Volg je ons al?

Erkende verhuisbedrijven in Nijmegen

Hier vind je een overzicht van aangesloten Erkende Verhuizers in en rondom de stad Nijmegen. Kies een erkend verhuisbedrijf uit in de buurt van Nijmegen of gebruik onze offerte-tool hierboven. Selecteer jouw voorkeuren en krijg gratis offertes toegestuurd van de 3 meest geschikte verhuizers voor jouw verhuizing.

Verhuizen van en naar Nijmegen

Het aantal inwoners van de gemeente Nijmegen is flink gestegen. Het aantal inwoners in de gemeente Nijmegen is met 31.500 personen toegenomen. In 1996 had de gemeente een totaal van 147.600 inwoners. In 2022 was dit aantal al gestegen tot 179.100. Procentueel is dit een stijging van maar liefst 21%.

Elk jaar verhuizen er bovendien veel mensen binnen deze regio. Volgens het CBS zijn er in 2021 ruim 9.937 mensen naar de gemeente Nijmegen verhuisd. Daar tegenover staan wel 9.426 personen die juist Nijmegen hebben verlaten en hun geluk in een andere gemeente hebben gezocht. Verder zijn er maar liefst 14.224 mensen verhuisd naar een andere woning, maar binnen de gemeente Nijmegen. Al met al dus een hoop verhuizingen per jaar voor de Erkende Verhuisbedrijven in Nijmegen.

Wonen en leven aan de Waal

Een van de grootste voordelen van wonen in Nijmegen is de grote diversiteit aan activiteiten. Je hebt bijvoorbeeld een gezellig centrum met winkels en restaurants. Wanneer je minder van drukte houdt, is er ook voldoende natuur om in te kunnen recreëren. In een eerder onderzoek is Nijmegen zelfs in de top 3 Nederlandse steden gezet die het meest aantrekkelijk zijn om in te wonen (na Rotterdam en Amsterdam). In dit onderzoek werden verschillende onderdelen meegenomen in de afwegingen. Denk aan bereikbaarheid, culturele aanbod, veiligheid, verhouding koop- en huurwoningen, nabijheid van natuur en het historische karakter van de stad. Bovendien is Nijmegen een aantrekkelijke optie voor mensen die in Duitsland gaan werken en in Nederland willen blijven wonen. De stad ligt op steenworp afstand van de grens.

Ben je van plan om te verhuizen voor het volgen van een studie? Dan is Nijmegen een goede keuze. Er zijn namelijk voldoende mogelijkheden om hier een passende studie te volgen. Bovendien zijn er veel gezellige cafés en restaurants waar je buiten je studie om, jezelf goed kunt vermaken.

Tot slot heeft Nijmegen een groot aantal aan (Internationale) studenten. Alleen al de Radboud Universiteit heeft namelijk meer dan 25.000 studenten. Ook Hogescholen in Nijmegen hebben een breed aanbod aan opleidingen. Hierdoor heeft de stad meer dan 40.000 studenten. Door deze populariteit kan het soms lastig zijn om als student een kamer te vinden.

Hoe weet je welk verhuisbedrijf bij jouw wensen past?

Wij begrijpen dat je meerdere verhuisbedrijven en offertes met elkaar wil vergelijken. Als je een offerte aanvraag doet op onze website, is het mogelijk om meerdere verhuisbedrijven te selecteren waarvan jij wil dat ze een offerte voorstel doen. Op basis van je huidige en toekomstige adres berekenen wij welke verhuisbedrijven het beste bij jouw situatie zullen passen. Met één druk op de knop vraag je vervolgens bij drie verhuisbedrijven een vrijblijvende offerte op; zodat je een goede keuze kunt maken. Let bij deze keuze vervolgens op de prijs, geboden diensten en eventuele reviews die het verhuisbedrijf heeft ontvangen van eerdere klanten.

Bijzondere verhuizingen in Nijmegen

Nijmegen heeft relatief veel oude panden en huizen. Daarmee bedoelen we voornamelijk vooroorlogse panden, dus die voor 1945 gebouwd zijn. Vaak hebben deze huizen een iets andere werkwijze nodig als het gaat om verhuizen. Gangen en trappen zijn meestal erg smal, waardoor het verhuizen van grote meubelstukken moeizaam kan gaan. Denk jij dat dit bij jouw aanstaande verhuizing ook een issue kan worden? Laat het dan weten aan het verhuisbedrijf. Zij kunnen een verhuislift regelen zodat grote (meubel)stukken via de buitenkant naar de gewenste verdieping kunnen worden getransporteerd.

Hoeveel kost een gemiddelde verhuizing in regio Nijmegen?

De kosten voor een verhuizing van of naar de regio Nijmegen zijn te vergelijken met die in de rest van Nederland. De prijs van een verhuizing is afhankelijk van een aantal factoren. Dit zijn onder andere de af te leggen afstand en de diensten die je wenst af te nemen bij de verhuizing. Het inhuren van een verhuizer en een grote verhuiswagen in Nederland kost gemiddeld tussen de €70 en €90 euro per uur.

Verhuisbedrijven door heel Nederland

Bij Verhuizen.nl kun je niet alleen een overzicht van verhuisbedrijven in nijmegen vinden. Erkende Verhuizers bevinden zich namelijk door heel Nederland. Neem daarom ook een kijkje op