Volg je ons al?

Erkende verhuisbedrijven in Groningen

Hier vind je een overzicht van aangesloten Erkende Verhuizers in en rondom de stad Groningen. Kies een erkend verhuisbedrijf uit in de buurt van Groningen of gebruik onze offerte-tool hierboven. Selecteer jouw voorkeuren en krijg gratis offertes toegestuurd van de 3 meest geschikte verhuizers voor jouw verhuizing.

Verhuizen van en naar Groningen

Het aantal inwoners in de gemeente Groningen was op 1 januari 2022 ongeveer 234.950. Ten opzichte van 1996 is dit een stijging van maar liefst 39%. Jaarlijks vindt er dan ook een groot aantal verhuizingen plaats. Elk jaar verhuizen er binnen Groningen namelijk duizenden mensen. Via de website van de gemeente Groningen is het mogelijk om veel nuttige informatie over de stad en bijvoorbeeld het doorgeven van jouw verhuizing te vinden.

“Er gaat niets boven Groningen”

Wonen en leven in het hoge noorden is een combinatie van rust, fijn wonen en een gezellig centrum. Groningen staat bekend om het feit dat het een populaire en gezellige studentenstad is. Een groot aantal studenten kiest er dan ook voor om hier te gaan studeren en op kamers te gaan. Groningen heeft een groot aanbod aan studies. Het is bovendien een voordeel voor veel studenten dat Groningen qua leeftijd een jonge stad is, waardoor de kans groot is dat je veel leeftijdsgenoten treft als je hier gaat studeren. Tegenwoordig is ongeveer 1 op de 4 inwoners van de stad Groningen student.

In de stad Groningen zijn verder ook voldoende bezienswaardigheden te bewonderen. Ook voor mensen die zich liever wat meer terugtrekken, is er voldoende mogelijk. Rond de stad zijn namelijk een aantal locaties waar je lekker van de natuur kunt genieten. Je hebt hier de mogelijkheid om lekker een rondje te wandelen of te fietsen.

Welk verhuisbedrijf past het beste bij jouw wensen?

Via onze website is het mogelijk (en aan te raden) om meerdere verhuisbedrijven te selecteren waarvan jij wilt dat ze een offerte opstellen. Het is namelijk zo dat iedereen die een verhuizing op de planning heeft staan, andere wensen en voorkeuren heeft. Op basis hiervan geven wij op basis daarvan onze suggesties voor de best passende verhuisbedrijven. Voordat je de keuze definitief gaat maken, is het verstandig om rekening te houden met onderstaande belangrijke punten:

  • Zorg dat je de offerte goed controleert: het is niet vreemd als je als eerste naar de prijs kijkt. Je dient er echter wel rekening mee te houden dat deze prijs in de meeste gevallen af kan wijken door het verschil aan (extra) diensten. Soms neemt een verhuisbedrijf een bepaalde dienst standaard mee op de offerte, terwijl een ander verhuisbedrijf dit onder optioneel benoemd en je hiervoor moet bijbetalen. Je kunt hierbij denken aan extra diensten als een montageservice of spoedverhuizing.
  • Het bekijken van reviews: op verschillende website en ook op ons platform is het mogelijk om te zien hoe klanten de diensten van het verhuisbedrijf hebben beoordeeld. Hierdoor kun je jezelf alvast inlezen over de ervaringen van het bedrijf.

Groningen ligt natuurlijk op best afgelegen in Nederland. Wanneer je binnen de stad of provincie verhuist, zullen kilometer kosten voor een verhuisbedrijf niet zo’n probleem zijn. Verhuis je echter van een ander gedeelte van Nederland naar Groningen? Dan zullen die kosten al snel oplopen. Het slimste is dan om een verhuisbedrijf te zoeken wat ongeveer halverwege de route gevestigd is. Zo heb je uiteindelijk de minste kilometerkosten.

Extra diensten tijdens de verhuizing nodig?

