Volg je ons al?

Geschikte verhuisbedrijven met een verhuiscontainer

Hier vind je een overzicht van aangesloten Erkende Verhuizers die ook beschikken over een verhuiscontainer. Zoek een bedrijf bij jou in de buurt of gebruik onze offerte-tool hierboven. Geef je voorkeuren door en dan zoeken wij de meest geschikte verhuizers voor jouw klus. Helemaal gratis en vrijblijvend!

Wanneer een verhuiscontainer huren?

Een verhuiscontainer kan in meerdere gevallen goed van pas komen. Bijvoorbeeld op de verhuisdag zelf. Je laat de container dan voor je oude woning plaatsen waarna je zelf, of met hulp van professionele verhuizers, de container inlaadt met meubels en dozen die meegaan naar de nieuwe bestemming. Als alles is geladen, komt het verhuisbedrijf de container halen en vervoeren ze deze naar de nieuwe bestemming. Daar wordt de container weer neergezet en kun je op dezelfde manier uitladen.

Hiermee voorkom je dat je vaak op en neer dient te rijden om alle spullen op de nieuwe plek te krijgen. In een container passen namelijk heel veel spullen. Vaak is een container voldoende voor de inboedel van een huishouden. Goedkoper is het echter om voor deze situatie een verhuiswagen in te huren. Dit is goedkoper omdat de meeste verhuisbedrijven meer verhuiswagens hebben dan verhuiscontainers. Bovendien is deze makkelijker en door mensen te besturen.

We raden dan ook aan om een verhuiscontainer vooral te huren als het wenselijk is om meerdere dagen over de verhuizing te doen. Bijvoorbeeld als je veel spullen hebt, je rustig aan wilt doen of veel zelf wilt doen. Het verhuisbedrijf plaatst dan de container een aantal dagen voor het oude huis waarna je rustig, verspreid over meerdere dagen, de container kunt inladen. Heb je alles verzameld? Dan komt het verhuisbedrijf de container ophalen met een speciaal voertuig en plaatsen ze het bij het nieuwe huis. Hier kun je ook weer in een of meerdere dagen deze rustig uitladen.

Verhuiscontainer bij opslag

Verhuiscontainers worden ook gebruikt als de inboedel tijdelijk naar een opslag moet. Dit noemen we opslagservice. Dit komt voor als je bijvoorbeeld een periode dient te overbruggen tussen de sleuteloverdracht van de oude woning en de nieuwe woning. Of bijvoorbeeld als je in je nieuwe woning nog een tijdje gaat verbouwen waardoor nog niet alle spullen direct mee kunnen. Je laadt de spullen die naar de opslag gaan in in de verhuiscontainer, waarna het verhuisbedrijf deze naar hun beveiligde opslag brengt. Heb je de spullen weer nodig? Dan brengt het verhuisbedrijf de gehele container weer naar de nieuwe locatie.

Heb je een vergunning nodig bij een verhuiscontainer?

In sommige gevallen heb je een vergunning nodig voor het plaatsen van een verhuiscontainer. Dit ligt een beetje aan de plek waar de container komt te staan en hoelang deze daar blijft. Staat de container binnen de erfgrens van je eigen woning? Dan is een vergunning in principe niet nodig. Komt deze echter op openbare ruimte te staan? Dan is het soms noodzakelijk een vergunning aan te vragen. Neem altijd contact op met de betreffende gemeente bij twijfels.

De kosten van een verhuiscontainer

Verhuiscontainers zijn er in verschillende soorten en maten. Gemiddeld zijn containers tussen de 5m3 en 35m3. Afhankelijk van de grootte van de container, en de duur van de periode waarin je deze wilt huren, ligt de prijs tussen de 150 en 1200 euro per maand. Korter dan een maand huren kan natuurlijk ook, bespreek dit met een verhuisbedrijf in de buurt. De prijs is verder ook afhankelijk van het transport die nodig is. Verhuis je naar een andere stad of provincie? Dan is het transport duurder dan wanneer je een stukje verderop verhuisd. Gaat de container eerst naar de opslag, en dan naar de nieuwe bestemming? Dan betaal je natuurlijk extra voor dit extra transport.

Andere verhuis gerelateerde diensten

Niet alleen rondom verhuiscontainer kunnen de Erkende Verhuizers je helpen. Door de jarenlange ervaring en kennis van onze verhuisbedrijven hebben zij ervaring met een breed pakket aan diensten. Zo kun je ook bij hen terecht voor: