Volg je ons al?
Verhuizen.nl werkt uitsluitend met gecertificeerde Erkende Verhuizers
Makken Verhuizingen B.V.
Deelnemer

Voor Makken Verhuizingen is verhuizen een vak, dat wij elke dag, dag in dag uit, beoefenen. Met veel kennis, jarenlange ervaring, uitstekende reputatie en niet te vergeten de liefde voor dit vakmanschap. Wij weten wat er speelt, immers u verhuist niet elke dag. Of u nu privé verhuist of het betreft een personeelsverhuizing in opdracht van de werkgever, het is voor iedereen over het algemeen een vrij ingrijpende gebeurtenis, waarbij veel geregeld moet worden. Wij willen u daar graag bij helpen.

Groningen (2,28 km)
Van Hoek Verhuizingen B.V.
Deelnemer

Wat uw wensen ook zijn, verhuizen blijft vaak een hele onderneming. Het is daarom fijn om dit uit handen te kunnen geven aan een professioneel bedrijf als Van Hoek Verhuizingen uit Groningen. Zo voorkomt u eventuele uitloop qua planning en het neemt een hoop stress weg. Daarnaast is het mogelijk om uw hele inboedel of een deel daarvan op te slaan bij ons. Dit geldt vanzelfsprekend ook voor inventarissen en archieven. Wij kunnen u hierbij een handje helpen, of u nu een nationale of een internationale verhuizing op de planning heeft staan; wij zijn er voor u.

Groningen (2,90 km)
Jan de Jong Verhuizingen B.V.
Deelnemer

Jan de Jong Verhuizingen uit Groningen en Noordhorn is een verhuisbedrijf voor particuliere en zakelijke verhuizingen in het noorden. Hierbij focussen ze zich op de provincies Groningen, Drenthe en Friesland. Maar ook voor internationale verhuizingen, zowel binnen Europa als daarbuiten, kun je bij Jan de Jong terecht. We denken graag met je mee en nemen het werk uit handen. Ons doel is om jou te bontzorgen zodat je je snel thuis voelt op je nieuwe bestemming.

Groningen (3,10 km)
Mondial Oostland Logistics
Deelnemer

Oostland Verhuizingen is een verhuisbedrijf uit Groningen. Al sinds 1928 verzorgen we particuliere verhuizingen binnen Groningen, naar Friesland en Drenthe of juist ver daarbuiten. Wij werken vanuit onze visie ‘Zorgeloos Verhuizen’: wat garant staat voor het bieden van kwaliteit en verhuisexpertise. Een verhuisadviseur komt standaard bij u langs om de wensen te bespreken. Daarna bieden we graag een scherpe offerte op maat, om zo goedkoop maar goed te kunnen verhuizen!

Kolham (12,08 km)
Vos Verhuizingen Groningen
Deelnemer

Kolham (12,08 km)
Smilda & Zn. Verhuizingen B.V.
Deelnemer

Located in the heart of the Northern Netherlands, at the A7 motorway, Smilda serves the Northern, rural and European market with a mix of logistics solutions in the field of distribution, dedicated and special transport. Additionally, our relocation department has all the necessary capabilities for private and project relocation, national and international, assembly and storage. Smilda is a modern family company. Focused on the future, but with a foundation built on hard work and an agreement is an agreement. Long-term relationships not only with customers, but also with staff, suppliers and related organisations.

Leek (13,67 km)
Koops Verhuisgroep B.V.
Deelnemer

Koops Verhuisgroep is gevestigd in Assen maar verzorgt verhuizingen door heel Nederland. Doordat er meerdere bedrijven zijn aangesloten bij de groep, kunnen we in elke regio van Nederland je voorzien van een passende en scherpe prijs. Ook als je specifieke eisen en voorkeuren hebt.

Assen (23,69 km)
Koning Verhuizingen B.V.
Deelnemer

Koning Verhuizingen is een verhuisbedrijf uit Veendam. Ze nemen graag de gehele verhuizing voor je uit handen! Ze zijn aangesloten bij de Erkende Verhuizers waardoor je verzekerd bent dat je inboedel veilig gehaald, verplaatst en geplaatst wordt op iedere gewenste plaats. Indien gewenst nemen ze ook het inpakken van de (breekbare) goederen in veilige dozen ook graag van je over. Ook (de)montage is onderdeel van onze dienstverlening, zowel in het huidige huis als op de nieuwe bestemming. We staan letterlijk voor iedereen klaar: dat is onze werkwijze. Van studenten die voor het eerst op kamers gaan wonen tot complete gezinnen die naar de andere kant van het land gaan verhuizen. Van bedrijven die gaan veranderen van kantoorpand tot scholen met een nieuwe locatie. Ook hebben we ruime ervaring met internationale en overzeese verhuizingen. Vraag een offerte aan voor al onze mogelijkheden!