De binnenstad van Groningen kan erg druk zijn en bevat veel kleine en smalle wegen. Daarom is het verstandig om van tevoren goed te bespreken wat er allemaal nodig en handig is tijdens de verhuizing. Denk aan verhuizen op bepaalde tijden, wel of niet in het weekend en bijvoorbeeld een parkeervergunning of tijdelijke ontheffing. Ga je verhuizen naar een bovenwoning of is de trap in je nieuwe huis niet breed. Dan zul je een verhuislift dienen te huren. Bespreek dit alles met het verhuisbedrijf zodat zij een passende prijs kunnen maken. Zo kom je achteraf niet voor verrassingen te staan.

Wat is de gemiddelde prijs van een verhuizing in Groningen?

De kosten voor een verhuizing van of naar de regio Groningen valt vaak in dezelfde prijsklasse als in de rest van Nederland. Uiteraard zijn de kosten wel altijd afhankelijk van jouw wensen, behoeftes en woningtypen. Afhankelijk hiervan kan de prijs enigszins afwijken. De prijs wordt onder andere gebaseerd op de afstand die afgelegd moet worden en van de (additionele) diensten die je wenst af te nemen bij de verhuizing. In bijna alle gevallen kan het zo zijn dat je voor een verhuizing in het centrum van Groningen net wat meer moet betalen. Dit kan voorkomen omdat bepaalde panden en/of huizen moeilijker bereikbaar zijn. De kosten van het inhuren van een verhuizer en een verhuiswagen ligt gemiddeld tussen de €70 en €90 euro per uur.

Verhuizing doorgeven Groningen

Het is belangrijk om je verhuizing zo snel mogelijk door te geven aan de gemeente, omdat inschrijving in de gemeentelijke basisadministratie persoonsgegevens (BRP) verplicht is voor iedereen die in Nederland woont. Het helpt ook bij zaken als het aanvragen van toeslagen, het openen van een bankrekening en het registreren bij zorgverzekeraars. Raadpleeg de website van de gemeente Groningen voor specifieke informatie over het inschrijvingsproces en om een afspraak te maken. De volgende stappen kun jij verwachten bij dit proces.

1. Afspraak maken bij gemeentehuis Groningen

Je moet meestal een afspraak maken om je in te schrijven bij de gemeente. Dit kan online via de website van de gemeente Groningen of door telefonisch contact op te nemen met het gemeentehuis.

2. Benodigde documenten

Zorg ervoor dat je de benodigde documenten meeneemt. De specifieke documenten kunnen variëren, maar over het algemeen heb je nodig:

  • Een geldig identiteitsbewijs (bijvoorbeeld een paspoort of identiteitskaart).
  • Een bewijs van je nieuwe adres in Groningen (bijvoorbeeld een huurcontract of koopovereenkomst).
  • Eventuele andere documenten die de gemeente vereist (controleer dit op de website van de gemeente Groningen).

3. Aankomst in Groningen

Zodra je in Groningen bent aangekomen, moet je zo snel mogelijk naar het gemeentehuis gaan om je in te schrijven. Dit moet meestal binnen enkele dagen na aankomst gebeuren.

4. De afspraak bij het gemeentehuis

Tijdens je afspraak bij het gemeentehuis vul je een inschrijfformulier in en overhandig je de benodigde documenten. De ambtenaar zal je gegevens in de BRP registreren.

5. Bevestiging en burgerservicenummer (BSN)

Na voltooiing van de inschrijving ontvang je een bevestiging van je inschrijving bij de gemeente. Hierin staat ook je burgerservicenummer (BSN), dat je nodig zult hebben voor allerlei administratieve zaken in Nederland.

Succes!

Verhuisbedrijven door heel Nederland

Bij Verhuizen.nl kun je niet alleen een overzicht van verhuisbedrijven in groningen vinden. Erkende Verhuizers bevinden zich namelijk door heel Nederland. Neem daarom ook een kijkje op