Volg je ons al?

Verhuisbedrijven voor jouw verhuizing naar Engeland

Hier vind je een overzicht van aangesloten Erkende Verhuizers die een verhuizing naar Engeland voor je kunnen uitvoeren. Zoek een bedrijf bij jou in de buurt of gebruik onze offerte-tool hierboven. Geef je voorkeuren door en dan zoeken wij de meest geschikte verhuizers voor jouw klus. Helemaal gratis en vrijblijvend!

Nederlanders in Engeland

Engeland of het Verenigd Koninkrijk zijn altijd populair geweest bij Nederlanders. Het is een cultureel rijke en diverse natie met veel mogelijkheden op het gebied van werk, studie en wonen. Volgens de ambassade van Nederland in Londen zijn er momenteel ongeveer 100.000 Nederlanders die in het Verenigd Koninkrijk wonen. Het grootste deel van hen woont in Londen en de omgeving, maar er zijn ook gemeenschappen van Nederlanders in andere delen van het land, zoals Edinburgh, Manchester en Bristol. Als je van plan bent om naar Engeland te verhuizen, kun je dus gerust zijn dat je andere Nederlanders tegenkomt!

Visum en Brexit

Als gevolg van de Brexit is de situatie rondom visa voor Nederlanders die in Engeland willen wonen veranderd. Vanaf 1 januari 2021 hebben Nederlanders die naar Engeland willen verhuizen een visum nodig. Het type visum dat je nodig hebt, hangt af van je situatie. Als je bijvoorbeeld in Engeland wilt gaan werken, heb je een werkvisum nodig. Als je van plan bent om te gaan studeren, heb je een studentenvisum nodig. Zorg ervoor dat je de juiste informatie hebt over welk visum je nodig hebt voordat je begint met het plannen van je verhuizing.

Wonen en werken in Engeland

De meeste Nederlanders vertrekken naar Engeland voor werk. Indien je langer dan 6 maanden in Engeland wilt wonen en werken, moet je een verblijfsvergunning (BRP) aanvragen. Dit kan al vanaf het moment dat je in Engeland aan komt. Het is dus verstandig om dit meteen in gang te zetten zodra je arriveert.

Daarnaast heeft iedere Engelse inwonende, dus ook wanneer je vanuit het buitenland verhuisd, een National Insurance Number nodig. Dit kun je vergelijken met het Nederlandse BSN-nummer. Dit nummer heb je meteen al nodig voor bijvoorbeeld het huren of kopen van een woning, het afsluiten van energie- of andere contracten, het openen van een bankrekening of bij een ziekenhuis of huisarts bezoek.

Wat Engeland bijzonder maakt is dat je, in principe, geen zorgverzekering nodig hebt. De kosten worden betaald vanuit de overheid. Ook bijvoorbeeld eigen risico is niet aan de orde. Wil je echter zelf invloed hebben op de instanties waar je terecht kunt, of heb je een voorkeur voor particuliere zorginstanties? Dan kun je alsnog een particuliere verzekering afsluiten, maar deze zijn vaak erg prijzig.

We raden iedereen aan om een makelaar in te schakelen op het moment dat je een woning wilt gaan kopen in Engeland. De markt werkt daar namelijk net wat anders en een aankoopmakelaar is eerder regel dan uitzondering. Verder zie je in Engeland heel vaak dat er erfpacht op een woning zit. Dat betekent dat de woning wel van jou is, maar de grond waar deze op staat niet. Je betaalt jaarlijks een bedrag voor de grond. Dit is op zich niet heel erg en heel normaal in Engeland, maar indien je een verbouwing wenst kan dit nog weleens problemen opleveren.

Checklist voor je verhuizing naar Engeland

Een verhuizing naar een ander land kan overweldigend zijn, maar met een goede planning en organisatie kun je het proces soepeler laten verlopen. Hieronder vind je een checklist die je kan helpen bij het plannen van je verhuizing naar het Verenigd Koninkrijk:

  1. Zoek uit welk visum je nodig hebt en zorg dat je deze op tijd aanvraagt.

  2. Boek een vlucht en regel tijdelijke accommodatie voor je aankomst in Engeland.

  3. Laat je huidige huis op tijd achter en regel het transport van je spullen naar Engeland.

  4. Zorg dat je al je belangrijke documenten en papieren bij de hand hebt, zoals paspoorten, visums, bankgegevens en zorgverzekeringsgegevens.

  5. Regel je bankzaken en open een Britse bankrekening.

  6. Schrijf je in bij een huisarts en tandarts.

  7. Vind een geschikte plek om te wonen en regel je huurcontract of hypotheek.

  8. Verken je nieuwe omgeving en leer meer over de cultuur en de mensen in Engeland.

Kortom, een verhuizing naar Engeland kan een uitdagend avontuur zijn, maar met een goede voorbereiding kun je jezelf de best mogelijke start geven.

Verhuisbedrijven Engeland

Een internationale verhuizing naar Engeland kan een flinke klus zijn en het kan daarom verstandig zijn om een professioneel verhuisbedrijf in te schakelen. Er zijn veel verhuisbedrijven die gespecialiseerd zijn in internationale verhuizingen en die ervaring hebben met het verhuizen van mensen naar Engeland. Deze bedrijven kunnen je helpen met alle aspecten van je verhuizing, van het inpakken en transporteren van je spullen tot het afhandelen van douaneformaliteiten.

Kosten voor een verhuizing naar Engeland

De kosten van een verhuizing naar Engeland zijn afhankelijk van verschillende factoren, zoals de afstand tussen de twee locaties, de hoeveelheid spullen die je verhuist, en of je extra services nodig hebt, zoals inpakken en uitpakken. Het is daarom belangrijk om meerdere offertes aan te vragen van verhuisbedrijven en om goed te kijken naar wat wel en niet is inbegrepen in de prijs. Zorg ervoor dat je ook rekening houdt met eventuele extra kosten, zoals visumkosten, vliegtickets en tijdelijke accommodatie. Door een goed beeld te hebben van de totale kosten, kun je ervoor zorgen dat je niet voor verrassingen komt te staan tijdens je verhuizing. Gemiddeld zien we echter dat een verhuizing naar Engeland tussen de €2.900 tot €5.000 euro kost.

Verhuizen naar Engeland