Volg je ons al?

Geschikte verhuisbedrijven voor het verhuizen van jouw piano

Hier vind je een overzicht van aangesloten Erkende Verhuizers die jouw piano zouden kunnen verhuizen. Zoek een bedrijf bij jou in de buurt of gebruik onze offerte-tool hierboven. Geef je voorkeuren door en dan zoeken wij de meest geschikte verhuizers voor jouw klus. Helemaal gratis en vrijblijvend!

Ga je binnenkort verhuizen? En heb je een piano binnen staan die je graag mee zou willen nemen naar je nieuwe stek? Dan heb je drie opties: je verhuist de piano (en al je andere spullen) zelf, eventueel met familie of vrienden. Of je kiest er voor om een verhuisbedrijf in te schakelen. Daarbij kun je kiezen voor een totaalverhuizing, waarbij je het verhuisbedrijf de verantwoordelijkheid geeft om de gehele verhuizing voor je uit te voeren, of je kiest voor een stuksverhuizing. Hierbij doe je het zelf het grootste gedeelte van de verhuizing, maar schakel je een verhuisbedrijf in om het meer specialistischere werk te doen, zoals het verhuizen van je piano.

Zelf een piano verhuizen

Ben je van plan om zelf je piano te gaan vervoeren en verhuizen? Dan is het belangrijk om je eerst goed in te lezen in wat tips en om de nodige voorbereiding te treffen. Het grote voordeel van zelf een piano verhuizen is natuurlijk dat je kosten voor een verhuisbedrijf kunt besparen.

Tips bij het vervoeren of verhuizen van een piano

 • Schakel voldoende hulp in: Vergeet niet dat een piano al snel 200 tot 300 kilo weegt. Sowieso heb je dus al hulp nodig van zo'n 3 à 4 personen om de piano te kunnen optillen.
 • Bescherm de piano en de vloer: Verpak de piano met verhuisdekens (met name de hoeken of randen) en bescherm je vloer met afdekzeil om krassen of deuken te voorkomen.
 • Gebruik werkhandschoenen: De meeste piano's hebben een glad of vlak oppervlakte. Wanneer je dit zware voorwerp moet tillen, loop je dus al snel het risico dat het bij iemand uit zijn of haar handen kan glippen. Om dit te voorkomen kun je gebruik maken van werkhandschoenen met anti-slip.
 • Werk voorzichtig: Verplaats de piano met beleid, en zet deze liever een keer extra neer dan het risico lopen dat iemand van de tillers het niet langer volhoudt.
 • Gebruik een hondje of meubelroller: Ook slim, voor het verplaatsen op een langere vlakke ondergrond, kun je ook gebruik maken van een karretje, hondje of meubelroller.
 • Een goede voorbereiding is het halve werk: Zorg dat je van te voren goed hebt gemeten of de piano door alle deuropeningen of hoeken kan. Zo weet je welke route je moet afnemen en voorkom je improvisaties en daarmee onoverzichtelijkheid. Een piano zal ik veel gevallen niet door een reguliere deuropening passen. In zulke gevallen zul je de piano moeten kantelen. Zorg dat je in een grote ruimte de piano alvast kantelt, zodat je niet voor verrassingen komt te staan.

Een piano vervoeren in een (verhuis)bus of -wagen

De klus is natuurlijk nog niet klaar bij enkel het binnenhuis verplaatsen van de piano. De piano zal ook vervoerd moeten worden naar de nieuwe bestemming. Ons advies is om hiervoor een degelijke verhuisbus of wagen te regelen of huren, een aanhangwagen levert namelijk veel meer risico's op. Zet de piano goed vast met spanbanden en vul de overige ruimte op met dekens, karton of beschermfolie. De kans is groot dat de piano alsnog een beetje kan gaan schuiven tijdens het rijden, en zo kun je krassen voorkomen.

Een piano laten verhuizen door een verhuisbedrijf

Loop je liever geen risico? Of moet je piano bijvoorbeeld vervoert worden naar een hogere verdieping (met een verhuislift)? Dan is het slimmer om een verhuisbedrijf in te schakelen voor deze klus.

De voordelen van het uitbesteden van piano verhuizing

 • Professionele verhuizers: Met het inschakelen van een verhuisbedrijf weet je zeker dat professionele verhuizers jouw klus komen uitvoeren. Zij zijn opgeleid om dit soort stuksverhuizingen uit te voeren en weten precies hoe zij te werk moeten gaan.
 • De juiste materialen: Een verhuisbedrijf heeft altijd voldoende voorraad van de juiste materialen en beschermmiddelen. Ook indien een verhuislift nodig blijkt, zullen zij hierin voorzien. Dit scheelt een hoop geregel of het inkopen van de juiste middelen vooraf.
 • Altijd verzekerd: Indien je je pianoverhuizing laat uitvoeren door een Erkend Verhuisbedrijf, dan ben je standaard verzekerd tot €100.000 mocht het onverhoopt toch mis gaan. Dat is wel zo'n prettig gevoel!

Hoeveel kost een piano laten verhuizen?

Een piano verhuizen is specialistisch werk en verloopt ieder keer weer anders. Je bent namelijk afhankelijk van een groot aantal factoren die de verhuizing beïnvloeden. Denk hierbij bijvoorbeeld aan afmeting, ruimte in je huis en de reisafstand. De prijs voor pianovervoer hangt dan ook af van de situatie. Er zijn een aantal factoren van invloed op de kosten:

 • De huur van een verhuiswagen en het aantal gereden kilometers.
 • Het aantal benodigde verhuizers. Dit is onder andere afhankelijk van de omvang van de piano.
 • Eventueel het gebruik van een verhuislift wanneer de piano niet door de voordeur past of wordt verhuisd naar een andere verdieping.

Gemiddeld gezien zien we dat een verhuizing van een piano ergens tussen de €200 en €300 euro kost. Dit is voor een gemiddelde verhuizing. Moet de piano ver vervoerd worden? Dan komen daar wellicht nog extra kilometer kosten bij. Is er een verhuislift noodzakelijk? Dan kost dat gemiddeld €60-€80 extra per uur.

Het verhuizen van een piano is het wat anders dan het verhuizen van een vleugel. Benieuwd hoe dat in zijn werk gaat? Lees dan ons artikel!

Andere bijzondere verhuizingen

Niet alleen op het gebied van piano verhuizen kunnen de Erkende Verhuizers je helpen. Door jarenlange kennis en ervaring gaan onze verhuizers geen uitdaging uit de weg. Daarom kunnen ze ook ondersteunen in:

Piano verhuizen