Veendam (24,66 km)

Verhuizen van en naar Groningen

Het aantal inwoners in de gemeente Groningen was op 1 januari 2022 ongeveer 234.950. Ten opzichte van 1996 is dit een stijging van maar liefst 39%. Jaarlijks vindt er dan ook een groot aantal verhuizingen plaats. Elk jaar verhuizen er binnen Groningen namelijk duizenden mensen. Via de website van de gemeente Groningen is het mogelijk om veel nuttige informatie over de stad en bijvoorbeeld het doorgeven van jouw verhuizing te vinden.

“Er gaat niets boven Groningen”

Wonen en leven in het hoge noorden is een combinatie van rust, fijn wonen en een gezellig centrum. Groningen staat bekend om het feit dat het een populaire en gezellige studentenstad is. Een groot aantal studenten kiest er dan ook voor om hier te gaan studeren en op kamers te gaan. Groningen heeft een groot aanbod aan studies. Het is bovendien een voordeel voor veel studenten dat Groningen qua leeftijd een jonge stad is, waardoor de kans groot is dat je veel leeftijdsgenoten treft als je hier gaat studeren. Tegenwoordig is ongeveer 1 op de 4 inwoners van de stad Groningen student.

In de stad Groningen zijn verder ook voldoende bezienswaardigheden te bewonderen. Ook voor mensen die zich liever wat meer terugtrekken, is er voldoende mogelijk. Rond de stad zijn namelijk een aantal locaties waar je lekker van de natuur kunt genieten. Je hebt hier de mogelijkheid om lekker een rondje te wandelen of te fietsen.

Welk verhuisbedrijf past het beste bij jouw wensen?

Via onze website is het mogelijk (en aan te raden) om meerdere verhuisbedrijven te selecteren waarvan jij wilt dat ze een offerte opstellen. Het is namelijk zo dat iedereen die een verhuizing op de planning heeft staan, andere wensen en voorkeuren heeft. Op basis hiervan geven wij op basis daarvan onze suggesties voor de best passende verhuisbedrijven. Voordat je de keuze definitief gaat maken, is het verstandig om rekening te houden met onderstaande belangrijke punten:

  • Zorg dat je de offerte goed controleert: het is niet vreemd als je als eerste naar de prijs kijkt. Je dient er echter wel rekening mee te houden dat deze prijs in de meeste gevallen af kan wijken door het verschil aan (extra) diensten. Soms neemt een verhuisbedrijf een bepaalde dienst standaard mee op de offerte, terwijl een ander verhuisbedrijf dit onder optioneel benoemd en je hiervoor moet bijbetalen. Je kunt hierbij denken aan extra diensten als een montageservice of spoedverhuizing.
  • Het bekijken van reviews: op verschillende website en ook op ons platform is het mogelijk om te zien hoe klanten de diensten van het verhuisbedrijf hebben beoordeeld. Hierdoor kun je jezelf alvast inlezen over de ervaringen van het bedrijf.

Groningen ligt natuurlijk op best afgelegen in Nederland. Wanneer je binnen de stad of provincie verhuist, zullen kilometer kosten voor een verhuisbedrijf niet zo’n probleem zijn. Verhuis je echter van een ander gedeelte van Nederland naar Groningen? Dan zullen die kosten al snel oplopen. Het slimste is dan om een verhuisbedrijf te zoeken wat ongeveer halverwege de route gevestigd is. Zo heb je uiteindelijk de minste kilometerkosten.

Extra diensten tijdens de verhuizing nodig?

De binnenstad van Groningen kan erg druk zijn en bevat veel kleine en smalle wegen. Daarom is het verstandig om van tevoren goed te bespreken wat er allemaal nodig en handig is tijdens de verhuizing. Denk aan verhuizen op bepaalde tijden, wel of niet in het weekend en bijvoorbeeld een parkeervergunning of tijdelijke ontheffing. Ga je verhuizen naar een bovenwoning of is de trap in je nieuwe huis niet breed. Dan zul je een verhuislift dienen te huren. Bespreek dit alles met het verhuisbedrijf zodat zij een passende prijs kunnen maken. Zo kom je achteraf niet voor verrassingen te staan.

Wat is de gemiddelde prijs van een verhuizing in Groningen?

De kosten voor een verhuizing van of naar de regio Groningen valt vaak in dezelfde prijsklasse als in de rest van Nederland. Uiteraard zijn de kosten wel altijd afhankelijk van jouw wensen, behoeftes en woningtypen. Afhankelijk hiervan kan de prijs enigszins afwijken. De prijs wordt onder andere gebaseerd op de afstand die afgelegd moet worden en van de (additionele) diensten die je wenst af te nemen bij de verhuizing. In bijna alle gevallen kan het zo zijn dat je voor een verhuizing in het centrum van Groningen net wat meer moet betalen. Dit kan voorkomen omdat bepaalde panden en/of huizen moeilijker bereikbaar zijn. De kosten van het inhuren van een verhuizer en een verhuiswagen ligt gemiddeld tussen de €70 en €90 euro per uur