Volg je ons al?

Geschikte verhuizers voor een verhuizing naar het buitenland

Hier vind je een overzicht van aangesloten Erkende Verhuizers die een verhuizing naar het buitenland voor je zouden kunnen uitvoeren. Zoek een bedrijf bij jou in de buurt of gebruik onze offerte-tool hierboven. Geef je voorkeuren door en dan zoeken wij de meest geschikte verhuizers voor jouw klus. Helemaal gratis en vrijblijvend!

Waar moet je allemaal rekening mee houden bij verhuizing naar het buitenland?

Een verhuizing naar het buitenland is een hoop geregel. Binnen Nederland kan een verhuizing al stressvol en impactvol zijn, maar ga je naar een ander Europees land of zelfs daarbuiten verhuizen, wordt het allemaal nog gecompliceerder. Binnen Europa zijn de regels de laatste jaren behoorlijk versoepeld en zullen zaken als het aanvragen van de juiste papieren en visa nog te doen zijn, maar buiten Europa verschilt dit heel erg per land. Het is dus verstandig om je van tevoren al goed in te lezen over de regels en wetten in een land en wat er wel of niet mogelijk is. Heb je je nieuwe thuisland gevonden, in bezit van de juiste visa en een woonruimte (koop of huur) gevonden? Dan is het tijd voor de meer praktische zaken van deze internationale verhuizing. Denk hierbij aan:

 • Hoe gaat de inboedel van A naar B? Bijvoorbeeld door het inschakelen van een internationaal verhuisbedrijf.
 • Het verlengen of regelen van alle benodigde documenten: van identiteitspapieren tot verzekeringen en het omzetten van diploma’s.
 • Schrijf je uit bij je gemeente in Nederland.
 • Zeg alle abonnementen die je in Nederland hebt lopen op.
 • Regel je bankzaken in Nederland en in je nieuwe thuisland

Internationaal verhuisbedrijf

Het verhuizen van de inboedel naar een ander land is iets complexer dan binnen Nederland. Niet altijd kunnen alle spullen namelijk in een verhuisbus of vrachtwagen. Wanneer je ver weg gaat verhuizen, is vervoer via lucht of water vaak noodzakelijk. De inboedel dient dan op andere manieren verpakt en geregistreerd te worden. Ook krijg je te maken met import- en exportregels voor je spullen. Een internationaal verhuisbedrijf heeft de juiste kennis in huis om dit voor je uit handen te nemen.

Opslag bij verhuizing naar het buitenland

De aanlooptijd naar je verhuizing is vaak lang bij internationale verhuizingen. Vaak beslis je ver van tevoren dat je deze keuze maakt en neem je ruim de tijd om alles te regelen. Zo heb je wellicht ook een huur- of koopwoning in Nederland die besluit te verkopen of op te zeggen. Misschien breng je je laatste periode in Nederland zelfs wel bij familie of vrienden of in een kleinere woning rond om kosten te besparen. Dan heb je vaak geen plek voor alle inboedel, terwijl je die wel mee wilt nemen naar je nieuwe bestemming. Een verhuisbedrijf met opslagservice biedt dan uitkomt. Bovendien kunnen zij je dan al ondersteunen met inpakservice zodat het ook meteen klaar wordt gemaakt voor transport.

Checklist verhuizen naar het buitenland

Verhuizen naar het buitenland vergt een goede voorbereiding. Je krijgt te maken met andere wet- en regelgeving, waar vaak veel papierwerk bij komt kijken. Het is dan ook belangrijk om je goed in te lezen en ruim van tevoren te beginnen. Onderstaand overzicht geeft je een leidraad van de belangrijkste formaliteiten en praktische zaken die je niet mag vergeten voor je gaat emigreren:

 • Een inreis- en verblijfsvergunning (visum) (indien vereist).
 • Een werkvergunning (indien vereist).
 • Een (vernieuwd) geldig paspoort.
 • Een (vernieuwd) rijbewijs.
 • Een internationaal rijbewijs. In veel landen buiten de EU is dit verplicht wanneer je een (motor)voertuig wilt besturen. Je kunt het eenvoudig aanvragen bij de ANWB.
 • Verzekeringen: controleer welke verzekeringen je moet omzetten of regelen wanneer je gaat verhuizen naar het buitenland.
 • Vaccinaties: controleer bij de GGD welke inentingen je nodig hebt voor jouw bestemming en vergeet je internationale vaccinatieboekje niet.
 • Diploma’s en certificaten: laat ze rechtsgeldig maken voor gebruik in het buitenland. Een gewaarmerkte kopie van je diploma kun je laten maken bij de onderwijsinstelling waar deze is behaald of bij een notaris.
 • Verkrijg je normaliter toeslagen van de Belastingdienst? Zet deze op tijd stop.
 • Zet ook alle overige, op jouw adres geregistreerde, abonnementen stop.
 • Regel je bankzaken op tijd, zodat je ook in je nieuwe thuisland toegang hebt tot je bankrekeningen.
 • Regel de verhuizing van je inboedel. Een Erkende Verhuizer gespecialiseerd in internationale verhuizingen kan je hierbij helpen.
 • Schrijf je uit bij je huidige gemeente. Dit moet minimaal vijf dagen voor vertrek.
 • Vergeet je eigen vervoer niet. Verhuis je met de auto of per boot of vliegtuig? In de laatste twee gevallen is het geen overbodige luxe op tijd je tickets te bemachtigen. Zo ben je zeker van jouw geplande verhuisdatum.

Andere soorten verhuizingen

Niet alleen op het gebied van een verhuizen naar het buitenland kunnen de Erkende Verhuizers je helpen. Door de jarenlange ervaring en kennis van onze verhuisbedrijven hebben zij ervaring in veel verschillende soorten verhuizingen. Daardoor kunnen onze verhuizers ook ondersteunen in: