Volg je ons al?

Verhuisbedrijven voor jouw verhuizing naar Duitsland

Hier vind je een overzicht van aangesloten Erkende Verhuizers die een verhuizing naar Duitsland voor je kunnen uitvoeren. Zoek een bedrijf bij jouw in de buurt of gebruik onze offerte-tool hierboven. Geef je voorkeuren door en dan zoeken wij de meest geschikte verhuizers voor jouw klus. Helemaal gratis en vrijblijvend!

Nederlanders in Duitsland

Steeds meer en meer Nederlanders verhuizen naar Duitsland. Het is al langer bekend dat Nederlanders die in het grensgebied woonde, een verhuizing naar Duitsland overwegen vanwege de lagere huizenprijzen of kosten voor leven. Zij kunnen dan in Nederland blijven werken en hun sociale leven onderhouden, terwijl ze goedkoper wonen en leven in Duitsland. Bovendien zijn er een hoop overeenkomsten tussen Nederland en Duitsland. Zowel op het gebied van cultuur, als in regels of bureaucratie. Dat maakt een verhuizing naar Duitsland aantrekkelijk. De meeste Nederlanders verhuizen dan ook naar dorpen of kleine steden in het grensgebied met Nederland. Maar ook de grotere steden als Berlijn, Düsseldorf, Keulen of München zijn in trek onder Nederlanders.

Met zijn centrale ligging in Europa biedt Duitsland veel mogelijkheden voor reizen en verkenning, van de Alpen in het zuiden tot de bruisende steden in het noorden. Nederlanders die in Duitsland wonen, kunnen profiteren van de vele voordelen die het land te bieden heeft, zoals een stabiele economie, een uitstekende infrastructuur en een hoge levensstandaard.

Kun je zomaar verhuizen naar Duitsland?

Als Nederlander kun je gemakkelijk naar Duitsland verhuizen vanwege de voordelige EU-regelgeving. In tegenstelling tot niet-EU-burgers heb je geen visum of verblijfsvergunning nodig om in Duitsland te wonen en werken. Om te kunnen verhuizen, moet je wel aan enkele vereisten voldoen. Zo moet je kunnen aantonen dat je voldoende inkomen hebt om in je eigen levensonderhoud te voorzien, omdat je in de eerste vijf jaar geen recht hebt op sociale voorzieningen. Daarnaast moet je een Duitse zorgverzekering hebben en geen gevaar zijn voor de Duitse samenleving. Als je aan deze vereisten voldoet, kun je je inschrijven in Duitsland en hier onbeperkt blijven wonen. Na je verhuizing is het wel belangrijk om je direct in te schrijven bij de gemeente in Duitsland.

Checklist verhuizen naar Duitsland

Een verhuizing is al een ingrijpende gebeurtenis op zich, laat staan als je besluit de grens over te steken en te gaan neerstrijken in Duitsland. Hieronder een checklist met de belangrijkste zaken die je dient te regelen voor of kort na je verhuizing naar Duitsland:

  1. ​​Check of je een geldig legitimatiebewijs hebt waarmee je de grens over kunt steken.

  2. Zorg ervoor dat je voldoende inkomen hebt om in je eigen levensonderhoud te kunnen voorzien en dat je dit kunt aantonen. Dit is nodig omdat je in de eerste vijf jaar geen recht hebt op sociale voorzieningen in Duitsland.

  3. Sluit een Duitse zorgverzekering af voordat je naar Duitsland verhuist.

  4. Schrijf je in bij de gemeente in Duitsland na je verhuizing.

  5. Regel een maatwerk verhuizing met een verhuisbedrijf dat ervaring heeft met internationale verhuizingen en kennis heeft van de regels en voorschriften voor verhuizen naar Duitsland.

  6. Zorg ervoor dat je belangrijke documenten zoals paspoorten, visa, diploma's en certificaten meeneemt.

  7. Verzamel alle belangrijke informatie over je nieuwe woonplaats, zoals de regels en voorschriften, het belastingstelsel en de cultuur.

  8. Maak afspraken met instanties die je moet informeren over je verhuizing, zoals je bank, werkgever, verzekeraars en de belastingdienst.

  9. Houd rekening met eventuele taalbarrières en zorg dat je indien nodig hulp hebt bij vertalingen. Of volg een Duitse taalcursus voordat je gaat verhuizen.

Verhuisbedrijven Duitsland

Als je ervoor kiest om je huidige spullen mee te nemen naar Duitsland, dan is het belangrijk om een betrouwbaar verhuisbedrijf te kiezen dat ervaring heeft met internationale verhuizingen, inclusief verhuizingen naar Duitsland. Veel Nederlandse verhuisbedrijven (met name ook in het oosten van Nederland) bieden verhuizingen naar Duitsland aan en hebben hier veel ervaring mee. Veel verhuisbedrijven bieden tegenwoordig uitgebreide diensten aan, zoals het inpakken en vervoeren van je spullen, douane- en belastingzaken afhandelen en hulp bieden bij het uitpakken en inrichten van je nieuwe huis. Het is belangrijk om verschillende verhuisbedrijven te vergelijken en offertes op te vragen om de beste deal te krijgen. Houd er rekening mee dat de kosten van een verhuizing naar Duitsland afhankelijk zijn van verschillende factoren, zoals de afstand, de hoeveelheid spullen die je meeneemt en de gekozen verhuisdiensten. Zorg er ook voor dat je weet welke belastingen en invoerrechten van toepassing zijn op je verhuizing naar Duitsland en dat het verhuisbedrijf je hierover informeert en advies geeft.

Een handige tip voor mensen die van plan zijn om naar Duitsland te verhuizen: via Verhuizen.nl kun je vrijblijvend en direct meerdere offertes opvragen bij verhuisbedrijven bij jou uit de buurt die gespecialiseerd zijn in internationale verhuizingen, waaronder verhuizingen naar Duitsland. Op die manier kun je verschillende verhuisbedrijven vergelijken en een weloverwogen keuze maken tegen een goede prijs. Het fijne is dat Verhuizen.nl alleen samenwerkt met Erkende Verhuisbedrijven, wat betekent dat je verzekerd bent van kwalitatieve dienstverlening en je automatisch verzekerd bent voor onverhoopte situaties of omstandigheden. Zo kun je met een gerust hart verhuizen naar Duitsland!

Wat kost een verhuizing naar Duitsland?

De kosten van een verhuizing naar Duitsland kunnen variëren afhankelijk van verschillende factoren, zoals de afstand tussen je huidige en nieuwe huis, de hoeveelheid spullen die je meeneemt en de gekozen verhuisdiensten. Over het algemeen kan een internationale verhuizing naar Duitsland echter duurder zijn dan een verhuizing binnen Nederland. Het is daarom belangrijk om verschillende verhuisbedrijven te vergelijken en offertes op te vragen om de beste deal te krijgen. Houd er ook rekening mee dat er belastingen en invoerrechten van toepassing kunnen zijn op je verhuizing naar Duitsland. Gemiddeld zien we dat een verhuizing naar Duitsland tussen de €2.000 en €5.000 kost.

Verhuizen naar Duitsland