Volg je ons al?

Geschikte verhuisbedrijven voor ontruimen van een woning

Hier vind je een overzicht van aangesloten Erkende Verhuizers. Zoek een bedrijf bij jou in de buurt of gebruik onze offerte-tool hierboven. Geef je voorkeuren door en dan zoeken wij de meest geschikte verhuizers voor jouw klus. Helemaal gratis en vrijblijvend!

Waarom kiezen voor een ontruimingsbedrijf?

Als je een huis moet leeghalen na het overlijden van een dierbare, komt hier het een en ander bij kijken. Dit kun je natuurlijk zelf regelen, maar door hulp in te schakelen van een ontruimingsbedrijf hoef je je hier geen zorgen over te maken. Het bespaart je een hoop tijd, zij doen al het zware werk en het proces verloopt snel en gestructureerd.

Koopwoning leegruimen na overlijden

Gaat het om het leegruimen van een koopwoning? Dan heb je vaak wat langer de tijd om de woning leeg te ruimen. De woning moet dan namelijk verkocht worden via een makelaar. De makelaar zal aanraden om de meubels en spullen te laten staan tijdens de verkoop, omdat ingerichte huizen vaak sneller verkocht worden dan lege woningen. Wel is het verstandig om dierbare en waardevolle spullen alvast weg te halen uit de woning. Zodra de woning verkocht is, neem je contact op met het verhuisbedrijf voor het leeghalen van de woning.

Huurwoning leegruimen na overlijden

Normaal gesproken eindigt de huurovereenkomst van rechtswege op de laatste dag van de tweede maand volgend op het overlijden. De erfgenaam is verplicht om de huur op te zeggen. Het is mogelijk om de overeenkomst eerder te laten eindigen, maar dit geeft je ook minder tijd om alles te regelen. Een huurwoning moet in bijna alle gevallen in de originele staat worden opgeleverd. Dat betekent dus niet alleen dat alle meubels en spullen eruit gehaald moeten worden, maar ook dat de vloerbedekking wordt verwijderd, gaten in muren en plafonds worden gevuld, gordijnen worden verwijderd en eventueel de muren terug wit worden geschilderd. Een verhuisbedrijf kan dit allemaal voor je uit handen nemen.

Wat kost een woning leeghalen na overlijden?

De kosten voor het leeghalen van een woning na overlijden liggen erg uiteen. Dit komt doordat de prijs afhankelijk is van een aantal factoren. Denk bijvoorbeeld de grootte van de woning, omvang van de inboedel, bereikbaarheid van de woning, wat er precies moet gebeuren en of er sprake is van spoed of niet. De kosten voor het leeghalen van een seniorenkamer liggen tussen de €150 en €350. Gaat het om een grotere woning met 1 of 2 kamers? Dan betaal je gemiddeld tussen de €150 en €600.

Bij een eengezinswoning variëren de kosten tussen de €550 en €1.500 en kunnen bij 3 slaapkamers of meer oplopen tot €2.500. Houd er ook rekening mee dat veel verhuizers voorrijkosten rekenen, ongeveer €0.25 tot €0,50 per kilometer. En voor het storten van afval betaal je, afhankelijk van de hoeveelheid tussen de €100 tot €750. Wil je een exacte prijs weten? Vraag dan meerdere offertes aan zodat je deze kunt vergelijken en de juiste keuze kunt maken.

Spoedontruiming na overlijden

Woonde de overledene in een seniorenwoning of kamer in een verzorgingstehuis? Deze moeten vaak al heel snel na het overlijden opgeleverd worden, soms al binnen zes dagen. Je bent dan zelf waarschijnlijk nog bezig met het regelen van de uitvaart. In dat geval kun je met spoed een verhuisbedrijf inschakelen voor het leegruimen van de woning na het overlijden. Zij zorgen ervoor dat alles volgens de overeenkomst wordt opgeleverd en de sleutel wordt overgedragen.

Woning leeghalen na overlijden: het proces

Bij het leeghalen van een woning na overlijden komt er misschien meer kijken dan je denkt. Simpel gezegd zijn er vier stappen in dit proces:

1. Inventariseren van de inboedel

2. Sorteren van de inboedel

3. Opruimen van de woning

4. Oplevering van de woning

Inventariseren van de inboedel

De eerste stap is natuurlijk het in kaart brengen van de inboedel. De overledene heeft door de jaren heen waarschijnlijk veel spullen verzameld. Het is belangrijk dat je goed nadenkt over wat je met al deze spullen wilt doen. Vervolgens komt er een specialist langs om samen met jou de inboedel in kaart te brengen. Dit wordt op een respectvolle manier gedaan, we begrijpen dat dit een emotioneel proces kan zijn.

Sorteren van de inboedel

Je kunt verschillende dingen met de spullen doen: bewaren, verkopen, doneren, weggooien of opslaan omdat je nog niet zeker weet wat je met de spullen wilt gaan doen. Samen met een verhuizer wordt voor elk onderdeel uit de inboedel bepaald wat er mee mag gebeuren.

Ontruimen van de woning

Als het moment daar is, komt het verhuisbedrijf op de afgesproken dag en tijd langs om de woning leeg te ruimen. Je mag zelf kiezen of je hierbij aanwezig wilt zijn of juist niet. Alle spullen worden veilig verpakt en naar de nieuwe plaats van bestemming gebracht. Afhankelijk van de grootte van de woning en de hoeveelheid spullen zijn de verhuizers één of meerdere dagen bezig met het leeghalen van de woning.

Oplevering van de woning

Normaal gesproken leveren de woningontruimers de woning leeg en bezemschoon op. Vaak zijn er dan nog wel extra klussen die gedaan moeten worden voordat de sleutel ook daadwerkelijk kan worden ingeleverd. Denk aan het verwijderen van vloerbedekking of de gordijnen. Verhuisbedrijven kunnen je hierbij uiteraard ook ondersteunen.

Waarom Verhuizen.nl

Via Verhuizen.nl vraag je direct verschillende offertes aan bij betrouwbare verhuizers met het kwaliteitslabel ‘Erkende Verhuizer’ bij jou in de buurt. Zo geniet je altijd van kwaliteit en service. Naast het verhuizen is het mogelijk om aanvullende diensten af te nemen, zoals opslag, inpakken en (de)montage. Zo krijg je alles in één overzicht te zien, en kom je niet voor onverwachte kosten te staan. Jouw verhuizing wordt vervolgens van A tot Z geregeld, je bespaart veel tijd en energie en begint jouw verhuizing zonder stress of zorgen.

Start nu je gratis offerteaanvraag

​​Met Verhuizen.nl vind je hoogwaardige, betrouwbare verhuisbedrijven voor iedere verhuisdienst. Verhuizen.nl is een platform van de Organisatie voor Erkende Verhuizers en is exclusief voor Erkende Verhuizers. Zo kun je altijd vertrouwen op kwaliteit! Vraag direct meerdere offertes aan en vergelijk zelf welke verhuizer het beste bij jouw situatie past.

Andere verhuis gerelateerde diensten

Niet alleen rondom huis leeghalen na overlijden kunnen de Erkende Verhuizers je helpen. Door de jarenlange ervaring en kennis van onze verhuisbedrijven hebben zij ervaring met een breed pakket aan diensten. Zo kun je ook bij hen terecht voor: