je huis te beschermen. Zelfs kleine stoten kunnen al flinke schade aanrichten, zeker op lichte muren. Maar ook vuil dat aan schoenen blijft plakken en verhuizers die continu in en uit je huis lopen, kunnen je vloer beschadigen. Gebruik daarom vloerbescherming zoals zeilen of vloerdekens om schade te voorkomen.

Tip 3: Zet alle schroeven op de foto

De meeste tijd van je verhuizing besteed je waarschijnlijk aan het uit elkaar schroeven en opnieuw in elkaar zetten van je meubels. Dat levert al gauw een heleboel losse schroeven op, maar hoe zorg je ervoor dat je deze niet kwijtraakt? Één missend schroefje kan al een probleem zijn om jouw kast, tafel of bed opnieuw in elkaar te zetten. Een handige manier van inpakken voor het verhuizen is om alle schroeven te fotograferen op de plek waar ze vandaan komen. Bewaar ze vervolgens bij elkaar in een zakje en tape dit vast aan het bijbehorende meubelstuk. Zo hoef je niet meer naar al die vervelende schroefjes te zoeken.

Tip 4: Houd snoeren en accessoires bij elkaar

Bij een verhuizing raak je al snel het overzicht kwijt. Vaak zijn het de kleine items die als eerste zoek raken. De afstandsbediening van de tv, een oplader of andere kabels. Niet zo handig wanneer je de tv of computer in het nieuwe huis wil aansluiten. Onze inpaktip voor jouw verhuizing: houd alle snoeren en accessoires bij elkaar met tape en maak ze vast aan het bijbehorende apparaat. Is dit niet mogelijk? Verzamel ze dan allemaal in één doos en label de snoeren goed om ze later nog uit elkaar te kunnen halen.

Tip 5: Pak breekbare spullen extra goed in

Met breekbare spullen als servies, glazen of vazen moet je natuurlijk extra voorzichtig zijn. Het zou zonde zijn als deze beschadigen tijdens de verhuizing. Onze tip: gebruik handdoeken om borden of vazen in te pakken en plak deze dicht met tape. Voor glazen kun je keukenrol gebruiken en goed dichtplakken. Voor kleine glaasjes kun je zelfs sokken doen voor extra bescherming. Zo weet je zeker dat alles veilig aankomt op je nieuwe bestemming.

Goed om te weten: kies je voor een Erkende Verhuizer om jou te helpen met je verhuizer? Zorg dan dat je al hun inpaktips gebruikt als je ervoor kiest om zelf je spullen in te pakken. Alleen dan maak je aanspraak op garantie bij

Tip 6: Kleding slim verhuizen

Wist je dat er voor hangende kleding aparte garderobeboxen bestaan? Een van de meest handige inpaktips bij het verhuizen, die niet mag ontbreken in dit rijtje! Dit zijn grote verhuisdozen met daarin een balk om je kleding aan op te hangen met kledinghangers. De perfecte inpaktip om je kleding kreukvrij te verhuizen! Alle opgevouwen kleding verpak je gemakkelijk in verhuisdozen of je reiskoffer. Zo vul je direct alle lege ruimte hiervan op.

Tip 7: Berg al je boeken op in rolkoffers

Ben jij een echte boekenfan? Dan zal je thuis een flinke verzameling boeken hebben. Helaas wordt het vervoer hiervan al snel zwaar. Gelukkig hebben wij een laatste handige tip om het inpakken van boeken makkelijker te maken tijdens het verhuizen: stop al je boeken in rolkoffers. Dit is niet alleen beter voor je lichaam, maar zo kun je ze ook gemakkelijk naar de verhuiswagen toe rollen.

Et voilà! Met deze inpaktips voor verhuizen kun jij zorgeloos en goed voorbereid verhuizen. Succes! Wil je nog meer tips voor alles wat je moet regelen bij jouw verhuizing? Bekijk dan onze blog met nog meer tips over verhuisdozen inpakken en de verhuischecklist.

Vraag gratis 3 offertes aan

Vind hier de Erkende Verhuizer die bij jouw verhuizing past!

De 4 garanties van Erkende Verhuizers

Icon euro 1
Garantiecertificaat
(tot €100.000,- verzekerd)
Icon garantie 2
Verhuis- en aanbetalingsgarantie
Kwaliteitstandaarden 3
Opgeleid en
gecertificeerd personeel
Icon weegschaal 4
Recht op onafhankelijke geschillencommissie met nakomingsgarantie