Volg je ons al?

Verhuisbedrijven voor jouw verhuizing naar Duitsland

Hier vind je een overzicht van aangesloten Erkende Verhuizers die een verhuizing naar Duitsland voor je kunnen uitvoeren. Zoek een bedrijf bij jou in de buurt of vraag een verhuisofferte aan met onze tool hierboven. Het enige wat je hoeft te doen is je voorkeuren doorgeven. Dan zoeken wij de meest geschikte verhuizers voor jouw klus. Helemaal gratis en vrijblijvend!

Voordelen van wonen in Duitsland

Verhuizen van Nederland naar Duitsland heeft verschillende voordelen. Van de prachtige natuur zoals de Alpen in het zuiden en de bruisende steden in het Noorden tot de goede gezondheidszorg en het hoge onderwijsniveau. Maar Duitsland is ook een welvarend land met een sterke economie, goede infrastructuur en veel carrièremogelijkheden. Bovendien zijn de huizenprijzen een stuk lager

Kun je zomaar verhuizen naar Duitsland?

Het is als Nederlander vrij makkelijk om naar Duitsland te verhuizen. Hoe dat komt? Omdat Duitsland behoort tot de Europese Unie. Vergeleken met niet-EU-burgers heb je geen visum of verblijfsvergunning nodig om in Duitsland te wonen en te werken. Een geldige ID-kaart of een paspoort is voldoende. Natuurlijk moet je om te kunnen verhuizen wel aan enkele eisen voldoen. Zo moet je kunnen aantonen dat je voldoende inkomen hebt om in je eigen levensonderhoud te voorzien. Dit komt doordat je de eerste vijf jaar geen recht hebt op sociale voorzieningen. Ook moet je een Duitse zorgverzekering hebben, want de kosten voor een behandeling in een Duits ziekenhuis kunnen hoog oplopen. Als je aan deze eisen voldoet, kun je je inschrijven in Duitsland en hier onbeperkt blijven wonen.

Wat moet je regelen om te emigreren naar Duitsland?

Er zijn een aantal dingen waar je rekening mee moet houden als je gaat verhuizen naar Duitsland. We hebben ze hier voor je op een rijtje gezet:

  1. ​​Check of je een geldig legitimatiebewijs hebt waarmee je de grens over kunt steken.

  2. Zorg ervoor dat je alle belangrijke documenten zoals diploma’s en certificaten meeneemt.

  3. Schrijf je in bij de gemeente in Duitsland na je verhuizing.

  4. Regel een maatwerk verhuizing met een verhuisbedrijf dat ervaring heeft met internationale verhuizingen en kennis heeft van de regels en voorschriften voor verhuizen naar Duitsland.

  5. Verzamel alle belangrijke informatie over je nieuwe woonplaats, zoals de regels en voorschriften, het belastingstelsel en de cultuur.

  6. Maak afspraken met instanties die je moet informeren over je verhuizing, zoals je bank, werkgever, verzekeraar en de belastingdienst.

  7. Houd rekening met eventuele taalbarrières en zorg dat je indien nodig hulp hebt bij vertalingen. Of volg een Duitse taalcursus voordat je gaat verhuizen.

Wat kost een verhuizing naar Duitsland?

Wat verhuizen van Nederland naar Duitsland uiteindelijk gaat kosten, is afhankelijk van verschillende factoren. Denk aan de afstand tussen je oude en nieuwe woning, de hoeveelheid spullen die je meeneemt en de verhuisdiensten die je kiest. Over het algemeen kost een internationale verhuizing meer dan een verhuizing binnen Nederland. Daarom is het slim om verschillende verhuisbedrijven te vergelijken en offertes op te vragen voor de beste deal. Houd er ook rekening mee dat er belastingen en invoerrechten van toepassing kunnen zijn op je verhuizing naar Duitsland. Gemiddeld kost verhuizen naar Duitsland tussen de €2.000 en €5.000.

Inboedel naar Duitsland verhuizen

Als je ervoor kiest om je huidige inboedel mee te nemen naar Duitsland, dan is het belangrijk om een betrouwbaar verhuisbedrijf te kiezen dat ervaring heeft met internationale verhuizingen, inclusief verhuizingen naar Duitsland. Veel Nederlandse verhuisbedrijven (met name ook in het oosten van Nederland) bieden verhuizingen naar Duitsland aan en hebben hier veel ervaring mee. Wist je dat veel verhuisbedrijven ook uitgebreide diensten aanbieden? Denk aan een inpakservice, het afhandelen van douane- en belastingzake, opslagservice en montageservice. Zo maak je het jezelf een stuk gemakkelijker. Hoe meer diensten je kiest, des te hoger de offerte uiteindelijk wordt natuurlijk.

Een huis kopen in Duitsland

Naast het kiezen van een verhuisbedrijf, is het ook belangrijk om te weten wat er komt kijken bij het kopen van een huis in Duitsland. De huizenmarkt en regelgeving zijn anders dan in Nederland. Zorg ervoor dat je goed op de hogote bent van de lokale wetten en voorschriften van onroerend goed en schakel eventueel een lokale makelaar in die je kan helpen. Ga je maar tijdelijk in Duitsland wonen of wil je eerst gewoon even ervaren hoe het is? Dan kun je er ook voor kiezen om een woning in Duitsland te huren. Hiervoor geldt hetzelfde: laat je goed informeren.

Wonen in Duitsland

Wonen en werken in Duitsland biedt dus verschillende voordelen, zoals een goede levenskwaliteit, betaalbare huisvesting en een sterke economie. Het is ook geen verkeerd idee om je Duits bij te spijkeren voordat je gaat verhuizen naar Duitsland. Ze spreken namelijk niet overal goed Engels. En kan je je in ieder geval makkelijker verstaanbaar maken. Een groot voordeel van wonen in Duitsland zijn de carrièremogelijkheden en zakelijke kansen. Voor groeimogelijkheden en stabiliteit is dit land perfect. Kortom, het is de ideale bestemming als je op zoek bent naar een nieuw begin in het hart van Europa.

Andere bestemmingen internationale verhuizingen

Naast Spanje kan een Erkende Verhuizer je ook ondersteunen bij andere bestemmingen binnen en buiten Europa!

Verhuizen naar Duitsland