Volg je ons al?

Geschikte verhuisbedrijven voor het verhuizen van jouw vriezer

Hier vind je een overzicht van aangesloten Erkende Verhuizers die jouw vriezer zouden kunnen verhuizen. Zoek een bedrijf bij jou in de buurt of gebruik onze offerte-tool hierboven. Geef je voorkeuren door en dan zoeken wij de meest geschikte verhuizers voor jouw klus. Helemaal gratis en vrijblijvend!

Stappenplan bij het verhuizen van een vriezer

Wanneer je nog nooit eerder een verhuizing van een vriezer hebt gedaan, is het logisch dat je niet precies waarmee je het beste kunt starten. Waar moet je beginnen en hoe kun je uiteindelijk de vriezer het beste vervoeren? Aan de hand van een stappenplan met daarin de belangrijkste punten, vertrouwen wij erop al veel vragen te kunnen beantwoorden.

Leeghalen van de vriezer

Haal de stekker er alvast uit, zodat de vriezer al begint te ontdooien. Vervolgens kun je beginnen met het volledig leeghalen van de vriezer. Het is aan te raden om echt alles uit de vriezer te halen, van brood en beleg tot bewaarde maaltijden en andere diepvriesproducten. Niet alleen om geen schuivende drinkwaren en etenswaren in de vriezer te krijgen tijdens het verplaatsen, maar ook zodat het gewicht een stuk minder is. Dit maak het sjouwen en transporteren namelijk alleen maar makkelijker. Weggooien is natuurlijk zonde, probeer daarom eens rond te vragen of je niet wat producten tijdelijk in de vriezer van familie, vrienden of de buren kwijt kunt. Of wellicht kun je een aantal weken van tevoren al even kijken wat er nog allemaal in de vriezer ligt zodat je het een voor een kunt opmaken.

Vriezer ontdooien verhuizen

Om het jezelf verder nog gemakkelijker te maken is het verstandig om de vriezer alvast te ontdooien. Controleer of de stekker uit het stopcontact is gehaald zodat er geen ijsvorming meer ontstaat. Zit er nog ijsvorming in de vriezer? Dan kun je het beste wachten tot het apparaat in het geheel ontdooid is. Vervolgens kun je het ijs het beste loskrabben met onscherpe voorwerpen. Wanneer je het los gaat krabben met een scherp voorwerp heb je namelijk de kans dat de binnenkant van de vriezer beschadigd raakt. Wanneer de vriezer volledig ijsvrij is, kun je een sopje maken om vervolgens de vriezer schoon te maken.

Losse onderdelen vastmaken

Het is verstandig om loshangende kabels en stekkers vast te maken aan de vriezer met een stukje tape. Zo voorkom je dat er iemand overheen valt tijdens het tillen. Het is bovendien verstandig om de deuren en eventuele lades vast te zetten zodat deze er niet uit kunnen schuiven of de deur open kan klappen tijdens het vervoer. Zorg er tot slot voor dat je losse onderdelen in een doos kunt bewaren. Zo zorg je ervoor dat je niets kunt verliezen en altijd alles bij elkaar hebt, dan weet je zeker dat je bij het opnieuw aanzetten van de vriezer niet in de problemen komt.

Vriezer vervoeren

Het vervoeren van een vriezer dient altijd recht opstaand te gebeuren. Zorg er dus voor dat je altijd voorkomt de vriezer liggend te vervoeren! Wanneer je dit namelijk wel doet, kan het gebeuren dat de olie en/of vloeistoffen zich gaat verplaatsen. Dit kan uiteindelijk schade aan de compressor opleveren. Een extra kostenpost is wel het laatste waar je op zit te wachten.

Nadat de vriezer veilig op de plek van bestemming terecht is gekomen, mag je de vriezer nog niet direct aanzetten. Dit is dan ook een veel voorkomende vraag: hoelang moet een vriezer uit blijven staan na vervoer? In de meeste gevallen wordt er aangeraden om de vriezer in ieder geval een aantal uren tot een dag uit en rechtop te laten staan. Hoeveel tijd er exact wordt aangeraden, staat altijd in de handleiding van de desbetreffende vriezer aangegeven.

Andere bijzondere verhuizingen

Niet alleen op het gebied van vriezer verhuizen kunnen de Erkende Verhuizers je helpen. Door jarenlange kennis en ervaring gaan onze verhuizers geen uitdaging uit de weg. Daarom kunnen ze ook ondersteunen in: