Volg je ons al?

Geschikte verhuisbedrijven voor het verhuizen of verschepen van jouw auto

Hier vind je een overzicht van aangesloten Erkende Verhuizers die jouw auto of oldtimer kunnen verhuizen of verschepen. Zoek een bedrijf bij jouw in de buurt of gebruik onze offerte-tool hierboven. Geef je voorkeuren door en dan zoeken wij de meest geschikte verhuizers voor jouw klus. Helemaal gratis en vrijblijvend!

Een auto verhuizen: kan dat zomaar?

Wanneer je binnen Nederland gaat verhuizen, rijd je in de meeste gevallen natuurlijk zelf je auto ‘gewoon’ van A naar B. Het voordeel is dat je dan ook nog verhuisdozen of andere spullen mee kunt nemen die je nodig hebt voor de verhuizing. Wanneer er een verhuizing naar het buitenland aan zit te komen, dan wordt het een stuk lastiger. Binnen de EU kun je er in de meeste gevallen gewoon voor kiezen om een lange rit te maken. Het kan echter ook zo zijn dat je een overzeese verhuizing gaat doen en je auto op een schip mee moet. Het is ook altijd van belang om te kijken naar de wet- en regelgevingen die in sommige landen gehanteerd worden.

Het exporteren van de auto

Wanneer je van plan bent om de auto te verhuizen en deze nog in Nederland geregistreerd staat, dan dient deze eerst aangemeld te worden voor export. Via de website van het RDW kan veel informatie opgevraagd worden. Op het moment dat de auto afgemeld wordt, stopt namelijk pas de verzekeringsplicht, APK-plicht en wegenbelasting. Op het moment dat dit geregeld is, kan gekeken worden naar de volgende stappen. Wanneer er namelijk een auto naar het buitenland wordt geëxporteerd, dien je op te vragen welke documenten er in dat land benodigd zijn. Het is belangrijk dat alle administratie goed geregeld is als je een auto gaat verhuizen. Je wil namelijk voorkomen dat je met een onverzekerde auto aan het rondrijden bent.

Het regelen van de administratie

Verhuis je definitief naar een ander EU-land en wordt de auto meegenomen? Dan moet in het land van bestemming alles ingeschreven worden en dien je daar ook de bijbehorende belasting(en) te betalen.

Er zijn geen gemeenschappelijke EU-regels voor voertuigregistratie en voertuigbelastingen. In sommige landen hoeft namelijk geen belasting afgedragen te worden voor de inschrijving van een auto bij een definitieve verhuizing. Het is daarom verstandig om goed na te gaan welke regelgevingen en eventuele vrijstellingen in het land van bestemming gelden.

Om voor zo'n vrijstelling in aanmerking te komen, moet nagegaan worden welke voorwaarden en termijnen er gelden in het land waar je jezelf gaat vestigen. Wanneer namelijk in sommige landen niet aan bepaalde voorwaarden wordt voldaan, dan kunnen er boetes uitgedeeld worden bij de volgende gevallen:

  • Bij het niet tijdig inschrijven van de auto
  • Wanneer de belastingen voor de auto niet tijdig worden betaald
  • Wanneer er wordt gereden met een auto die een kentekenplaat heeft van een ander land uit de EU zonder bewijs dat je in dat land woont, en er bewijs van een geldige technische keuring ontbreekt

Andere bijzondere verhuizingen

Niet alleen op het gebied van auto verhuizen kunnen de Erkende Verhuizers je helpen. Door jarenlange kennis en ervaring gaan onze verhuizers geen uitdaging uit de weg. Daarom kunnen ze ook ondersteunen in: