Volg je ons al?

Geschikte verhuisbedrijven voor een intercontinentale verhuizing

Hier vind je een overzicht van aangesloten Erkende Verhuizers die een overzeese voor je zouden kunnen uitvoeren. Zoek een bedrijf bij jou in de buurt of gebruik onze offerte-tool hierboven. Geef je voorkeuren door en dan zoeken wij de meest geschikte verhuizers voor jouw klus. Helemaal gratis en vrijblijvend!

Hoe gaat een overzeese verhuizing?

Een internationale verhuizing naar een ander continent is niet zomaar iets. Je dient namelijk voor een goede voorbereiding te zorgen in samenwerking met de professionele verhuisdienst. In de meeste gevallen wordt een overzeese verhuizing per container op een schip gedaan. Er zijn tegenwoordig een hoop verschillende container afmetingen beschikbaar, maar de meest gebruikelijke maten zijn 20 voet of 40 voet. De inhoud hiervan is respectievelijk 33,1 en 67,3 kubieke meter.

Om kosten te besparen is het ook mogelijk om te kiezen voor groupage. Je kunt kiezen voor groupage als je gebruik wil maken van een deellading als je denkt genoeg te hebben aan een gedeelte van de container. Het voordeel is dat dit aanzienlijk in de transportkosten kan schelen.

Inpakken, laden en lossen

Het vervoer per schip kan, door wilde zee en woeste golven, niet altijd zonder slag of stoot verlopen. Daarom is het als eerste van belang dat alle goederen op een goede manier ingepakt zijn. Een professionele verhuisdienst zorgt ervoor dat alles vakkundig en zeewaardig verpakt wordt zodat het gereed is voor de overzeese verhuizing. Op het moment dat alles op een juiste manier verpakt is, wordt het in een container geladen. Als klant heb je op een eerder moment al een weloverwogen keuze gemaakt over welke container het beste bij de verhuiswensen past. Niet alleen op het gebied van inhoud, maar ook op gebied van kosten is dit een belangrijke overweging.

Vervolgens kan dan eindelijk gestart worden aan de lange reis! Afhankelijk van de bestemming is het schip enkele weken onderweg.

Opslag van goederen

Een overzeese verhuizing plan je ruim van te voren. Misschien moet je al eerder je huidige woning verlaten en tijdelijk naar een andere woonruimte of bij familie of vrienden intrekken. Dan heb je natuurlijk minder ruimte voor al je spullen dan dat je nu gewend bent. Misschien gaat niet alles mee naar de nieuwe bestemming, maar vaak zijn er toch wat spullen die je dan tijdelijk ergens op moet slaan voordat het in gereedheid voor de verhuizing wordt gebracht. Wanneer er niet genoeg ruimte beschikbaar is om je inboedel op te slaan, dan kun je uiteraard ook een ruimte huren bij de professionele verhuisdienst. Het is daardoor mogelijk om alles of een gedeelte van de inboedel op te slaan. Veel professionele verhuisdiensten werken met een opslagruimte waar op bepaalde tijden ook toegang mogelijk is. Zo kun je altijd nog inboedel ruilen of iets toevoegen. Dit is uiteraard wel afhankelijk van de capaciteit.

Andere soorten verhuizingen

Niet alleen op het gebied van een overzeese verhuizing kunnen de Erkende Verhuizers je helpen. Door de jarenlange ervaring en kennis van onze verhuisbedrijven hebben zij ervaring in veel verschillende soorten verhuizingen. Daardoor kunnen onze verhuizers ook ondersteunen in: