Volg je ons al?

Hoe belangrijk is een verhuisplanning?

Bij het plannen van een verhuizing moet je aan veel verschillende dingen tegelijk denken. Door vooraf een duidelijke verhuisplanning te maken, weet je straks precies wat je moet doen en wanneer. Hierdoor verloopt je verhuizing niet alleen een stuk beter, maar voorkom je ook een hoop stress. Bovendien verklein je met een verhuisplanning de kans dat je belangrijke zaken over het hoofd ziet.

Wat zet je in een verhuisplanning?

Elke verhuizing is natuurlijk anders, dus ook de verhuisplanning. Maar er zijn een aantal belangrijke dingen die je sowieso in je verhuisplan moet opnemen:

  • De verhuisdatum

  • Budget voor de verhuizing

  • Alle verhuisbenodigdheden

  • Verhuishulp

  • Administratieve zaken

  • Je huisdieren en planten

  • Specifieke instructies

Tip: Gebruik een verhuischecklist tijdens je verhuizing. Hierop staan alle belangrijke punten die nodig zijn om van jouw verhuizing een succes te maken. Gemakkelijk, snel en overzichtelijk!

De verschillende fases van je verhuizing

Een verhuizing kun je eigenlijk verdelen in drie verschillende fases: de voorbereiding, daadwerkelijke verhuizing en zaken die je na de verhuizing moet regelen. Bij het maken van je verhuisplanning is het verstandig om rekening te houden met deze drie fases.

Fase 1: Voor de verhuizing

In de voorbereidingsfase begin je met je verhuisplannen. Denk aan het maken van lijstjes, adreswijzigingen doorgeven, nieuwe abonnementen regelen, het inpakken van spullen en het zoeken van een verhuisbedrijf. Het is slim om meerdere offertes aan te vragen zodat je prijzen en diensten kunt vergelijken.

Fase 2: Tijdens de verhuizing

Op de verhuisdag zelf is het tijd om alle voorbereidingen in praktijk te brengen. Een verhuisbedrijf of jij met wat hulp van vrienden of familie, gaat aan de slag om alle spullen in te laden, meubels demonteren en alles verhuizen naar je nieuwe adres. Hierna kun je aan de slag met alles uitpakken en inrichten.

Fase 3: Na de verhuizing

Een laatste check of alles werkt in huis, denk aan de nutsvoorzieningen. Maar ook om de laatste dingen op te hangen en uit te pakken. Pak je verhuisplan en checklist er ook nog een keertje bij. Ben je niks vergeten?

Maak een goede verhuisplanning met onze 5 tips

Tip 1: Begin op tijd

Door op tijd te beginnen heb je genoeg tijd om alle stappen te doorlopen en alles rustig uit te zoeken.

Tip 2: Maak een checklist

Met een checklist weet je zeker dat je niks gaat vergeten. Van het doorgeven van adreswijzigingen en verhuisdozen kopen tot opvang regelen voor je kinderen of huisdieren. Maak deze zo uitgebreid mogelijk.

Tip 3: Zorg voor een noodpakket

Niks is zo vervelend als misgrijpen op dingen die je nét nodig hebt. Zorg daarom dat je belangrijke items bij je hebt tijdens het verhuizen. Denk aan pleisters, medicijnen, toiletartikelen en belangrijke documenten.

Tip 4: Wees flexibel

Houd er rekening mee dat dingen niet altijd volgens plan verlopen. Er kunnen zich altijd onverwachte gebeurtenissen voordoen, dus probeer flexibel te blijven en pas je planning aan waar nodig.

Tip 5: Zorg voor duidelijke communicatie

Communiceer met alle betrokken partijen voor je verhuizing. Denk aan een verhuisbedrijf, je vrienden, familie en buren. Zo is iedereen op de hoogte van de verhuisdatum, specifieke instructies en hoe ze kunnen helpen.

Hulp nodig bij je verhuizing? Kies voor Verhuizen.nl

Kun jij wel wat hulp gebruiken bij jouw verhuizing? Schakel dan de hulp in van een Erkende Verhuizer. Zij kunnen jou ondersteunen bij elke stap in het verhuisproces. Via Verhuizen.nl vraag je direct drie verhuisoffertes aan bij aangesloten verhuisbedrijven, en dat geheel vrijblijvend. Het enige wat je hoeft te doen is je oude en nieuwe adres doorgeven, dan matchen wij jou met de meest geschikte verhuisbedrijven.


Vraag gratis 3 offertes aan

Vind hier de Erkende Verhuizer die bij jouw verhuizing past!

De 4 garanties van Erkende Verhuizers

Icon euro 1
Garantiecertificaat
(tot €100.000,- verzekerd)
Icon garantie 2
Verhuis- en aanbetalingsgarantie
Kwaliteitstandaarden 3
Opgeleid en
gecertificeerd personeel
Icon weegschaal 4
Recht op onafhankelijke geschillencommissie met nakomingsgarantie