Volg je ons al?

Geschikte verhuisbedrijven voor het verhuizen van jouw wasmachine

Hier vind je een overzicht van aangesloten Erkende Verhuizers die jouw wasmachine zouden kunnen verhuizen. Zoek een bedrijf bij jou in de buurt of gebruik onze verhuisofferte-tool hierboven. Geef je voorkeuren door en dan zoeken wij de meest geschikte verhuizers voor jouw klus. Helemaal gratis en vrijblijvend!

Een wasmachine verhuizen, waar moet je rekening mee houden?

In veel Nederlandse huizen staat een wasmachine op een waskamer op de eerste verdieping of zelfs op een zolder. Dat maakt het verhuizen van een wasmachine nog pittiger als dat het al is. Daarom kun je dit ook overlaten aan de professionele verhuisservice van Erkende Verhuizers. Wil je toch liever zelf je wasmachine verhuizen, bijvoorbeeld met een steekwagen of andere hulpmiddelen? Dan zijn er een aantal zaken waar je rekening mee moet houden. Dit hebben we verwerkt in een handig stappenplan:

Stap 1: Koppel de wasmachine los

Haal altijd eerst de stekker uit het stopcontact. Zo voorkom je dat er gevaarlijke situaties ontstaan. Je gaat tenslotte met water en stroom aan het werk. Plak de stekker met tape vast aan de wasmachine om te voorkomen dat je later tijdens het tillen over de stekker struikelt.

Stap 2: Laat het water uit de wasmachine lopen

Voordat je gaat verhuizen moet je jouw wasmachine afkoppelen. Dit doe je door de afvoerslang los te koppelen.Indien nodig kun je hiervoor een waterpomptang gebruiken. Plak ook deze slang met tape vast aan de wasmachine.

Let op: er blijft altijd wat water achter in de wasmachine. Dit zijn onnodige kilo’s die je moet tillen en je wilt voorkomen dat er een plas water achterblijft in je woning of verhuiswagen. Laat dit water dus eerst uit de wasmachine lopen voordat je gaat verhuizen. Hoe je dit doet? Draai de waterkraan los, verwijder de afvoerslang en leg deze in een emmer. Zo kan het water makkelijk weg. Leg ook een handdoek bij het filter aan de voorkant.

Stap 3: Zet de trommel vast met transportbouten

De trommel in een wasmachine (zowel boven- als zijladers) zit altijd wat los in de hele wasmachine. Speciaal voor bewegingen en vervoer krijg je daarom transportbouten meegeleverd bij de aankoop van je wasmachine. Deze zorgen ervoor dat de trommel op zijn plek blijft zitten. Heb je deze niet meer? Haal dan het deksel van de machine en vul deze met handdoeken.

Belangrijk: vergeet de bouten niet te verwijderen voordat je de wasmachine weer gebruikt na het verhuizen. Anders gaat ‘ie stuk.

Stap 4: Zorg dat je de wasmachine rechtop vervoert

Een klein stootje kan al voor schade zorgen aan de buitenkant van de wasmachine. Verpak je wasmachine daarom goed met noppenfolie, dekens of andere bescherming voordat je deze gaat vervoeren.

Stap 5: Sluit de wasmachine opnieuw aan

Een belangrijke stap die vaak wordt vergeten is dat je er zeker van moet zijn dat het mogelijk is om je wasmachine op de gewenste plek te krijgen. In het oude huis zal dit geen problemen opleveren, de wasmachine is daar ten slotte ook ooit gekomen. Meet in het nieuwe huis dus eerst bijvoorbeeld het trappengat of bepaalde (deur)doorgangen op voordat je voor vervelende verrassingen komt te staan.

Stap 6: Opnieuw aansluiten

Verwijder de transportbouten, haal je wasmachine uit het beschermingsmateriaal en sluit de stekker en waterafvoer weer aan. Check of de wasmachine waterpas staat om herrie of geluidsoverlast te voorkomen.

Laat je wasmachine verhuizen door Verhuizen.nl

Het is belangrijk dat al jouw waardevolle spullen, waaronder wasmachines, veilig en met de nodige zorg verhuisd worden. Daarom kun je via ons verschillende offertes aanvragen bij diverse Erkende Verhuizers bij jou in de buurt. Zo kun jij de prijzen en diensten op je gemak vergelijken en de verhuizer kiezen die het beste past bij jouw klus. En dat helemaal gratis en vrijblijvend!


Andere bijzondere verhuizingen

Niet alleen op het gebied van wasmachine verhuizen kunnen de Erkende Verhuizers je helpen. Door jarenlange kennis en ervaring gaan onze verhuizers geen uitdaging uit de weg. Daarom kunnen ze ook ondersteunen in: