Volg je ons al?

Hoe pakt een verhuisbedrijf een mindervalide verhuizing aan?

Een mindervalidenverhuizing vergt toch om net dat beetje extra zorg, aandacht een aanpassingsvermogen van de verhuisdienst. Een mindervalidenverhuizing heeft meestal een ander actieplan dan een andere gemiddelde verhuizing. Het plan van aanpak moet vaak op een creatieve manier worden gemaakt, omdat er vaak zorghulpmiddelen meeverhuisd moeten worden met grote, zware en/of onhandige vormen, die daarbij vaak ook erg prijzig en soms niet verzekerd zijn. Maar het belangrijkste is natuurlijk dat de verhuizende afhankelijk is van zijn of haar hulpmiddelen, waardoor verhuizers verantwoordelijk zijn voor essentiële goederen die extra aandacht vergen. Het is daarom erg belangrijk dat er een passend verhuisbedrijf wordt gekozen waar men begrijpt wat mindervaliden nodig hebben, dat er veel verschillende en specifieke individuele gevallen zijn, en daarin weten hoe zij het beste te werk kunnen gaan.

Zorghulpmiddelen verhuizen

Veel mindervaliden zijn fysiek afhankelijk van hun zorghulpmiddelen. Daarom is het erg belangrijk dat er tijdens een verhuizing zorgvuldig wordt omgegaan met deze essentiële eigendommen. Er zijn veel verschillende soorten zorghulpmiddelen die variëren van groot naar klein, duur tot goedkoop, en minder tot extreem essentieel voor de klant. Denk bijvoorbeeld aan een aankleedstok van nog geen tien euro, tot aan een sta-op-lift van bijna vierduizend euro. Maar beide hulpmiddelen zijn wel fundamenteel in het dagelijkse leven van iemand die bijvoorbeeld zijn of haar armen niet goed kan gebruiken.

Er kunnen dus zeker verschillen zitten in de vervangbaarheid van hulpmiddelen qua betaalbaarheid, maar in essentie kunnen ze even belangrijk zijn voor het individu. Daarom is het extreem belangrijk dat verhuizers elk object zien als onvervangbaar en onbetaalbaar, want dat zal het voor de klant ook echt zijn. Verhuizers zullen extra secuur en voorzichtig te werk moeten gaan om de verhuizing goed te laten verlopen en de hulpmiddelen veilig aan te laten komen op hun bestemming. Juist dat beetje extra zorg die mindervaliden nodig zullen hebben bij een verhuizing, kunnen onze Erkende Verhuizers gegarandeerd bieden.

Meer weten over het label 'Erkende Verhuizers"? Lees ons blog over 'De voordelen van een Erkende Verhuizer'.

Tips voor een verhuizing met fysieke beperking

Wanneer je een lichamelijke beperking hebt kan verhuizen echt een behoorlijke klus zijn. Bij een gemiddelde verhuizing heb je al snel veel hulp nodig, maar als je zelf niet fysiek in staat bent om te verhuizen, is hulp essentieel. Dit kan verhuizen daardoor soms best een emotionele rollercoaster maken. Als je bijvoorbeeld fysiek niet in staat bent om jouw sentimentele spullen zelf in te pakken, of wanneer je het gehele overzicht van jouw spullen niet kan bewaken. Dat kan soms echt een mentale uitputtingsslag zijn, wat nog komt kijken bij de fysieke ongemakken die een verhuizing met zich meebrengt wanneer jouw zorghulpmiddelen ingepakt zitten en je even moet roeien met die riemen die je hebt. Daarom hebben wij hier een aantal tips voor om de verhuizing zo comfortabel mogelijk te laten verlopen, en waarbij de sleutel echt ligt in het vragen om hulp, ondanks dat dit misschien niet in je (koppige) aard zit.

Check of de nieuwe woning echt geschikt is voor al jouw hulpbehoeften

Vaak worden er aanpassingen gedaan in woningen, wanneer er speciale hulpbehoeften zijn, dat is voor jou natuurlijk niet nieuw. Denk bijvoorbeeld aan verlaagde meubels, rolstoeldoorgangen of verhoogde vaatwassers en koelkasten in woningen die gemaakt zijn voor rolstoelgangers. Maar, niet elke woning kan precies zo aangepast worden op al deze behoeften. Vandaar dat het belangrijk is om voorafgaand goed te bespreken wat er allemaal gedaan moet worden om de woning voor jou bewoonbaar te maken. Niet alle makelaars zullen de specifieke kennis hebben over aanpassingen die gemaakt moeten worden in jouw geval. De kennis over het mogelijk verbreden van een deurpost zullen zij bijvoorbeeld wel bezitten, maar specifieke details over het openbreken van de onderkant van een fornuis zodat hier de wielen van een rolstoel onder kunnen zullen misschien ontbreken. Denk dus goed na over jouw situatie en alle details die jij in een woning nodig hebt om goed te kunnen functioneren. Probeer ervan uit te gaan dat het voor een ander niet zo vanzelfsprekend is wat jouw dagelijkse benodigdheden zijn, en dat er makkelijk wat over het hoofd kan worden gezien. Zo voorkom je dat jij straks in een woning terecht komt die niet geschikt is voor aanpassingen voor jouw handicap. En als je dan eindelijk jouw perfecte plekje hebt gevonden is het tijd voor de echte verhuizing, en daar komt natuurlijk ook enorm veel bij kijken. Hiervoor hebben we nog twee, misschien voor de hand liggende, maar wel belangrijke tips.

Schakel mensen in die je vertrouwt met inpakken

Hoewel het altijd aan te raden is om een verhuisbedrijf in te huren, vanwege hun ervaring met het vervoeren van de vaak prijzige zorghulpmiddelen zoals eerder besproken, is het ook aan te raden om vertrouwenspersonen in te schakelen voor het inpakken van jouw dierbare bezittingen. Denk hierbij aan vrienden, familie of geliefd zorgpersoneel. Natuurlijk kun je onze Erkende Verhuizers erop vertrouwen dat zij zorgzaam omgaan met jou spullen, maar sommige artikelen zullen voor jou zo persoonlijk of kostbaar zijn dat je liever hebt dat iemand jou helpt die je persoonlijk kent. Stel dat jij je spullen niet zelf in dozen kunt inpakken vanwege een fysieke beperking, zullen er dus wel helpers die door jouw spullen heen moeten gaan om deze te verplaatsen. Denk er dus goed over na bij wie jij je comfortabel voelt om al jouw spullen te zien en op te bergen. Iemand die jij blindelings vertrouwt met jouw belangrijke documenten, maar ook iemand die weet wat voor sentimentele waarde jij hecht aan jouw onvervangbare spulletjes.

Schakel hulp van een erkend verhuisbedrijf in

Een erkend verhuisbedrijf biedt jou de extra hulp die jij nodig hebt bij je verhuizing. Zo hebben bijvoorbeeld erkende zorgverhuizers speciale scholing gehad voor het verhuizen van personen met bijzondere behoeften en/of emotionele verhuizingen. Vraag dus aan de verhuisbedrijven waarmee je in contact bent dit goed na. Daarnaast kunnen bij erkende verhuizers extra diensten worden aangevraagd, om jou en je hulptroepen te ontzien van eventuele zorgen aan grote spullen die gelift moeten worden of spullen die nauwkeurig moeten worden gemonteerd. Zo kun je bij de aanvraag van je offertes aangeven dat je bijvoorbeeld een verhuislift of montageservice nodig hebt. Daarnaast kun je aangeven dat je bijvoorbeeld extra grote, zware, of kwetsbare vervoersartikelen hebt zoals een elektrisch verstelbaar hoog-laagbed en een elektrische rolstoel. Via verhuizen.nl kun je makkelijk al deze individuele verhuisbenodigdheden of voorziene complexiteiten aangeven, waar wij de verhuisbedrijven bij het opstellen van passende offertes rekening mee zullen houden. Zo vind je de perfecte verhuismatch!

Maak samen met het verhuisbedrijf een duidelijke planning

Goed voorbereid de verhuizing ingaan is een van de belangrijkste dingen die jou wat meer rust kan bieden tijdens de verhuizing zelf. Daarom is het essentieel om samen met het verhuisbedrijf een duidelijke planning te maken die jou houvast biedt in het proces. Daarnaast zal het persoonlijke contact een geruststelling zijn omdat je een gezicht krijgt bij de personen die zich over jouw spullen zullen ontfermen. En als jij hebt gezien en weet dat er een betrouwbare groep gespecialiseerde verhuizers op een zorgvuldige manier met jouw dierbare inboedel te werk gaat, zul jij een stuk zelfverzekerder de verhuizing in gaan!

Andere verhuis gerelateerde diensten

Niet alleen rondom mindervaliden verhuizing kunnen de Erkende Verhuizers je helpen. Door de jarenlange ervaring en kennis van onze verhuisbedrijven hebben zij ervaring met een breed pakket aan diensten. Zo kun je ook bij hen terecht voor:

Mindervaliden verhuizing