Volg je ons al?

Geschikte verhuisbedrijven voor ontruimen van een woning

Hier vind je een overzicht van aangesloten Erkende Verhuizers die jou kunnen ondersteunen in het leegruimen van een woning. Zoek een bedrijf bij jou in de buurt of gebruik onze offerte-tool hierboven. Geef je voorkeuren door en dan zoeken wij de meest geschikte verhuizers voor jouw klus. Helemaal gratis en vrijblijvend!

Het leegruimen van een woning na overlijden

Bij het leeghalen van een woning na overlijden komt misschien meer kijken dan je denkt. Grofweg zijn er vier stappen in dit proces:

  1. Het inventariseren van de inboedel
  2. Bepalen wat er met de inboedel moet gebeuren
  3. Ontruimen van de woning
  4. Zorgdragen voor de juiste oplevering

Inventariseren van de inboedel

De eerste stap is natuurlijk het in kaart brengen van de inboedel. De overledene heeft waarschijnlijk veel spullen verzameld door de jaren heen. Het is belangrijk dat je goed na denkt over wat je met al deze spullen wilt doen. Een specialist komt langs om samen met jou de inboedel in kaart te brengen. Uiteraard begrijpen we dat er emoties komen kijken hierbij.

Bepalen wat er met de inboedel moet gebeuren

Je kunt verschillende dingen doen met alle spullen: bewaren, verkopen, doneren, weggooien of opslaan omdat je nog niet zeker weet wat je met de spullen wilt. Samen met een verhuizer wordt voor elk onderdeel uit de inboedel bepaald wat er mee mag gebeuren.

Ontruimen van de woning

Op de afgesproken dag en tijd komt het verhuisbedrijf langs om de woning leeg te ruimen. Je mag zelf kiezen of je hierbij aanwezig wilt zijn of juist niet. De spullen worden veilig verpakt en naar de nieuwe plaats van bestemming gebracht. Afhankelijk van de grootte van de woning en de hoeveelheid spullen zijn de verhuizers één of meerdere dagen bezig met het leeghalen van de woning.

Zorgdragen voor de juiste oplevering

Normaal gesproken leveren de woningontruimers de woning leeg en bezemschoon op. Vaak zijn er dan nog wel extra klussen die gedaan moeten worden voordat de sleutel ook daadwerkelijk kan worden ingeleverd. Denk aan het verwijderen van vloerbedekking of de gordijnen. Verhuisbedrijven kunnen je hierbij uiteraard ook ondersteunen.

Koopwoning leegruimen na overlijden

Had de overledene een koopwoning? Dan heb je vaak wat langer de tijd om de woning leeg te ruimen. De woning moet dan namelijk verkocht worden via een makelaar. De makelaar zal vaak aanraden om de meubels en spullen te laten staan tijdens de verkoop, omdat ingerichte huizen vaak sneller verkocht worden dan lege woningen. Toch is het natuurlijk wel verstandig om dierbare en waardevolle spullen alvast weg te halen uit een woning. Zodra de woning verkocht is via een makelaar, neem je contact op met een verhuisbedrijf voor het leeghalen van de woning.

Huurwoning leegruimen na overlijden

Normaal gesproken eindigt de huurovereenkomst van rechtswege op de laatste dag van de tweede maand volgend op het overlijden. De erfgenaam is verplicht om de huur op te zeggen. Het is mogelijk om de overeenkomst eerder te laten eindigen, maar dit geeft je ook minder tijd om alles te regelen. Een huurwoning moet in bijna alle gevallen in de originele staat worden opgeleverd. Dat betekent dus niet dat alle meubels en spullen eruit gehaald moeten worden, maar ook dat de vloerbedekking wordt verwijderd, gaten in muren en plafonds worden gevuld, gordijnen worden verwijderd en eventueel de muren terug wit worden geschilderd. Een verhuisbedrijf kan dit allemaal voor je uit handen nemen.

Leegruimen met spoed bij een seniorenwoning

Soms woonde de overledene in een seniorenwoning of kamer in verzorgingshuis. Deze moeten al heel snel na overlijden opgeleverd worden: soms al binnen zes dagen. Je bent zelf dan waarschijnlijk nog bezig met het regelen van de uitvaart. In dat geval kun je met spoed een verhuisbedrijf hiervoor inschakelen. Zij zorgen ervoor dat alles volgens de overeenkomst wordt opgeleverd en de sleutel wordt overgedragen.

Kosten van het leeghalen van een woning

De kosten voor het leeghalen na overlijden liggen heel erg uiteen. Dat komt omdat de prijs erg afhankelijk van een aantal factoren en aan de wensen van de nabestaanden. Denk bijvoorbeeld aan de grootte van de woning, omvang van de inboedel, bereikbaarheid van de woning, welke werkzaamheden wel en niet dienen te gebeuren en of er sprake is van spoed of niet. Vraag dus meerdere offertes aan zodat je de juiste keuze kunt maken!

Andere verhuis gerelateerde diensten

Niet alleen rondom huis ontruimen na overlijden kunnen de Erkende Verhuizers je helpen. Door de jarenlange ervaring en kennis van onze verhuisbedrijven hebben zij ervaring met een breed pakket aan diensten. Zo kun je ook bij hen terecht voor: