Volg je ons al?

Verhuizen van en naar Zoetermeer

Zoetermeer is een groeiende stad gelegen in Zuid-Holland, in de buurt van steden als Den Haag en Rotterdam. Het is een populaire plek om te wonen vanwege de gunstige ligging, de goede bereikbaarheid met het openbaar vervoer en de aantrekkelijke woonomgeving. Zoetermeer heeft een modern en gevarieerd stadscentrum met veel winkels, restaurants en uitgaansgelegenheden.

Deze uitgebreide voorzieningen, maar relatief goede bereikbaarheid naar de grotere steden en centrale plek in de Randstad, heeft ervoor gezorgd dat Zoetermeer de afgelopen jaren enorm in populariteit is toegenomen onder huizenkopers en huurders. Volgens de gemeente Zoetermeer waren er in 2020 in totaal 5.188 verhuizingen binnen de stad. Dit omvat zowel verhuizingen binnen Zoetermeer als verhuizingen vanuit andere steden naar Zoetermeer. In de afgelopen jaren is het aantal inwoners van Zoetermeer gestaag gegroeid, van ongeveer 122.000 inwoners in 2010 naar ongeveer 125.000 inwoners in 2020.

Uit cijfers van het CBS blijkt dat in 2020 vooral veel jonge gezinnen en jongvolwassenen tussen de 20 en 30 jaar oud zich in Zoetermeer vestigden. Het aantal inwoners tussen de 30 en 65 jaar oud bleef ongeveer gelijk, terwijl het aantal 65-plussers iets afnam.

Zoetermeer: voor ieder wat wils

Zoetermeer is een stad in de provincie Zuid-Holland, gelegen in het westen van Nederland. De stad heeft ongeveer 125.000 inwoners en is daarmee de derde grootste stad van de provincie, na Rotterdam en Den Haag. Zoetermeer is gelegen in de buurt van deze twee steden en heeft daarmee een strategische ligging tussen de Randstad en het Groene Hart. Zoetermeer is een relatief jonge stad, die in de jaren '60 en '70 van de vorige eeuw flink is gegroeid.

De stad heeft veel te bieden op het gebied van cultuur en sport. Zo is er het Stadstheater, een bioscoop, een poppodium en een groot zwembad met diverse baden en glijbanen. Daarnaast zijn er veel sportverenigingen en -faciliteiten, waaronder een grote schaatsbaan, een golfbaan en een skihal.

Zoetermeer is een kindvriendelijke stad met veel basisscholen, middelbare scholen en kinderopvangcentra. Ook zijn er veel activiteiten en evenementen voor kinderen, zoals de jaarlijkse Sinterklaasintocht en het grote speel- en doepark Avonturia.

De verschillende wijken van Zoetermeer

Er zijn verschillende wijken in Zoetermeer, elk met hun eigen karakter en kenmerken. Hieronder vind je een overzicht van de belangrijkste wijken:

 1. Centrum: Dit is het hart van Zoetermeer en het gebied rondom het Stadshart, met veel winkels, restaurants en uitgaansgelegenheden. In dit gebied vind je ook veel appartementencomplexen en penthouses.

 2. Rokkeveen: Dit is een woonwijk met veel groen en water, gelegen in het noorden van Zoetermeer. Het is een populaire wijk onder gezinnen vanwege de ruime opzet en de goede bereikbaarheid.

 3. Buytenwegh: Deze wijk ligt ten westen van het centrum en is een van de oudste wijken van Zoetermeer. Het is een rustige woonwijk met veel groen en speelgelegenheden voor kinderen.

 4. Seghwaert: Dit is een woonwijk in het oosten van Zoetermeer, gelegen tussen de wijken Noordhove en Leidsewallen. Het is een populaire wijk onder gezinnen vanwege de ruime opzet en de vele voorzieningen, zoals scholen en winkels.

 5. Oosterheem: Dit is een moderne woonwijk in het zuidwesten van Zoetermeer, gebouwd rondom een groot winkelcentrum. Het is een populaire wijk onder gezinnen vanwege de ruime opzet en de vele groene parken.

 6. Dorp: Dit is een historische wijk in het oude centrum van Zoetermeer, met veel karakteristieke panden en monumenten. Het is een rustige wijk met veel groen en speelgelegenheden voor kinderen.

Dit zijn slechts enkele voorbeelden van de wijken in Zoetermeer. Er zijn nog meer wijken, zoals Noordhove, Meerzicht en Palenstein, elk met hun eigen karakter en kenmerken.

Verhuisbedrijven Zoetermeer

Zoetermeer heeft verschillende verhuisbedrijven die verhuizingen binnen Zoetermeer en daarbuiten verzorgen. Hieronder vindt u een overzicht van enkele verhuisbedrijven in Zoetermeer:

 1. Mondial Verhuisbedrijf Henneken: Dit verhuisbedrijf is gevestigd in Zoetermeer en biedt verschillende verhuisdiensten aan, waaronder het inpakken van uw spullen, het transporteren van uw inboedel en het uitpakken van uw spullen op de nieuwe locatie.

 2. Verhuisbedrijf Zaat: Dit verhuisbedrijf is gespecialiseerd in zowel particuliere als zakelijke verhuizingen en biedt een breed scala aan verhuisdiensten aan. Het bedrijf heeft jarenlange ervaring in de verhuisbranche en werkt met goed opgeleid personeel.

 3. Scholte Verhuis Groep: Scholte Verhuis Groep is een verhuisbedrijf dat gevestigd is in Zoetermeer en dat zich richt op zowel particuliere als zakelijke verhuizingen. Het bedrijf is opgericht in 2003 en heeft inmiddels jarenlange ervaring in de verhuisbranche.

 4. Verhuisbedrijf Draagkracht: Verhuisbedrijf Draagkracht heeft een goede reputatie in Zoetermeer en omgeving en staat bekend om hun persoonlijke aanpak en klantgerichtheid. Het bedrijf neemt de tijd om uw wensen en eisen te bespreken en streeft ernaar om uw verhuizing zo soepel mogelijk te laten verlopen.

 5. Firma P.J. van der Wansem: Dit verhuisbedrijf is gevestigd in Den Haag, maar verzorgt ook verhuizingen in Zoetermeer en omgeving. Het bedrijf biedt verschillende verhuisdiensten aan, waaronder ook het inpakken van uw spullen en het demonteren en monteren van meubels.

Dit zijn slechts enkele voorbeelden van verhuisbedrijven in Zoetermeer. Het is altijd verstandig om meerdere verhuisbedrijven met elkaar te vergelijken en offertes op te vragen, zodat u een weloverwogen keuze kunt maken. Via onze offerte-tool vraag je gemakkelijk en vrijblijvend offertes op. Geef je adres en de gewenste dienstverlening aan ons door en wij geven je de beste matches!

Verhuisbedrijven door heel Nederland

Bij Verhuizen.nl kun je niet alleen een overzicht van verhuisbedrijven in zoetermeer vinden. Erkende Verhuizers bevinden zich namelijk door heel Nederland. Neem daarom ook een kijkje op