Volg je ons al?

Geschikte verhuisbedrijven voor het verhuizen van jouw kast

Hier vind je een overzicht van aangesloten Erkende Verhuizers die jouw kast zouden kunnen verhuizen. Zoek een bedrijf bij jou in de buurt of gebruik onze offerte-tool hierboven. Geef je voorkeuren door en dan zoeken wij de meest geschikte verhuizers voor jouw klus. Helemaal gratis en vrijblijvend!

Stappenplan bij het verhuizen van een kast

In de meeste gevallen is een kast een onhandig en groot object dat niet zomaar in het geheel getransporteerd kan worden. Om deze reden is het verstandig om de kast eerst leeg te halen en vervolgens te demonteren. Dit scheelt niet alleen een hoop gewicht, maar zorgt er ook voor dat zware lades niet ineens uit de kast vallen als je deze aan het optillen of vervoeren bent.

Leegruimen van de kast

Of het nu gaat om een kast die vol staat met breekbare spullen als servies of glazen, of juist een kledingkast, in de praktijk ziet de voorbereiding er hetzelfde uit. Om alles geordend bij elkaar te houden is het verstandig om de kast alvast leeg te ruimen. Nadat je de kast hebt leeggeruimd, kun je namelijk alles wat bij elkaar hoort in dezelfde doos inpakken. Tip: Voorzie deze doos van een label zodat je deze tijdens het inhuizen in de nieuwe woning meteen in de juiste kamer kunt (laten) zetten.

Ga je zelf aan de slag met het verhuizen en demonteren van de kast? Dan is het slim om te beginnen met het demonteren van de kastdeuren. De volgende stap is het verwijderen van de achterkant van de kast. Wanneer dit is gedaan kun je het beste de kast voorover op de grond leggen zodat je gemakkelijk de rest kunt demonteren. Het voordeel van deze werkwijze is dat je er zo gemakkelijk bij kunt, waardoor je net wat meer kracht kunt zetten bij bijvoorbeeld het losdraaien van de schroeven.

Het transport van de kast

Tijdens het vervoer van een kast werken de professionele verhuisdiensten in de meeste gevallen met verhuisdekens en spanbanden. Dit wordt gedaan zodat de kast goed is beschermd tegen verschuivingen die kunnen lijden tot stootschade. Hierdoor wordt de kans op schade zo klein mogelijk gehouden. Daarom raden we ook aan om beschermingsmaterialen te gebruiken als je zelf aan de slag gaat.

Voor verpakking en bescherming van deze kastdelen zijn diverse materialen beschikbaar. Het is verstandig om de hoeken en scherpe kanten van de kastdelen en een eventuele spiegeldeur goed te beschermen voordat je het gaat vervoeren. Noppenfolie of karton is hier erg geschikt voor. Bovendien is het verstandig om deuren en lades in te pakken met folie wanneer je deze niet hebt verwijderd. Je zorgt er dan namelijk voor dat lades er niet ineens uitschuiven of deuren openklappen tijdens het sjouwen of transporteren.

Het demonteren van de kast

Nadat je de kast op een zorgvuldige manier hebt opgeruimd en vervolgens geordend in verhuisdozen hebt gestopt, kun je zelf of een professionele verhuisdienst je kast laten demonteren. Het is hierbij aan te raden om bepaalde onderdelen te nummeren en alle schroeven, moeren en bouten bij elkaar in een doosje of zakje te doen. Zo ben je er zeker van dat je geen onderdelen mist en je de kast op de nieuwe locatie weer kunt monteren.

Andere bijzondere verhuizingen

Niet alleen op het gebied van kast verhuizen kunnen de Erkende Verhuizers je helpen. Door jarenlange kennis en ervaring gaan onze verhuizers geen uitdaging uit de weg. Daarom kunnen ze ook ondersteunen in: