Volg je ons al?

Verhuizen van en naar Rotterdam

Rotterdam is één van de grootste steden van Nederland als we kijken naar het aantal inwoners. Op 1 januari 2022 telde de stad namelijk 592.057 inwoners. Sinds 2013 is het aantal inwoners met ongeveer 7% gestegen. Elk jaar vindt er binnen de stad dan ook een groot aantal verhuizingen plaats. Jaarlijks verhuizen er binnen Rotterdam namelijk duizenden mensen. Via de website van de gemeente Rotterdam kun je veel nuttige informatie over de stad en bijvoorbeeld het doorgeven van jouw verhuizing vinden.

Wonen en leven in de havenstad

Rotterdam staat ook wel bekend als de havenstad. De haven van Rotterdam is met een oppervlakte van ruim 12.600 hectare de grootste haven van Europa. Wanneer je besluit om naar Rotterdam te verhuizen, dan vaar je mee op het Rotterdamse succes en ben je klaar voor de toekomst.

Ondanks dat het in Rotterdam vrij hectisch is, is er gelukkig ook voldoende ruimte voor ontspanning. Het meest bekende stuk groen in Rotterdam is "Het Park", gelegen aan de voet van de Euromast, aan de Nieuwe Maas. Het park werd aangelegd in 1863 en is daardoor direct het oudste park in de stad. Je zit hier midden in de stad, maar toch is het een fijn plekje om even tot rust te komen!

Iedereen die van goed eten houdt, moet zeker een bezoekje brengen aan de Markthal. Je vindt hier namelijk ingrediënten en etenswaren uit alle windstreken. Het is een erg leuk uitstapje en bevindt zich ook nog eens in een fraai stuk architectuur.

Tips bij een verhuizing van of naar Rotterdam

Er komt veel op je af bij een verhuizing. We geven je daarom graag een aantal tips om je verhuizing zo vlekkeloos mogelijk te laten verlopen.

  • Regel de adreswijziging: geef op tijd door aan de juiste instanties dat je gaat verhuizing. Zo weet je zeker dat post en belangrijke informatie op de juiste plek terecht komt.
  • Vraag bij meerdere partijen een offerte op: verhuisbedrijven zijn er in alle soorten en maten. Zo is er altijd een verhuisbedrijf dat bij jouw budget en wensen past. Vraag altijd meerdere offertes op om een goede vergelijking te kunnen maken.
  • Maak duidelijke afspraken met je verhuizer: maak duidelijke afspraken over de verhuisdatum en wie welke verantwoordelijkheden heeft. Zo voorkom je stress op de verhuisdag.
  • Vraag bijzonder verlof aan: bij veel werkgevers kun je gebruik maken van bijzonder verlof voor een verhuizing. Vraag dit tijdig aan bij je werkgever of HR-afdeling.

Extra diensten tijdens de verhuizing nodig?

Ben je van plan om van of naar een appartement te verhuizen? Of blijft het bij een huis? Afhankelijk van het type woning waar je in gaat wonen of vanuit dient te verhuizen, kunnen namelijk de kosten verschillen. Wanneer je namelijk van of naar een appartement op hoogte gaat verhuizen, kan het namelijk zo zijn dat je een verhuislift nodig hebt. Dit zijn al direct weer extra kosten. Het is aan te raden om te controleren of dit bij de dienstverlening van het verhuisbedrijf inbegrepen zit of wat de (eventuele extra) kosten hiervoor zijn. Het voordeel is dat het tegenwoordig mogelijk is om op alle vlakken hulp te krijgen van een verhuisbedrijf. Van het (de)monteren van inboedel tot aan een spoedverhuizing.

Het nadeel van de drukke binnenstad van Rotterdam is dat het voor kan komen dat je wellicht een parkeervergunning of tijdelijke ontheffing nodig hebt. Het is daarom verstandig om van tevoren informatie op te vragen bij de gemeente of contact op te nemen met het desbetreffende verhuisbedrijf. De kans is namelijk vrij aannemelijk dat zij hier al ervaring mee hebben.

Wat is de gemiddelde prijs van een verhuizing in Rotterdam?

De kosten voor een verhuizing van of naar de regio Rotterdam heeft vaak dezelfde prijs als in de rest van Nederland. Afhankelijk van jouw wensen, behoeftes en woningtypen kan deze prijs wat hoger liggen. De prijs wordt onder andere gebaseerd op de af te leggen afstand en van de (additionele) diensten die je wenst af te nemen bij de verhuizing. In de meeste gevallen kan het zijn dat je voor een verhuizing in het centrum van Rotterdam net wat meer moet betalen omdat bepaalde panden en/of huizen moeilijker bereikbaar zijn. De kosten van het inhuren van een verhuizer en een verhuiswagen ligt gemiddeld tussen de €70 en €90 euro per uur.