Volg je ons al?

Alle Erkende Verhuisbedrijven in Utrecht

Hier vind je een overzicht van aangesloten Erkende Verhuizers in en rondom de stad Utrecht. Kies een erkend verhuisbedrijf uit in de buurt van Utrecht of gebruik onze offerte-tool hierboven. Selecteer jouw voorkeuren en krijg gratis offertes toegestuurd van de 3 meest geschikte verhuizers voor jouw verhuizing.

Verhuizingen van en naar Utrecht

Utrecht is de vierde grootste stad van Nederland. Op 1 januari 2022 telde de stad zelf 308.733 inwoners. De gemeente Utrecht telt 361.699 inwoners en bestaat naast de stad Utrecht met de verschillende wijken ook uit de woonplaatsen De Meern, Haarzuilens en Vleuten. In 2021 verhuisde in totaal 21.831 personen naar de gemeente Utrecht. Daarnaast verhuisden nog eens 32.598 personen naar een andere woning binnen Utrecht. 25.592 personen vertrokken juist uit Utrecht en vonden een nieuw onderkomen in een andere gemeente.

De populariteit van de stad Utrecht is ook terug te zien in de huizenprijzen. De gemiddelde verkoopprijs van een koopwoning in Utrecht lag in 2021 op €470.000,-.

Wonen in Utrecht

Utrecht heeft zijn populariteit als woonplaats vooral te danken aan het feit dat de stad bijna in het midden van het land ligt. De stad is daarmee vanuit alle kanten van Nederland gemakkelijk en snel te bereiken. Bovendien blijft de stad nog erg compact. Vanuit bijna iedere plek in de stad ben je binnen 5 tot 10 minuten op een snelweg. Utrecht heeft drie treinstations en heeft zo uitstekende aansluiting op het treinnetwerk. Bovendien is Utrecht het knooppunt voor verschillende trajecten, waardoor je niet vaak hoeft over te stappen als je een reis vanuit Utrecht begint of eindigt.

Een argument wat veel mensen geven voor hun verhuizing naar Utrecht is omdat de stad voor hen aanvoelt als een groot dorp. De stad is namelijk erg overzichtelijk en handig ingedeeld, waardoor het niet voelt alsof je in een grote stad bent. Iedere wijk heeft daarnaast zijn eigen charmes, lokale buurtkroegjes en restaurants. Ook kun je in de binnenstad prima winkelen of uitgaan.

Utrecht is daarnaast omringt door groen. Niet alleen zijn er een aantal prachtige parken in de stad zelf te vinden, maar ook de Vecht, de Utrechtse Heuvelrug, de Langbroeker Wetering en de Loosdrechtse Plassen zijn te vinden op een steenworp afstand.

Utrecht is ook populair onder studenten. De universiteit van Utrecht is al meerdere malen beoordeelt als beste universiteit van Nederland. Daarnaast zijn er tal van MBO en HBO instellingen in en rondom de stad.

Hoe kies je het juiste verhuisbedrijf?

Als je een offerte aanvraag doet op onze website, kun je meerdere verhuisbedrijven selecteren waarvan jij wilt dat ze een offerte voorstel doen. Op basis van jouw wensen en regio geven wij onze suggesties voor de best passende bedrijven. Waar moet je op letten als je uiteindelijk een keuze maakt?

  • Kijk goed naar de offerte: we begrijpen dat je als eerste natuurlijk een blik werpt op de prijs. Maar vergeet niet dat deze prijs soms ook kan verschillen door verschillende additionele diensten die het ene verhuisbedrijf wel standaard meeneemt op de offerte, terwijl een ander verhuisbedrijf dit onder optioneel benoemd. Denk bijvoorbeeld aan montageservice of inpakservice.
  • Reviews: Op internet en ook via ons platform kun je bekijken hoe vorige klanten de diensten van het verhuisbedrijf ervaren hebben. Zo kun je een onderbouwde keuze maken.

Verhuislift nodig in Utrecht?

Ga je van of naar de binnenstad of een bovenwoning verhuizen? Dan is een verhuislift vaak noodzakelijk. Controleer dus goed of dit tot de dienstverlening van het verhuisbedrijf hoort en wat de kosten hiervoor zijn.

In de binnenstad heb je daarnaast wellicht een parkeervergunning of tijdelijke ontheffing nodig. Vraag van tevoren informatie hierover op bij de gemeente of neem contact op met het verhuisbedrijf of zij hier ervaring mee hebben.

Hoeveel kost een gemiddelde verhuizing in regio Utrecht?

De kosten voor een verhuizing van of naar de regio Utrecht zijn vergelijkbaar met andere gedeelten in Nederland. De prijs is vooral afhankelijk van de af te leggen afstand en van de diensten die je wenst af te nemen bij de verhuizing. Het inhuren van een verhuizer en een grote verhuiswagen kost gemiddeld tussen de €70 en €90 euro per uur.

Verhuisbedrijven door heel Nederland

Bij Verhuizen.nl kun je niet alleen een overzicht van verhuisbedrijven in utrecht vinden. Erkende Verhuizers bevinden zich namelijk door heel Nederland. Neem daarom ook een kijkje op

Verhuisbedrijven in Utrecht