Volg je ons al?

Erkende verhuisbedrijven in Tilburg

Hier vind je een overzicht van aangesloten Erkende Verhuizers in en rondom Tilburg. Zoek een bedrijf bij jou in de buurt of gebruik onze offerte-tool hierboven. Geef je voorkeuren door en dan zoeken wij de meest geschikte verhuizers voor jouw klus. Helemaal gratis en vrijblijvend!

Verhuizen van en naar Tilburg

Met meer dan 200.000 inwoners is Tilburg de op een na grootste stad van Brabant. Tezamen met een negental aan steden in Noord-Brabant vormt Tilburg één complete conurbatie, dat door stedenbouwkundigen en planologen ‘de Brabantse Stedenrij’ wordt genoemd. De aaneengesloten bebouwde regio heeft een dicht netwerk met meer dan twee miljoen inwoners. Het gebied fungeert een extreem hoge dichtheid aan innovatieve Tech bedrijven, met de hoogste patentendichtheid van Europa, waardoor er veel werkgelegenheid is.

Tilburg heeft de afgelopen jaren een enorme bevolkingsgroei meegemaakt en is sinds 1996 met maar liefst 37% gestegen. Sinds 1 januari 2022 staat dit inwonersaantal op 224.460 personen. Hiermee is Tilburg de zevende stad van Nederland, met nog meer groei in het verschiet. Via de website van gemeente Tilburg kun je meer informatie vinden over verhuizingen naar Tilburg en de daarbij horende regeltaken.

Wonen tussen de kruikenzeikers

Tilburg staat bekend als bruisende stad, waar veel evenementen plaatsvinden. Een bekende traditie van de stad is de Tilburgse kermis, dit is de grootste kermis van de Benelux met een lengte van 3 kilometer en maar liefst 220 attracties. Daarnaast wordt er in Tilburg carnaval gevierd waarbij de stad wordt omgedoopt tot Kruikenstad, waarbij de gehele stad in een groen-oranje jasje wordt gestoken en de inwoners ‘kruikenzeikers’ worden genoemd. Ook museum De Pont en de Spoorzone zijn enorme trekpleisters van de stad waar veel bezoekers op af komen.

Ondanks de gezellige drukte van de stad zijn er ook andere redenen waarvoor mensen graag in Tilburg wonen, namelijk de prachtige natuurgebieden in en rondom de stad. Denk hierbij aan stadsparken zoals het Wilhelminapark, het Wandelbos en het Leijpark of de dichtbijgelegen Loonse en Drunense Duinen.

Niet te vergeten is het feit dat Tilburg een echte studentenstad is. De 31.000 studenten die er studeren genieten van een ideaal aanbod voor een onvergetelijke studententijd. Een mix van leuke studenten bijbanen, een wijde variatie aan studie, sport- en studentenverenigingen, mooie studentenkamers, veel cafés, kroegen en feestjes, met als kers op de taart treinstation Tilburg Universiteit.

Hoe kies jij het meest geschikte verhuisbedrijf van Tilburg?

Via Verhuizen.nl vraag je makkelijk offertes aan waarbij je ook meerdere verhuisbedrijven kunt selecteren die mogelijk bij jou passen. Op basis van jouw wensen en behoeften leveren wij jou onze best passende suggesties aan. In ons aanbod zitten uitsluitend Erkende Verhuizers, waardoor jij bent verzekerd van een uitstekende kwaliteit dienstverlening.

Meer weten over de voordelen van Erkende Verhuizers? Lees onze blog ‘De voordelen van een Erkende Verhuizer’.

Extra diensten tijdens de verhuizing

Afhankelijk van het type woning waar jij van of naar toe gaat verhuizen, kan het zijn dat er extra diensten nodig zijn. Let dus bij het checken van jouw offertes goed op de verhuisdiensten die verschillende verhuisbedrijven aanbieden. Denk bijvoorbeeld aan een appartement midden in de binnenstad en op hoogte, waar een verhuislift een absolute must is. Of kijk eens kritisch naar de montageservice die het verhuisbedrijf jou biedt.

Vergeet dus niet om aan dit soort extra diensten te denken wanneer jij jouw offertes aan vraagt.

Wat is de gemiddelde prijs van een verhuizing in Tilburg?

De prijs van een verhuizing is afhankelijk van veel verschillende factoren, die per verhuissituatie uniek zijn. Daarom kunnen de gemiddelde kosten voor het verhuizen regio Tilburg verschillen. Het kan bijvoorbeeld zijn dat het verhuizen van of naar een moeilijk te bereiken pand, zoals in het stadscentrum van Tilburg, hogere verhuiskosten met zich meebrengt. De kosten van het inhuren van een verhuiswagen en verhuizers zal gemiddeld tussen de €70 en €90 per uur bedragen.

Verhuisbedrijven door heel Nederland

Bij Verhuizen.nl kun je niet alleen een overzicht van verhuisbedrijven in tilburg vinden. Erkende Verhuizers bevinden zich namelijk door heel Nederland. Neem daarom ook een kijkje op