Volg je ons al?

Verhuisbedrijven voor jouw verhuizing naar Amerika

Hier vind je een overzicht van aangesloten Erkende Verhuizers die een verhuizing naar Amerika voor je kunnen uitvoeren. Zoek een bedrijf bij jou in de buurt of gebruik onze offerte-tool hierboven. Het enige wat je hoeft te doen is jouw voorkeuren doorgeven. Dan gaan wij op zoek naar de meest geschikte verhuizers voor jouw klus. Helemaal gratis en vrijblijvend!

Kan je zomaar verhuizen naar Amerika?

Een internationale verhuizing is natuurlijk niet niks. Voordat je je koffers pakt en gaat emigreren naar de USA, zijn er een aantal belangrijke dingen die je moet weten. Zo heeft Amerika strenge immigratiewetten en - regels waaraan je moet voldoen om een visum te krijgen en legaal in het land te mogen verblijven. Wonen in Amerika vraagt dus om wat uitzoekwerk. Laat je van tevoren goed informeren over de verschillende soorten visums en de vereisten die hieraan verbonden zijn.

Visum en regelgeving

De visumvereisten voor Nederlanders die naar Amerika willen verhuizen, zijn afhankelijk van het doel van je verblijf. Het aanvraagproces en de vereisten voor elk visumtype kunnen complex zijn. Daarom is het verstandig om contact op te nemen met de Amerikaanse ambassade of het consulaat, of een gespecialiseerde immigratieadvocaat om advies te vragen om het juiste visum te bepalen en de aanvraagprocedure te starten. Dit proces kan flink wat tijd kosten, dus begin hier op tijd mee. De meest voorkomende visum opties voor Nederlanders die willen emigreren naar Amerika zijn:

B-1/B-2 toeristen- of zakenvisum

Dit visum is geschikt voor kortdurende bezoeken aan Amerika voor toerisme, zakelijke doeleinden, medische behandelingen, of familiebezoeken. Dit visum biedt je dus geen permanente verblijfsstatus en je moet aantonen dat je van plan bent om tijdelijk in de VS te blijven en over voldoende financiële middelen beschikt.

H-1B visum

Dit visum is bedoeld voor gespecialiseerde werknemers met een bachelor- of hogere opleiding. Werkgevers in Amerika kunnen dit visum aanvragen voor buitenlandse werknemers die in een beroep werken dat vereist dat zij speciale kennis of vaardigheden bezitten.

L-1 visum

Dit visum is bedoeld voor intracompany transferees, wat betekent dat het wordt gebruikt om werknemers van een buitenlandse vestiging van een Amerikaans bedrijf naar een Amerikaanse vestiging te laten verhuizen. Het is een vereiste dat je ten minste één jaar werkervaring hebt bij een buitenlands bedrijf voordat je naar Amerika kunt verhuizen.

F-1 studentenvisum

Dit visum is bedoeld voor internationale studenten die willen studeren aan een Amerikaanse universiteit of onderwijsinstelling. Om in aanmerking te komen, moet je zijn toegelaten tot een SEVP-gecertificeerde school en voldoende financiële middelen hebben om je studie en levensonderhoud te bekostigen.

Green Card (Permanente Verblijfsvergunning)

Een Green Card is de meest gewenste optie voor permanente vestiging in Amerika, oftewel emigreren. Er zijn verschillende manieren om in aanmerking te komen voor een Green Card, zoals familiebanden, werkgelegenheid, vluchtelingenstatus, of door deel te nemen aan een speciaal programma, zoals het Diversity Visa Lottery-programma.

Wat moet je regelen bij een verhuizing naar Amerika?

Bij een verhuizing naar Amerika komt veel kijken, zowel praktisch als administratief. Zo moet je niet alleen je verhuizing regelen, maar ook zaken als het opzeggen van je Nederlandse zorgverzekering, het regelen van een Amerikaanse zorgverzekering, het informeren van de Belastingdienst dat je gaat emigreren naar Amerika, en het regelen van een Amerikaanse bankrekening. Ook moet je rekening houden met eventuele huisdieren die je wilt meenemen naar Amerika, aangezien hier specifieke regels en vereisten voor gelden.

