Volg je ons al?

Geschikte verhuisbedrijven voor het verhuizen van jouw biljarttafel

Hier vind je een overzicht van aangesloten Erkende Verhuizers die jouw biljarttafel zouden kunnen verhuizen. Zoek een bedrijf bij jou in de buurt of gebruik onze offerte-tool hierboven. Geef je voorkeuren door en dan zoeken wij de meest geschikte verhuizers voor jouw klus. Helemaal gratis en vrijblijvend!

Een biljart verhuizen, hoe gaat dat?

De voorbereiding

Er zijn een aantal zaken waar je voorafgaand aan het verhuizen van jouw biljarttafel aan moet denken. Allereerst het vervoer van de biljart. Vanwege zijn formaat en zware gewicht is een biljart lastig in een verhuiswagen te tillen. Daarom wordt aangeraden een verhuiswagen met laadklep in te schakelen. Hierdoor hoef je de biljarttafel namelijk niet omhoog te tillen. Verhuis je met een Erkende Verhuizer, dan hoef je je hierover zelf geen zorgen te maken. Zij verzorgen namelijk het proces van begin tot eind.

Daarnaast is het belangrijk om vooraf goed na te denken over de nieuwe bestemming van de biljarttafel. Houd rekening met de afmetingen van de biljart zelf en reken aan alle zijden op minimaal drie meter ruimte om te spelen. Ga je de biljart verhuizen naar een hogere verdieping? Dan zal je verhuizer genoodzaakt zijn een verhuislift te gebruiken.

Het demonteren

Een biljarttafel bestaat in principe in de meeste gevallen uit twee verschillende delen. Enerzijds heeft het een bovengedeelte met het laken en de banden. Anderzijds heb je het frame aan de onderzijde voor de stabiliteit en de poten waarop de biljart staat. Als je ervoor zorgt dat deze stukken al los van elkaar zijn, dan is het verplaatsen van de biljart al een stuk makkelijker. Bij sommige biljarttafels is het zelfs mogelijk om nog meer stukken los te halen. Denk hierbij aan netten en sierstukken. Bij oudere biljarts zal het demonteren helaas een lastigere klus zijn. Vaak zijn schroeven en bevestigingsmaterialen vastgeroest of zitten ze (te) diep in het frame.

Het inpakken van de biljart

Om ervoor te zorgen dat jouw biljarttafel geen beschadigingen oploopt, dien je de tafel goed in te pakken. Je wil namelijk niet dat het doek (het groene speelgedeelte) gaat scheuren of deukjes krijgt. Dit geldt natuurlijk ook voor de zijkant van de biljarttafel. Deze is in de meeste gevallen namelijk van hout en daardoor ook erg kwetsbaar. Daarom is het slim om noppenfolie en lakens te gebruiken om de kans op beschadigingen zo klein mogelijk te houden.

De losse onderdelen die je gedemonteerd hebt, dien je natuurlijk ook goed in te pakken. Denk hierbij aan een stevige doos of tas. Ook andere benodigdheden als een keu en ballen dien je goed in te pakken en bij elkaar te houden zodat je ze niet kwijt kunt raken. Zo voorkom je dat je uiteindelijk alsnog niet spoedig een lekker potje kunt biljarten.

Na de verhuizing

Zodra de biljart naar de nieuwe locatie is verhuisd, kan deze direct op de goede plek worden geplaatst en gemonteerd. Gebruik eventueel een steekwagen of verhuisroller om de biljart te verhuizen en op zijn goede plek te plaatsen.

Het afstellen van de biljarttafel

Belangrijk is om direct te meten of de tafel recht staat, dit doe je gemakkelijk met een waterpas. Zorg er ook voor dat de verstelbare poten allemaal dezelfde hoogte hebben. Wel zo handig als je biljartspel niet wordt beïnvloed door een scheve tafel natuurlijk! Tot slot controleer je het laken op eventuele vuiltjes of kreukels en indien nodig trek je dit voorzichtig strak met de stelschroeven in de hoeken. Staat de tafel helemaal goed op zijn plek? Dan is het tijd om de keuen en ballen tevoorschijn te halen en een potje te spelen!

Andere bijzondere verhuizingen

Niet alleen op het gebied van biljart verhuizen kunnen de Erkende Verhuizers je helpen. Door jarenlange kennis en ervaring gaan onze verhuizers geen uitdaging uit de weg. Daarom kunnen ze ook ondersteunen in: