Volg je ons al?

Geschikte verhuisbedrijven voor het verhuizen van jouw vleugel

Hier vind je een overzicht van aangesloten Erkende Verhuizers die jouw vleugel zouden kunnen verhuizen. Zoek een bedrijf bij jou in de buurt of gebruik onze offerte-tool hierboven. Geef je voorkeuren door en dan zoeken wij de meest geschikte verhuizers voor jouw klus. Helemaal gratis en vrijblijvend!

Hoe kun je een vleugel verhuizen?

Als eerste is het natuurlijk van belang dat er erg zorgvuldig met de vleugel wordt omgegaan. Het is een kostbaar bezit en in je nieuwe huis wil je ook graag muziek kunnen maken zonder dat de vleugel schade heeft opgelopen. Erkende Verhuizers hebben jarenlange kennis en ervaring waardoor je met een gerust hart op de verhuizing kunt vertrouwen.

Het begint bij het opstellen van een stappenplan zodat het verhuizen van een vleugel soepel en effectief zal verlopen. Een vleugel is te zwaar om in een gewone verhuiswagen te tillen. Als je de verhuizing zelf wil gaan doen, zorg dan altijd voor een verhuiswagen met een vlakke laadklep.

Er zijn weinig mensen die een huis hebben met deuren die groot genoeg zijn om een vleugel in zijn gewone horizontale positie naar buiten te tillen. In de meeste gevallen wordt de vleugel daarom op zijn kant gezet. Op het moment dat de vleugel ontdaan is van alle losse onderdelen, wordt er een zogeheten vleugelplank aan de zijkant van het instrument gemonteerd.

Het vervoer van een vleugel

Een gemiddelde vleugel heeft een gewicht tussen de 350 en 550 kilo. Het is met zulke gewichten bijna onmogelijk om de verhuizing op een goede manier zelf uit te voeren. Het is daardoor verstandig om de vleugel te laten verhuizen door een professionele verhuisdienst. Het verhuizen van een vleugel werkt op dezelfde manier als een piano verhuizen, aangezien bij een vleugel hetzelfde principe geldt, maar wel met de gedachte in het achterhoofd dat een verhuizing van een vleugel altijd met drie man wordt uitgevoerd. Dit wordt niet alleen voor de veiligheid gedaan, maar ook voor onderstaande redenen:

  • Het vervoeren van de vleugel wordt op de zijkant gedaan;
  • Een vleugel weegt meer;
  • Het vereist meer tilwerk om de vleugel op de zijkant te krijgen;
  • Ook worden vóór het transport van de vleugel, de poten onder de vleugel uitgehaald.

Verzekering van de vleugel

Een ongeluk komt gelukkig niet vaak voor bij een verhuizing, maar als het dan toch voorkomt dan wil je er zeker van zijn dat je een goede verzekering hebt. Een vleugel is een emotioneel en financieel kostbaar muziekinstrument en ook reparaties zijn in de meeste gevallen niet goedkoop. Het is dus geen overbodige luxe om de verhuizing van je vleugel te verzekeren. Ben je van plan om je vleugel door een Erkende Verhuizer te laten verhuizen? Dan is het een groot voordeel dat je standaard een verzekering tot €100.000 krijgt. Is jouw vleugel meer waard? Sluit dan voor de zekerheid een aanvullende verzekering af bij de verhuizer.

Andere soorten verhuizingen

Niet alleen op het gebied van een vleugel verhuizen kunnen de Erkende Verhuizers je helpen. Door de jarenlange ervaring en kennis van onze verhuisbedrijven hebben zij ervaring in veel verschillende soorten verhuizingen. Daardoor kunnen onze verhuizers ook ondersteunen in: