Volg je ons al?

Verhuisbedrijven voor jouw verhuizing naar Spanje

Hier vind je een overzicht van aangesloten Erkende Verhuizers die een verhuizing naar Spanje voor je kunnen uitvoeren. Zoek een bedrijf bij jou in de buurt of gebruik onze offerte-tool hierboven. Geef je voorkeuren door en dan zoeken wij de meest geschikte verhuizers voor jouw klus. Helemaal gratis en vrijblijvend!

Nederlanders in Spanje

Volgens de meest recente gegevens van het Spaanse Nationale Instituut voor de Statistiek wonen er momenteel meer dan 46.000 Nederlanders in Spanje, waarmee Nederlanders een van de grootste groepen buitenlandse inwoners van Spanje vormen. Het merendeel van de Nederlanders die naar Spanje verhuizen, kiest ervoor om zich te vestigen in de kustgebieden, zoals de Costa Blanca en de Costa del Sol. Veel Nederlanders kopen daar een tweede huis als vakantiehuis, maar er zijn ook steeds meer Nederlanders die permanent naar Spanje verhuizen om daar te werken, een bedrijf op te zetten of met pensioen te gaan. Omdat beide landen lid zijn van de Europese Unie, is het voor Nederlanders redelijk eenvoudig om een nieuw bestaan op te bouwen in Spanje. Maar natuurlijk zijn er nog steeds enkele zaken waarmee rekening gehouden dient te worden.

Visum en NIE aanvraag

Doordat zowel Nederland als Spanje onderdeel zijn van de EU, hoef je geen visum of verblijfsvergunning aan te vragen als je wilt verhuizen. Dit staat vastgelegd in het Schengenverdrag, wat inhoudt dat alle Europeanen van aangesloten lidstaten vrij zijn om te wonen en werken waar zij willen in Europa.

Dat wil natuurlijk niet zeggen dat je zomaar al je spullen in kan pakken en kunt vertrekken. Er zijn een hoop administratieve zaken waar je rekening mee dient te houden. Het eerste en belangrijkste is het aanvragen van een NIE-nummer. Dit is vergelijkbaar met een BSN-nummer in Nederland. Met een NIE-nummer toon je aan dat je ingeschreven staat in Spanje en bij je nieuwe Spaanse gemeente. Een NIE-nummer heb je onder andere nodig voor:

 • Het kopen of huren van een huis

 • Het afsluiten van de benodigde verzekeringen, bijvoorbeeld een zorgverzekering

 • Het openen van een Spaanse bankrekening

Checklist verhuizing naar Spanje

Deze en andere zaken hebben we verwerkt in een handige checklist die je kunt gebruiken wanneer je van plan bent te gaan verhuizen naar Spanje:

 1. Zorg voor de juiste papieren: Zorg ervoor dat je alle benodigde documenten hebt, zoals een geldig paspoort of identiteitskaart, een visum (indien nodig) en een officiële vertaling van belangrijke documenten, zoals geboorteaktes en huwelijksaktes.

 2. Registreer bij de gemeente: Zodra je in Spanje bent aangekomen, moet je jezelf registreren bij de gemeente waar je gaat wonen. Hiermee verkrijg je een bewijs van inschrijving dat je nodig hebt voor verschillende procedures, zoals het openen van een bankrekening of het kopen van een auto.

 3. Zoek huisvesting: Zoek een geschikte woning voordat je vertrekt of direct na aankomst. Houd rekening met de lokale huur- en koopprijzen en de afstand tot voorzieningen, zoals winkels, scholen en ziekenhuizen.

 4. Leer de taal: Het spreken van Spaans is cruciaal als je in Spanje woont en werkt. Overweeg om een taalcursus te volgen of zoek een lokale coach of taalschool.

 5. Regel de benodigde verzekeringen: Zorg ervoor dat je de juiste verzekeringen hebt afgesloten, zoals ziektekostenverzekering, aansprakelijkheidsverzekering en een verzekering voor je woning.

 6. Open een Spaanse bankrekening: Het is handig om een bankrekening in Spanje te hebben om betalingen te kunnen doen en ontvangen. Vergelijk verschillende banken en kies de bank die het beste bij je past.

 7. Neem contact op met de Nederlandse ambassade: Meld je bij de Nederlandse ambassade in Madrid of het consulaat in Barcelona, zodat ze op de hoogte zijn van je verblijf in Spanje en je kunnen helpen in geval van nood.

 8. Ontdek de lokale cultuur: Spanje heeft een rijke geschiedenis en cultuur die het ontdekken waard zijn. Bezoek lokale festivals, musea en restaurants en ontmoet de lokale bevolking om de Spaanse cultuur beter te leren kennen.

 9. Verhuis je spullen: Als je besluit om je spullen mee te nemen, zorg er dan voor dat je een betrouwbaar verhuisbedrijf inschakelt en dat je weet welke belastingen en invoerrechten van toepassing zijn.

 10. Regel je financiën: Zorg ervoor dat je je financiën op orde hebt voordat je vertrekt. Betaal openstaande rekeningen en informeer bij instanties zoals de belastingdienst of je eventueel nog zaken af moet handelen voordat je vertrekt.

Verhuisbedrijven Spanje

Als je ervoor kiest om je huidige spullen mee te nemen naar Spanje, dan is het belangrijk om een betrouwbaar verhuisbedrijf te kiezen dat ervaring heeft met internationale verhuizingen, inclusief verhuizingen naar Spanje. Veel verhuisbedrijven bieden tegenwoordig uitgebreide diensten aan, zoals het inpakken en vervoeren van je spullen, douane- en belastingzaken afhandelen en hulp bieden bij het uitpakken en inrichten van je nieuwe huis. Het is belangrijk om verschillende verhuisbedrijven te vergelijken en offertes op te vragen om de beste deal te krijgen. Houd er rekening mee dat de kosten van een verhuizing naar Spanje afhankelijk zijn van verschillende factoren, zoals de afstand, de hoeveelheid spullen die je meeneemt en de gekozen verhuisdiensten. Zorg er ook voor dat je weet welke belastingen en invoerrechten van toepassing zijn op je verhuizing naar Spanje en dat het verhuisbedrijf je hierover informeert en advies geeft.

Tip: via Verhuizen.nl vraag je vrijblijvend en direct meerdere offertes op bij verhuisbedrijven bij jou uit de buurt die een verhuizing naar Spanje kunnen faciliteren. Zo weet je zeker dat je een juiste keuze maakt en een goede prijs betaalt! Wij werken uitsluitend samen met Erkende Verhuisbedrijven. Dit betekent dat je verzekerd bent van kwalitatieve dienstverlening en je automatisch verzekerd bent voor onverhoopte situaties of omstandigheden.

Kosten voor een verhuizing naar Spanje

Zoals aangegeven zijn de kosten voor het inschakelen van een verhuisbedrijf voor je verhuizing naar Spanje heel erg afhankelijk van bijvoorbeeld de afstand, het aantal spullen wat je mee neemt en de additionele diensten die je wenst af te nemen. Grofweg kunnen we zeggen dat een verhuizing van Nederland naar Spanje tussen de €4000 en €7000 euro kost.

Verhuizen naar Spanje