Volg je ons al?

Geschikte verhuisbedrijven voor het verhuizen van jouw wasmachine

Hier vind je een overzicht van aangesloten Erkende Verhuizers die jouw wasmachine zouden kunnen verhuizen. Zoek een bedrijf bij jou in de buurt of gebruik onze offerte-tool hierboven. Geef je voorkeuren door en dan zoeken wij de meest geschikte verhuizers voor jouw klus. Helemaal gratis en vrijblijvend!

Een wasmachine verhuizen, waar moet je rekening mee houden?

In veel Nederlandse huizen staat een wasmachine op een waskamer op de eerste verdieping of zelfs op een zolder. Dat maakt het verhuizen van een wasmachine nog pittiger als dat het al is. Wasmachines zijn zwaar, dus zorg dat je altijd met minimaal twee personen de wasmachine optilt. Zorg ook voor voldoende bescherming voor je trommel en de buitenkant en vervoer een wasmachine altijd rechtop.

Hieronder benoemen we in een stappenplan waar je allemaal aan moet denken als je de wasmachine toch zelf gaat verhuizen.

Stappenplan bij verhuizen van wasmachine

1. Koppel de wasmachine los

Haal altijd eerst de stekker uit het stopcontact. Zo voorkom je dat er gevaarlijke situaties ontstaan omdat je met water en stroom te werk gaat. Plak de stekker vast met tape aan de wasmachine om te voorkomen dat je later tijdens het tillen over de stekker kunt struikelen.

2. Het water uit de wasmachine laten lopen

Koppel vervolgens ook de afvoerslang los. Indien nodig kun je hiervoor een waterpomptang gebruiken. Ook deze slang kun je met tape aan de machine bevestigen.

Er blijft altijd water achter in de wasmachine. Omdat dit onnodige kilo’s zijn die je moet tillen en omdat je wilt voorkomen dat er een plas water achterblijft in je huidige of nieuwe woning of vervoersmiddel, raden we aan dit altijd leeg te laten lopen. Dat doe je door de aanvoerslang bij de waterkraan los te draaien, de afvoerslang uit de afvoer te verwijderen en in een emmer te leggen. Leg ook een handdoek bij het filter aan de voorkant.

3. De trommel vastzetten

De trommel in een wasmachine (zowel boven- als zijladers) zit altijd wat los in de hele wasmachine. Speciaal voor bewegingen en vervoer krijg je dus transportbouten meegeleverd bij de aankoop. Deze zorgen ervoor dat de trommel op zijn plek blijft zitten. Heb je deze niet meer? Haal dan de deksel van de machine en vul de ruimte met handdoeken.

Vergeet niet de bouten te verwijderen voordat je de wasmachine weer gebruikt! Anders gaat de wasmachine stuk.

4. Bescherming buitenkant

Een klein stootje kan al schade geven aan de buitenkant van de wasmachine. Verpak de wasmachine daarom goed met noppenfolie, dekens of andere bescherming voordat je deze gaat vervoeren.

5. Meten is weten

Een cruciale stap die vaak wordt vergeten: zorg eerst dat je zeker weet dat je de wasmachine überhaupt op de plek krijgt waar je deze zou willen hebben. In het oude huis zal dit geen problemen opleveren, de wasmachine is ten slotte daar ook ooit gekomen. Meet in het nieuwe huis wel eerst bijvoorbeeld het trappengat of bepaalde (deur)doorgangen op voordat je voor vervelende verrassingen komt te staan.

6. Opnieuw aansluiten

Verwijder de transportbouten, ontdoe de wasmachine van het beschermingsmateriaal en sluit de stekker en waterafvoer weer aan. Controleer of de wasmachine waterpas staat om herrie of geluidsoverlast te voorkomen.

Andere bijzondere verhuizingen

Niet alleen op het gebied van wasmachine verhuizen kunnen de Erkende Verhuizers je helpen. Door jarenlange kennis en ervaring gaan onze verhuizers geen uitdaging uit de weg. Daarom kunnen ze ook ondersteunen in: