Volg je ons al?

Geschikte verhuisbedrijven voor een internationale verhuizing

Hier vind je een overzicht van aangesloten Erkende Verhuizers die een internationale verhuizing voor je zouden kunnen uitvoeren. Zoek een bedrijf bij jou in de buurt of gebruik onze offerte-tool hierboven. Geef je voorkeuren door en dan zoeken wij de meest geschikte verhuizers voor jouw klus. Helemaal gratis en vrijblijvend!

Wat komt er allemaal kijken bij een internationale verhuizing?

Een verhuizing binnen Nederland kan al stressvol zijn, laat staan als je internationaal gaat verhuizen. Wil jij je vol kunnen richten op het emigreren zelf, het nemen van afscheid van familie en vrienden in Nederland en het leren kennen van je nieuwe land of omgeving? Dan kan het verstandig zijn om de operationele kant van de verhuizing uit handen te geven. Hiermee maak je een internationale verhuizer verantwoordelijk voor het veilig vervoeren van jouw spullen en inboedel naar de nieuwe bestemming. Ook wanneer je intercontinentaal of overzee gaat verhuizen, is dit aan te raden. Je zult dan namelijk al snel aangekeken zijn op zeetransport of via de lucht. Een verhuisbedrijf kan dit snel en efficiënt voor je inregelen, eventueel samen met (lokale) partners. De volgende zaken dien je te regelen als je internationaal gaat verhuizen:

  1. Het op de juiste manier inpakken van je spullen en meubels
  2. Geschikt transport van deur tot deur
  3. Eventuele opslag indien er een tijd te overbruggen is
  4. De juiste in- en uitreispapieren voor je spullen, afhankelijk van het land van bestemming
  5. Verzekering voor je spullen tijdens de verhuizing

Hierbij gaat het dus enkel over de operationele zaken rondom de verhuizing zelf. Uiteraard zijn er nog veel meer zaken waar je rekening mee dient te houden als je gaat verhuizen naar het buitenland, denk aan een geldig paspoort, de juiste visa, een rijbewijs, vaccinaties of diploma’s.

Wat kan een internationale verhuizer voor mij betekenen?

Een internationale verhuizer kan je van A tot Z begeleiden bij je internationale verhuizing. Dit gaat veel verder dan puur het vervoeren van je spullen van A naar B via de weg, zee of lucht.

De diensten van een internationaal verhuisbedrijf

Regelen van papierwerk rondom de invoer van goederen

Het verhuisbedrijf draagt ook zorg voor het juiste papierwerk. Voor sommige spullen of meubels dien je namelijk administratieve zaken op orde te hebben voordat ze het land mogen worden ingevoerd. Dit is afhankelijk van het type en de hoeveelheid spullen en het land wat het betreft. Dit kan best een administratieve rompslomp worden. Een verhuisbedrijf neemt dit allemaal voor je uit handen.

Kennis van wet- en regelgeving

Afhankelijk van de dan geldende regels, zul je sommige spullen wel of niet mogen meenemen. Een ervaren verhuisbedrijf is altijd op de hoogte van de laatste regels en zal je van tevoren van advies voorzien voor jouw situatie.

Wist je bijvoorbeeld ook dat per land verschillend is hoe bepaalde spullen verpakt moeten worden (type verpakkingsmateriaal)? Door een internationale verhuizer in te schakelen, voorkom je om voor verrassingen bij de grens te staan.

Kennis van de bestemming

De meeste Erkende Verhuizers hebben al vele Europese of intercontinentale verhuizingen uitgevoerd. Zij weten dan ook als geen ander welke aandachtspunten gelden in welk land. Denk aan parkeervergunningen of welk tijdstip het beste is om te laden en lossen. Bovendien werken ze wellicht al vaker samen met lokale partijen. Dit kan handig zijn in complexe gevallen of wanneer extra handjes ter plaatse gewenst zijn. Zo kun je kosten besparen!

Altijd standaard verzekerd

Een internationale verhuizing dient verzekerd te zijn. Als je je verhuizing laat uitvoeren door een Erkende Verhuizer, ben je standaard verzekerd met een garantiecertificaat tot €100.000 euro. Indien in speciale gevallen een extra of aanvullende verzekering vereist of gewenst is, zal de internationale verhuizer dit met je bespreken of op de offerte vermelden. Zij zullen vervolgens ook ondersteunen met het afsluiten van deze verzekering.

Wat kost een internationale verhuizing?

Met ruim 1500 offerteaanvragen per jaar weten wij als geen ander dat geen één verhuizing hetzelfde is. Dat is binnen Nederland al zo, laat staan bij een internationale verhuizing. Er zijn verschillende factoren die de prijs van jouw internationale verhuizing bepalen:

  • De af te leggen afstand: in veel gevallen betaal je per kilometer of per uur. Hoe verder de afstand, hoe duurder de prijs dan ook zal worden. Toch hoeft een intercontinentale verhuizing niet altijd enorm duur te zijn. Bijvoorbeeld als het verhuisbedrijf samen werkt met andere partners op bepaalde routes of wanneer jouw spullen in een andere container erbij passen. Bespreek dus altijd deze alternatieven als je een scherpe prijs wilt!
  • De manier van vervoer: over het algemeen is een transport over land goedkoper als een transport over zee of zelfs via de lucht. Zo is een verhuizing binnen Europa dus ook vaak goedkoper dan wanneer je naar een ander werelddeel, zoals Amerika, Afrika of Azië gaat verhuizen.
  • Hoeveelheid inboedel: sommige mensen nemen enkel persoonlijke bezittingen mee, terwijl anderen ook graag hun huidige meubels willen meenemen. Een verhuizing gaat vaak per volume (in m3), dus logischerwijs is een verhuizing met een groter volume duurder.
  • De gewenste diensten: een internationale verhuizer kan ook je spullen komen inpakken, monteren of tijdelijk opslaan. Deze additionele diensten zijn een meerprijs boven op het transport zelf. Bekijk dus altijd goed de offerte of deze diensten in de totaalprijs zijn meegenomen of dat je deze nog zelf dient op te tellen bij het bedrag.

Omdat deze factoren zo zwaar wegen, kunnen wij eigenlijk geen gemiddelde inschatting geven van de kostprijs van een internationale verhuizing door een Erkend Verhuisbedrijf. Daarom raden wij om nu gratis 3 verhuisoffertes aan te vragen bij internationale verhuizers. Zo krijg je een betere indicatie van de mogelijkheden en de kosten en kun je een goede keuze maken.

Andere soorten verhuizingen

Niet alleen op het gebied van een internationale verhuizingen kunnen de Erkende Verhuizers je helpen. Door de jarenlange ervaring en kennis van onze verhuisbedrijven hebben zij ervaring in veel verschillende soorten verhuizingen. Daardoor kunnen onze verhuizers ook ondersteunen in: