Volg je ons al?

Erkende verhuisbedrijven met een verhuislift

Hier vind je een overzicht van aangesloten Erkende Verhuizers die een verhuislift aanbieden bij een verhuizing. Zoek een bedrijf bij jou in de buurt of gebruik onze offerte-tool hierboven. Geef je voorkeuren door en dan zoeken wij de meest geschikte verhuizers voor jouw klus. Helemaal gratis en vrijblijvend!

Wat is een verhuislift?

Een verhuislift is een lift die gebruikt kan worden om grotere of zware meubelstukken een verdieping op of af te kunnen krijgen. Denk aan een piano, grote bank of bed wat niet goed uit elkaar kan en daardoor niet door het trappenhuis naar buiten kan. Vooral bij appartementencomplexen of flatgebouwen in grotere steden wordt een verhuislift vaak gebruikt om een verhuizing te realiseren.

Met een verhuislift zet je de grotere meubelstukken op een plateau en bedien je dit over de lift naar boven of beneden. De lift wordt bediend met een paneel of afstandsbediening.

Vergunning verhuislift

Omdat een verhuislift vaak op openbaar terrein wordt neergezet om spullen te verhuizen, is soms een vergunning of ontheffing van gemeente nodig. Geef daarom altijd aan bij de verhurende partij of verhuisbedrijf wat jouw situatie is. Zij kunnen met je meekijken welke vergunningen wel of niet nodig zijn of dat er andere oplossingen kunnen zijn om een verhuizing te realiseren

Bovendien is het verstandig om een verzekering af te sluiten als je met een ladderlift aan het werk gaat. Niet alleen voor het verzekeren van je eigen spullen die via de lift verplaatst zullen worden, ook voor eventuele schade aan de omgeving. Indien je een Erkende Verhuizer inschakelt voor jouw verhuizing, ben je standaard verzekerd tot €100.000 euro.

Soorten verhuisliften

Er bestaan verschillende soorten verhuisliften:

  • Een aanhangwagenlift met brandstofmotor: met een bereik tot ongeveer 25 meter, dat staat gelijk aan ongeveer de 9e verdieping. Het tilgewicht loopt tot 250 kilo.
  • Een aanhangwagenlift met elektromotor: met een bereik tot ongeveer 20 meter, dat staat gelijk aan ongeveer de 7e verdieping. Het tilgewicht loopt ook tot ongeveer 250 kilo.
  • Een meubellift, ook wel eens ladderwagen genoemd: met een bereik tot ongeveer 30 meter, dat staat gelijk aan ongeveer de 12e verdieping en een tilgewicht tot 400 kilo.
  • Een ladderlift: met een bereik tot ongeveer 15 meter, dat staat gelijk aan ongeveer de 12e verdieping en een tilgewicht tot 250 kilo.

Waarom een verhuislift huren?

Behalve dat de meubels erg zwaar kunnen zijn en er voorzichtig mee om dient te worden gegaan, is een verhuizing ook erg tijdrovend. Een verhuislift zorgt ervoor dat meubels en/of verhuisdozen vanaf hogere verdiepingen snel en gemakkelijk naar beneden gebracht kunnen worden. Op deze manier hoeven de verhuizers niet telkens naar boven en beneden te lopen. Dit scheelt uiteraard erg veel tijd en is ideaal wanneer je bijvoorbeeld in een pand op hoogte woonachtig bent of een smal trappenhuis hebt. Een verhuislift huren kan bovendien schade voorkomen aan spullen of behang. Je hoeft namelijk niet de hele tijd met je spullen vlak langs de grote hoeveelheid hoeken en mogelijk ook smalle openingen langs.

De voordelen van het huren van een verhuislift

Het huren van een meubellift heeft een hoop voordelen:

  • Je bespaart veel tijd omdat je met een lift zware spullen of meubels sneller omhoog of omlaag kunt verplaatsen dan wanneer je dit via een trappenhuis gaat doen. Bovendien is een verhuislift ook tijdbesparend bij een grote verhuizing met veel dozen. Je bespaart namelijk veel tijd door deze dozen in grote bulk via de lift naar boven of beneden te vervoeren, als wanneer een verhuizer telkens met een aantal dozen en de reguliere personenlift naar boven en beneden moet.
  • Je voorkomt mogelijke schade aan je waardevolle spullen of meubelstukken
  • Je bespaart zwaar fysiek werk voor je eigen lichaam, je familie of vrienden of de verhuizers die je inschakelt

Met spoed een verhuislift huren?

Een verhuislift kan worden ingezet bij verschillende hoogtes en beschikt over een platform die tot grote hoogte kan reiken om zo gemakkelijk meubels naar beneden te transporteren. Uiteraard is het ook mogelijk om een verhuislift te huren om juist zware meubels naar boven te transporteren. Soms kan het echter voorkomen dat je met spoed een verhuislift nodig hebt. Dit kan verschillende redenen hebben. Zo kan het namelijk zijn dat je snel wil gaan verhuizen of juist gedwongen wordt snel te verhuizen. Denk hierbij aan een overlijden.

Het kan ook zo zijn dat je met spoed een verhuislift wil huren omdat die mooie meubels die je gekocht hebt, toch niet naar boven kunnen. Hierdoor is een verhuislift een ideale oplossing. Zo kun je namelijk alsnog die grote bank of meubel gemakkelijk bij jou in de woonkamer of slaapkamer krijgen.

Hoe werkt een verhuislift en wat zijn de kosten?

Bij het huren van een verhuislift zorgen de verhuizers altijd voor een vakkundige verhuizer. Deze verhuizer werkt dagelijks met een verhuislift en heeft daardoor kennis en ervaring. Hierdoor kan de verhuislift veilig gebruikt worden en blijft de kans op schade aan huis, omgeving en inboedel zo klein mogelijk. Het huren van een verhuislift begint ongeveer bij €75 per uur, afhankelijk van de locatie, beschikbaarheid en soort verhuislift.

De kostenberekening voor een verhuislift wordt gebaseerd op een aantal belangrijke punten zoals het benodigde aantal uren, of er een liftbediende nodig is en om hoeveel inboedel het gaat. Waar ook rekening mee gehouden dient te worden is dat het huren van een verhuislift in het weekend duurder is dan doordeweeks. Als het mogelijk is om de verhuizing doordeweeks te doen in plaats van in het weekend, kun je daarmee al een hoop kosten besparen.

Daarnaast bestaat bij de meeste verhuisbedrijven de mogelijkheid om zowel enkel de lift te huren voor een aantal uren of dagen, of om de lift als extra service te nemen wanneer je je gehele verhuizing uitbesteed aan een verhuisbedrijf. In dit laatste geval zal het verhuisbedrijf zelf bekijken of een verhuislift noodzakelijk of wenselijk is en dit op de verhuisofferte vermelden.

Andere verhuis gerelateerde diensten

Niet alleen rondom verhuislift huren kunnen de Erkende Verhuizers je helpen. Door de jarenlange ervaring en kennis van onze verhuisbedrijven hebben zij ervaring met een breed pakket aan diensten. Zo kun je ook bij hen terecht voor: