Volg je ons al?
Verhuizen.nl werkt uitsluitend met gecertificeerde Erkende Verhuizers
Mondial Dijkstra Verhuizingen
Deelnemer

Dijkstra Verhuizingen is opgericht in 1928. En is gespecialiseerd in alle soorten verhuizingen. Hierbij kunt u denken aan kleine particuliere klusjes, grote bedrijfsverhuizingen, internationale verhuizingen etc. U bedenkt het en wij voeren het uit. Met vestigingen in Enschede, Hilversum, Almelo en Goor bent u ons vast wel eens tegengekomen. Tegenwoordig doen we alles vanuit ons hoofdkantoor in Enschede.Ons bedrijf is sinds 1995 aangesloten bij de Mondial Movers. De Mondial Movers bestaat sinds 1990. Inmiddels is er een samenwerkingsverband van 28 Erkende Verhuisbedrijven. De 36 vestigingsplaatsen van de aangesloten verhuisbedrijven vormen een landelijk dekkend netwerk over heel Nederland.

Enschede (3,19 km)
Grijpma Enschede B.V.
Deelnemer

Grijpma is een verhuisbedrijf uit Enschede. In 2018 bestonden zij al 100 jaar. Dat zegt iets over de ervaring die ze in al die jaren hebben opgedaan en de betrouwbaarheid die daaruit volgt. Gebaseerd op Twentse tradities werken ze bijvoorbeeld volgens ‘noaberschap’: een goede buur helpen we graag. Ook de nuchtere houding en no-nonsens mentaliteit zijn kenmerkend voor dit Twentse verhuisbedrijf. In Nederland werken ze samen met andere, erkende UTS verhuisbedrijven. Zo voorzien ze in landelijke dekking en kunnen ze altijd teruggrijpen op een U TS verhuizer bij u in de buurt. Ook op globaal niveau werken ze samen met kwalitatief hoogwaardige verhuisbedrijven. Zo zijn de lijntjes kort en staat er altijd iemand voor u klaar. Waar en wanneer u wilt. Met de juiste mensen en goed materieel.

Enschede (4,23 km)

Verhuizen van en naar Enschede

Enschede ligt in de provincie Overijssel in het oosten van ons land. Het is ook gelijk de grootste stad (qua inwoneraantal) van de provincie. Landelijk gezien is het de veertiende gemeente van Nederland qua grootte. Mensen verhuizen naar Enschede voor de relatief lage kosten van de huizen. In Enschede koop je namelijk nog een huis voor het bedrag waar je in Amsterdam niet eens meer een zolderkamertje voor kan krijgen.

In 2022 wonen er 160.383 mensen in Enschede met circa 160 nationaliteiten. Dit komt waarschijnlijk door de vele arbeidsplaatsen die de textielindustrie heeft gecreëerd. Deze industrie is dan wel inmiddels verloren, veel mensen zijn gebleven. De groei van Enschede is wel gestagneerd sinds 2010, maar door de hogere huizenprijzen in het westen van ons land, blijft de regio populair. In 2021 verhuisden en 5.503 mensen naar Enschede. Er vertrokken wel 6.013 mensen. Verder verhuisden maar liefst 13.154 mensen van Enschede naar een andere woning. Al met al dus voldoende werk voor de verhuisbedrijven in deze regio.

Wonen in Twente

Mensen komen vooral naar Enschede, of de gehele regio Twente, voor de rust en natuur die je hier kunt vinden. Ook zijn de huizenprijzen niet zo hard gestegen dan in andere gedeelten van Nederland en koop of huur je dus meer ruimte voor je geld. Verder ligt Enschede dicht bij de Duitse grens, wat de regio ook voor werkenden in Duitsland aantrekkelijk maakt.

In de omgeving van Enschede vind je veel natuurparken. Het nationale park ‘De Sallandse Heuvelrug’ is hiervan het bekendste voorbeeld. Enschede heeft ook een haven aan het eindpunt van het Twentekanaal.

Enschede heeft dan wel de meeste inwoners van de regio, toch blijft de stad klein en gemakkelijk te bereizen. Het is slechts 8 kilometer van de ene kant van de stad naar de andere kant. Hierdoor kan je bijna alles op de fiets doen en blijft de stad lekker rustig. Toch toe aan wat meer drukte? Je kunt prima winkelen op het Van Heekplein of je kunt een bezoekje brengen aan de musea van de stad. Bovendien is er regelmatig wat te doen in het centrum. Denk aan het Freshtival, een van de populairste festivals uit de regio. Uitgaan doe je in Metropool; hier treden ook regelmatig artiesten op.

Enschede en studenten

Bovendien is Enschede populair onder studenten. Er is een hogeschool en de Universiteit van Twente is gevestigd in Enschede. Hier worden opleidingen aangeboden die vallen onder de technische en sociale wetenschappen. In totaal zijn er 12.038 studenten op de universiteit en werken er 1.810 wetenschappelijke en 1.340 ondersteunende medewerkers. De universiteit is gevestigd op en rondom landgoed Drienerlo. Het is de grootste campusuniversiteit van Nederland. Dit houdt in dat alles voor studenten, dus zowel de universiteit als woongelegenheden, op hetzelfde terrein is.

De gemeente werkt nauw samen met de gehele regio Twente en is deelnemer aan de EUREGIO: het eerste regionale, grensoverschrijdende samenwerkingsverband in Europa. Hierdoor is de werkgelegenheid binnen deze regio dik op orde.

Een verhuisbedrijf inschakelen of zelf doen?

Regelmatig krijgen we van mensen de vraag wat de argumenten zijn om een verhuisbedrijf in te schakelen of om alles zelf doen (eventueel met hulp van familie of vrienden). Ons antwoord hierop is dan altijd dat dit compleet afhankelijk is van je eigen wensen of voorkeuren. Heb je zelf voldoende tijd of verhuis je met een budget? Dan zou je de hele verhuizing zelf kunnen uitvoeren. Wellicht is het dan wel handig om een verhuisbus te huren zodat je wel alles in één keer kunt vervoeren. Heb je echter zelf niet de tijd om alles te doen? Bijvoorbeeld omdat je ook gewoon moet werken, voor het gezin moet zorgen, heel veel spullen hebt of omdat je een strakke deadline hebt qua verhuisdatum? Dan is het verstandiger om een verhuisbedrijf in te schakelen.

Wist je trouwens al dat je bij de meeste verhuisbedrijven heel flexibel kunt omgaan met jouw wensen en situatie? Zo kun je ervoor kiezen om je gehele verhuizing uit te besteden (van vervoer tot het inpakken van dozen en montage op de nieuwe locatie) of slechts een gedeelte te laten oppakken door het bedrijf (bijvoorbeeld alleen het vervoeren van meubels). Zo is er altijd wel een geschikte mogelijkheid voor jouw verhuizing en budget. Via onze tool geef je aan waar je wel en geen behoefte aan hebt en krijg je dus altijd een passende verhuisofferte!