Volg je ons al?

Verhuizen van en naar Amsterdam

Amsterdam is de grootste stad van Nederland als we kijken naar het aantal inwoners. Tevens is Amsterdam onze hoofdstad. Op 1 januari 2022 telde de stad 882.633 inwoners. Elk jaar is er binnen de stad een groot aantal verhuizingen. In de meeste gevallen verhuizen mensen binnen Amsterdam of trekken zij vanuit andere regio’s richting de hoofdstad. Via de website van de gemeente Amsterdam vind je veel nuttige informatie over het doorgeven van jouw verhuizing.

De populariteit van de stad Amsterdam kun je ook terugzien in de huizenprijzen. De prijzen in Amsterdam zijn al jaren het hoogst van heel Nederland. Bovendien zit er enorm veel verschil tussen deze huizenprijzen. Afhankelijk van de wijk waarin je wil wonen, zie je grote verschillen. De gemiddelde verkoopprijs van een koopwoning in de grachtengordel van Amsterdam is meer dan 1 miljoen euro. In andere wijken betaal je tussen de €400.000,- en €500.000,-.

Wonen en leven in de hoofdstad

Een van de grootste voordelen van wonen in Amsterdam is dat de werkgelegenheid enorm groot is. Omdat Amsterdam een grote stad is, vind je er veel verschillende wijken met daarin een grote diversiteit aan bedrijven en horecagelegenheden. Vervolgens is er ook een grote keuzemogelijkheid uit banen in diverse branches: er is namelijk werkgelegenheid van een kantoorbaan tot aan het werken in een winkel.

Ondanks dat Amsterdam een drukke stad is, is er gelukkig ook voldoende ruimte voor ontspanning. Het Vondelpark trekt 10 miljoen bezoekers per jaar. Daarmee is het direct het grootste en beroemdste gemeentepark in de stad. Verder zijn er nog voldoende mogelijkheden om een mooie wandeling te maken of in de omgeving een uitstapje te maken. Zo zijn namelijk ook de Noorderplassen en Oostvaardersplassen gemakkelijk te bereiken vanuit de hoofdstad.

Tot slot kent Amsterdam een grote toestroom aan (Internationale) studenten. In Amsterdam wonen ruim 67.000 studenten. De stad telt in totaal 32 onderwijsinstellingen met ongeveer 123.590 studenten. Door deze populariteit is het erg lastig om een kamer te vinden.

Hoe weet je welk verhuisbedrijf bij jouw wensen past?

Als je een offerte aanvraag doet op onze website, is het mogelijk om meerdere verhuisbedrijven te selecteren waarvan jij wilt dat ze een offerte voorstel doen. Aangezien iedereen andere wensen en behoeftes heeft, geven wij op basis daarvan onze suggesties voor de best passende bedrijven. Vervolgens ontvang je vanuit de verhuisbedrijven zelf een offerte voorstel. Voordat je hiervoor een definitieve keuze maakt, is het belangrijk de opties goed tegen elkaar af te wegen. Bekijk de offerte goed, controleer welke aanvullende diensten (denk aan een verhuislift, inpakservice of montageservice) er wel of niet in de offerte zijn meegenomen en speur wat rond op internet voor reviews. Zo weet je zeker dat je een doordachte keuze maakt en is de kans groter dat het verhuisbedrijf wat je kiest, past bij jouw wensen en behoeften.

Extra hulp nodig in Amsterdam?

Ga je van of naar een appartement op hoogte verhuizen? Dan wordt een verhuizing een stuk makkelijker wanneer je een verhuislift gebruikt. Het is dus verstandig om te controleren of dit tot de dienstverlening van het verhuisbedrijf hoort en wat de (eventuele extra) kosten hiervoor zijn. Verder kun je tegenwoordig op alle vlakken hulp krijgen van een verhuisbedrijf. Van het inpakken van je inboedel tot aan een montageservice en spoedverhuizing.

In de drukke binnenstad van Amsterdam heb je daarnaast wellicht een parkeervergunning of tijdelijke ontheffing nodig. Vraag hierover van tevoren informatie op bij de gemeente of neem contact op met het desbetreffende verhuisbedrijf. Zij hebben hier hoogstwaarschijnlijk al ervaring mee.

Hoeveel kost een gemiddelde verhuizing in regio Amsterdam?

De kosten voor een verhuizing van of naar de regio Amsterdam vallen vaak net iets hoger uit dan in de rest van Nederland. Dat wordt veroorzaakt door de hoge vraag en populariteit. De prijs is vooral afhankelijk van de af te leggen afstand en van de diensten die je wenst af te nemen bij de verhuizing. In de meeste gevallen kan het zijn dat je in Amsterdam net wat meer moet betalen omdat bepaalde panden en/of huizen moeilijker bereikbaar zijn. Het inhuren van een verhuizer en een grote verhuiswagen in Nederland kost gemiddeld tussen de €70 en €90 euro per uur.

Verhuisbedrijven door heel Nederland

Bij Verhuizen.nl kun je niet alleen een overzicht van verhuisbedrijven in amsterdam vinden. Erkende Verhuizers bevinden zich namelijk door heel Nederland. Neem daarom ook een kijkje op

Verhuisbedrijven in Amsterdam