Volg je ons al?

Verhuisbedrijven voor jouw verhuizing naar België

Hieronder vind je een handig overzicht van Erkende verhuisbedrijven die jou kunnen helpen met een verhuizing naar België. Gebruik onze offerte-tool om jouw voorkeuren door te geven en wij matchen je met de meest geschikte verhuizers voor jouw klus. Het beste van alles? Onze service is helemaal gratis en vrijblijvend. Zo weet je makkelijk en snel waar je aan toe bent.

Voordelen van wonen in België

België heeft ontzettend veel te bieden. Van bruisende steden tot pittoreske dorpjes, er is voor ieder wat wils. Het gaat natuurlijk om een internationale verhuizing, maar de overstap naar ons buurland is dankzij een hoop gelijkenissen gelukkig niet heel groot. Zo wordt er in België en Nederland gedeeltelijk dezelfde taal gesproken, wat het makkelijker maakt om te communiceren. De Belgen gebruiken natuurlijk wel andere woorden, houd hier dus wel rekening mee. Vergeleken met Nederland is wonen in België ook een stuk goedkoper. Niet alleen om een huis te huren, kopen of verbouwen, maar er is ook een groter aanbod. Bovendien zijn de woonlasten zoals kosten voor elektriciteit en water lager, heb je minder vergunningen nodig voor een verbouwing en betaal je minder belasting dan in Nederland.

Verhuizen van Nederland naar België

Om als Nederlander te verhuizen naar België zijn er qua regelgeving weinig zaken om te regelen en is het vergelijkbaar met een verhuizing binnen Nederland. Met een Europees paspoort kun je vrij simpel en zonder immigratieprocedures verhuizen binnen Europa.

Wat moet je regelen bij een verhuizing naar België?

Bij een verhuizing naar België zijn er verschillende zaken die je moet regelen, zoals:

  • Inschrijving bij de gemeente: Zodra je in België aankomt, moet je je binnen een bepaalde periode laten registreren bij de gemeente.

  • Zorgverzekering: Het is verplicht om een zorgverzekering af te sluiten in België. Informeer jezelf over de verschillende opties en kies de verzekering die het beste bij jou past.

  • Bankzaken: Open een Belgische bankrekening om je financiën te beheren en betalingen te doen.

Wat kost een verhuizing naar België?

De kosten om van Nederland naar België te verhuizen zijn afhankelijk van meerdere factoren. Denk aan de afstand, de hoeveelheid spullen die je meeneemt, het aantal verhuizers en de verhuisdiensten die je kiest. Gemiddeld beginnen de verhuiskosten voor een 1-persoonshuishouden vanaf €700. Voor een 2-persoonshuishouden moet je denken aan een prijs vanaf €1.100 en voor een verhuizing van een gezin van vier personen aan €2.300. Zorg ervoor dat je een realistisch budget opstelt en verschillende offertes opvraagt om te vergelijken. Zo weet je straks meteen wat je kunt verwachten als je als Nederlander in België gaat wonen.

Inboedel naar België verhuizen

Het verhuizen van je inboedel van Nederland naar België vraagt om goede planning en organisatie. Zorg ervoor dat je al je spullen goed inpakt en labelt, en zorg voor extra bescherming van kwetsbare items. Het is ook een optie om verhuisdozen via de verhuizer te regelen. Zo hoef je zelf niets aan te schaffen en nemen de verhuizers de dozen na het verhuizen gewoon weer mee. Wil je dit liever uit handen geven? Dat kan! Kies voor de inpakservice en laat de Erkende Verhuizers deze taak op zich nemen. Door hun jarenlange ervaring weten ze precies hoe ze jouw spullen zo efficiënt mogelijk kunnen inpakken.

Een huis kopen of huren in België

Als je gaat verhuizen naar België heb je natuurlijk ook een nieuwe woning nodig. Je kunt een woning kopen of huren. Kies je ervoor om te kopen, dan is het verstandig om een Belgische makelaar in te schakelen. Houd er wel rekening mee dat je kiest voor een erkende makelaar met een erkenningsnummer van het beroepsinstituut van vastgoedmakelaars. In België is makelaar namelijk een beschermd beroep en moet de makelaar in bezit zijn van een mandaat (bewijs van bevoegdheid). Oriënteer je ook alvast in welke regio je graag zou willen wonen in België en naar wat voor type woning je op zoek bent.

Wonen in België

Of je nu kiest voor het bruisende stadsleven van Brussel en Antwerpen of de rustige charme van een dorpje in de Ardennen, wonen in België biedt verschillende mogelijkheden en avonturen.

Verhuizen naar België kan een flinke opgave zijn. Maar met de juiste planning en voorbereiding kun jij je straks zonder problemen settelen in je nieuwe woning en genieten van alles wat België te bieden heeft.

Verhuizing Belgie

Andere bestemmingen internationale verhuizingen

Naast Spanje kan een Erkende Verhuizer je ook ondersteunen bij andere bestemmingen binnen en buiten Europa!

Verhuizing Belgie