Volg je ons al?

Verhuisbedrijven voor jouw verhuizing naar Engeland

Hier vind je een overzicht van aangesloten Erkende Verhuizers die een verhuizing naar Engeland voor je kunnen uitvoeren. Zoek een bedrijf bij jou in de buurt of gebruik onze offertetool hierboven. Vul hier je huidige en nieuwe adres in en wij matchen je geschikte internationale verhuizers voor jouw klus. Helemaal gratis en vrijblijvend!

Kan je zomaar emigreren naar Engeland?

Door de Brexit zijn er verschillende veranderingen gekomen in de regels voor EU-burgers die willen verhuizen naar de UK. Hoewel het nog steeds mogelijk is om te emigreren naar Engeland, zijn er nu wel meer formaliteiten en regels waar je rekening mee moet houden. Als je wil wonen en werken in Engeland, heb je een werk- en verblijfsvergunning nodig. Daarom is het slim om je te verdiepen in de meest recente immigratiewetten en -voorschriften voordat je je verhuizing gaat plannen.

Emigreren of verhuizen naar Engeland na de Brexit

Als gevolg van de Brexit is de situatie rondom Nederlanders die in Engeland willen wonen verandert. Vanaf 1 januari 2021 hebben Nederlanders die naar Engeland willen verhuizen een visum nodig. Het type visum dat je nodig hebt, hangt af van je situatie. Wil je bijvoorbeeld in Engeland gaan werken? Dan heb je een werkvisum nodig. Als je van plan bent om te gaan studeren, moet je een studentenvisum aanvragen.

Daarnaast heeft iedere Engelse inwonende, dus ook wanneer je vanuit het buitenland verhuist, een National Insurance Number nodig. Dit kun je vergelijken met het Nederlandse BSN-nummer. Dit nummer heb je meteen al nodig voor bijvoorbeeld het huren of kopen van een woning, het afsluiten van energie- of andere contracten, het openen van een bankrekening of bij een ziekenhuis of huisartsbezoek. Zorg ervoor dat je weet welk visum je nodig hebt en dat je alle benodigde documenten en vergunningen op orde hebt voordat je vertrekt.

Wat moet je regelen bij een verhuizing naar Engeland?

Bij een verhuizing naar Engeland komt veel kijken. Naast het regelen van een verhuisbedrijf en het in orde maken van de juiste papieren, zijn er nog een hoop andere zaken die je moet regelen. Dit kan overweldigend zijn, maar met een goede planning en organisatie kun je het proces soepeler laten verlopen. onderstaande checklist helpt jou bij het plannen van je verhuizing:

  1. Zoek uit welk visum je nodig hebt en zorg dat je deze op tijd aanvraagt.

  2. Boek een vlucht en regel tijdelijke accommodatie voor je aankomst in Engeland.

  3. Laat je huidige huis op tijd achter en regel het transport van je spullen naar Engeland.

  4. Zorg dat je al je belangrijke documenten en papieren bij de hand hebt, zoals paspoorten, visums, bankgegevens en zorgverzekeringsgegevens.

  5. Regel je bankzaken en open een Britse bankrekening.

  6. Schrijf je in bij een huisarts en tandarts.

  7. Vind een geschikte plek om te wonen en regel je huurcontract of hypotheek.

  8. Informeer de juiste instanties over je adreswijziging

  9. Verken je nieuwe omgeving en leer meer over de cultuur en de mensen in Engeland.

Wat kost een verhuizing naar Engeland?

De kosten van een verhuizing naar Engeland zijn afhankelijk van verschillende factoren, zoals de afstand die moet worden afgelegd, de hoeveelheid spullen die je meeneemt en de extra services die je nodig hebt. Denk aan een inpakservice of verhuisservice met opslag. Daarom is het belangrijk om meerdere offertes op te vragen om prijzen te vergelijken en te kijken wat er wel en niet is inbegrepen. Houd hierbij ook rekening met eventuele extra kosten zoals vliegtickets, visumkosten en een tijdelijke accommodatie. Zo kom je achteraf niet voor verrassingen te staan. Gemiddeld kost verhuizen naar de UK tussen de €2.900 en €5.000.

Inboedel naar Engeland verhuizen

Een internationale verhuizing of emigreren naar Engeland kan een flinke klus zijn. Maak het jezelf dus gemakkelijk en schakel een professioneel verhuisbedrijf in. Er zijn een hoop Erkende Verhuizers die gespecialiseerd zijn in internationale verhuizingen en ervaring hebben met verhuizingen naar Engeland. Ze kunnen jou helpen met alle aspecten van je verhuizing, van het inpakken en transporteren van je spullen tot zaken die je moet regelen bij de douane.

Een huis kopen in Engeland

Als je van plan bent om een langere tijd in Engeland te blijven en misschien zelfs wel te emigreren naar de UK, kan het kopen van een huis een goede investering zijn. Maar net als bij iedere grote aankoop is het belangrijk om uitgebreid onderzoek te doen. Ontdek bijvoorbeeld meer over de verschillende gebieden en steden in Engeland. Zorg er ook voor dat je advies inwint bij een makelaar. Zo weet je straks hoe het koopproces werkt en dat je de juiste hypotheek voor jouw situatie hebt. Wil je eerst afwachten hoe je het wonen in Engeland ervaart? Kies er dan voor om eerst een woning te huren, deze kun je makkelijker opzeggen dan een koopwoning.

Wonen in Engeland

Het Verenigd Koninkrijk is altijd populair geweest bij Nederlanders. En dat is ook niet gek, want het land heeft genoeg te bieden! Van een rijke cultuur, het bruisende stadsleven tot de rustige charme van kleine dorpjes en natuurlijke landschappen. Denk aan West End musicals, de gezellige pubs, uitgebreide geschiedenis en de multiculturele samenleving. Daarnaast zijn er veel mogelijkheden op het gebied van werk, studie en wonen. Houd er wel rekening mee dat de gemiddelde kosten voor levensonderhoud in Engeland wat hoger liggen. Dit is natuurlijk ook afhankelijk van je nieuwe woonplaats. Wat jouw reden ook is om te verhuizen naar Engeland, er is ontzettend veel te beleven.


Andere bestemmingen internationale verhuizingen

Naast Spanje kan een Erkende Verhuizer je ook ondersteunen bij andere bestemmingen binnen en buiten Europa!

Verhuizen naar Engeland