Wat kost een verhuizing naar Amerika?

Emigreren naar Amerika brengt natuurlijk kosten met zich mee, zoals visumkosten, vliegtickets, verhuis- en transportkosten, en de kosten voor het inrichten van je nieuwe woning. Het is slim om een budget op te stellen en rekening te houden met eventuele onverwachte uitgaven. Bij een internationale verhuizing is het inschakelen van een ervaren verhuisbedrijf heel belangrijk. Zij kunnen jou precies vertellen welke kosten er komen kijken bij zo’n verre verhuizing. Via Verhuizen.nl kun je gemakkelijk en vrijblijvend verschillende verhuisoffertes aanvragen bij betrouwbare verhuizers met het kwaliteitslabel ‘Erkende Verhuizer’. Zo kun je prijzen vergelijken en het verhuisbedrijf kiezen dat perfect aansluit bij jouw wensen en budget.

Inboedel naar Amerika verhuizen

Het verhuizen van je inboedel naar Amerika kan een uitdagende klus zijn, maar met de juiste voorbereiding en hulp van een ervaren verhuisbedrijf komt dit helemaal goed. Zorg ervoor dat je al je spullen goed inpakt en labelt, en maak een lijst met al je bezittingen. Houd ook rekening met eventuele douaneformaliteiten en invoerrechten bij het importeren van je inboedel voor je verhuizing naar Amerika.

Een huis kopen in Amerika

Wil je een huis kopen in Amerika? Dan is het belangrijk dat je op de hoogte bent van lokale regels en voorschriften. Lokale makelaars kunnen je het beste uitleggen wat er allemaal komt kijken bij het kopen van een woning. Ze kunnen je helpen bij het vinden van geschikte woningen, onderhandelen over de prijs, helpen bij de hypotheek procedure en het begeleiden van het koopproces.

Wonen in Amerika

Ga je emigreren naar Amerika, dan stap je in een hele andere wereld dan je in Nederland gewend bent. Iedere staat heeft zijn eigen unieke cultuur, klimaat en levensstijl.

De Amerikaanse keuken

Denk je aan Amerika, dan denk je al snel aan fastfood. Natuurlijk is dit er ook, maar de Amerikaanse keuken heeft veel meer te bieden en staat bekend om zijn diversiteit en invloeden van over de hele wereld. Van klassiek comfortfood tot regionale specialiteiten zoals barbecue uit het zuiden, kreeftrollen uit New England en zuidelijke soulfoodgerechten zoals gebakken kip en maisbrood. Maar ook Italiaans, Mexicaan, Chinees en Indiaas is er volop te vinden.

Cultuur

De Amerikaanse cultuur is net zo divers als het land zelf. Het is een mix van verschillende invloeden en tradities. Van muziek en kunst tot religie en eten. Denk aan Thanksgiving diners met pompoen en kalkoen, barbecues en in grote aantallen kijken naar honkbalwedstrijden. Of je nu houd van bruistende steden, schilderachtige dorpjes of de natuur, Amerika heeft het allemaal!

Klimaat

Het klimaat in de Verenigde Staten varieert sterk van regio tot regio. In het noorden heb je koude winters, terwijl het zuiden over het algemeen een warmer klimaat heeft. Aan de westkust geniet je van milde temperaturen door de oceaanwinden en in het binnenland zijn het hete zomers. Vooral in staten zoals Texas en Arizona.

Verhuis met Erkende Verhuizers

Erkende Verhuizers zijn verhuisbedrijven die voldoen aan strenge kwaliteitseisen. Ze zijn aangesloten bij de brancheorganisatie voor verhuizers en bieden een uitstekende service en garantie. Door te kiezen voor een Erkende Verhuizer, weet je zeker dat je verhuizing naar Amerika in goede handen is.


Andere bestemmingen internationale verhuizingen

Naast Spanje kan een Erkende Verhuizer je ook ondersteunen bij andere bestemmingen binnen en buiten Europa!

Emigreren naar Amerika