Volg je ons al?

Erkende verhuisbedrijven in Almere

Hier vind je een overzicht van aangesloten Erkende Verhuizers in en rondom Almere. Zoek een bedrijf bij jou in de buurt of gebruik onze offerte-tool hierboven. Geef je voorkeuren door en dan zoeken wij de meest geschikte verhuizers voor jouw klus. Helemaal gratis en vrijblijvend!

Verhuizen van of naar Almere

Almere is een stad in de gelijknamige gemeente in de provincie Flevoland, de nieuwste provincie van ons land. Met ruim 200.000 inwoners is Almere de hoofdstad Lelystad inmiddels voorbij en qua bevolking nu de achtste gemeente van Nederland. Door de centrale ligging en ruimte mogelijkheden die de stad nog heeft om bij te bouwen, is de verwachting dat de stad zal uitgroeien tot een inwoneraantal van 350.000 inwoners. Daarmee zou het, na Amsterdam, Rotterdam, Den Haag en Utrecht de vijfde stad van Nederland worden.

Deze groei en potentie is ook terug te zien in het aantal verhuizingen. In 2021 verhuisden ruim 10.000 mensen van een andere gemeente in Nederland naar Almere. Ongeveer 9.000 mensen vertrokken juist, waardoor het inwoneraantal dus gestaag doorgroeit. Bovendien verhuisden nog eens ruim 13.000 mensen van een huis in Almere naar een ander huis. Nog steeds een stad in opkomst dus en veel werk voor de verhuisbedrijven in Almere.

De nieuwste stad van Nederland

Flevoland is halverwege de vorige eeuw ontstaan na het afsluiten van het IJsselmeer van de Waddenzee met onder andere de Afsluitdijk en het polderen en droogmalen van het land. Het land was namelijk nodig om de toenemende bevolking van bijvoorbeeld Amsterdam na de Tweede Wereldoorlog te kunnen opvangen. De bouw van Almere is vervolgens gestart ergens in de jaren 70. Het oudste gedeelte van Almere is de wijk Almere Haven, waar de eerste woningen rond 1976 zijn opgeleverd. In eerste instantie was de bedoeling dat Almere een stad met meerdere kernen zou worden, maar door de enorm snelle groei is dit losgelaten. De verschillende kernen, zoals Almere Haven, Almere Buiten of Almere stad zijn nu grotendeels aan elkaar gegroeid.

Almere aantrekkelijk voor de jonge doelgroep

Opvallend is dat in Almere relatief veel jonge mensen wonen. Van alle inwoners is 28% jonger dan 20 jaar, en slechts 8% is 65 jaar of ouder. In de rest van Nederland liggen deze percentages op respectievelijk 24% en 15%.

Almere is met name populair onder de jongere doelgroep omdat het bij uitstek een geschikte stad is voor jonge gezinnen of stellen die graag in de buurt van Amsterdam of het Gooi willen wonen. Almere is namelijk veel goedkoper dan deze gebieden en bovendien is het aanbod vele malen groter.

Wonen en leven in Almere

Veel mensen wonen en leven in Almere, en werken juist meer in de Randstad. De focus van de stad voor de komende tijd ligt dus ook echt op het uitbreiden van infrastructuur en openbaar vervoer tussen Almere en de Randstad. Dat betekent wel ook dat Almere rustig blijft en er relatief weinig bedrijvigheid in de stad zelf plaatsvindt. Dat maakt Almere een rustige stad om te wonen, terwijl alle voorzieningen op steenworp afstand liggen.

Almere Stad heeft een groot winkelgebied en heeft een van de grootste winkelcentra van Nederland. Het centrum is zelfs al meerdere malen uitgeroepen tot de beste binnenstad van Nederland.

Vraag een inwoner uit Almere wat zij het leukst vinden aan het wonen in Almere, dan zullen zij aangeven dat dit de rust en vooral ruimte is. Er wordt nog steeds veel bijgebouwd, maar percelen en huizen zijn ruim, straten zijn ruim opgezet, er is veel groen en parken, en grotere natuurgebieden en het water zijn nabij. Als je van wandelen, fietsen of watersport houdt, ben je in Almere op de juiste plek.

Hoe maak je een keuze voor een verhuisbedrijf?

Een verhuisbedrijf kan je van A tot Z begeleiden bij jouw aanstaande verhuizing van of naar Almere. Via Verhuizen.nl kun je bij 21 verhuizers, gevestigd binnen een straal van 30 kilometer van Almere, een vrijblijvende verhuisofferte opvragen. Maar waar moet je nu op letten als je deze offerte hebt binnengekregen?

Onze eerste tip is om eerst goed te kijken naar de geboden diensten. Staar je niet blind op prijs alleen. Sommige verhuisbedrijven nemen bepaalde diensten, bijvoorbeeld verhuisdozen verhuur of inpakservice, al mee in de totaalprijs. Andere verhuisbedrijven benoemen dit apart met een optionele prijs. Zo kan een offerte behoorlijk verschillen, terwijl het uiteindelijk op hetzelfde neerkomt.

Verdiep je daarnaast in het verhuisbedrijf door de reviews te lezen. Hierin lees je ervaringen van anderen die al eerder met dit verhuisbedrijf gewerkt hebben. Zo kom je namelijk vooral meer te weten over de kwaliteit van de dienstverlening en bijvoorbeeld hoe het contact en de samenwerking ervaren is. Dit is uiteindelijk ook een hele belangrijke factor in je beslissing. Een bedrijf gaat namelijk aan de slag met jouw dierbare spullen, en dat wil je natuurlijk wel in vertrouwde handen kunnen achterlaten. Kies dus voor een verhuisbedrijf wat bij jou past!

Verhuisbedrijven door heel Nederland

Bij Verhuizen.nl kun je niet alleen een overzicht van verhuisbedrijven in almere vinden. Erkende Verhuizers bevinden zich namelijk door heel Nederland. Neem daarom ook een kijkje op

Verhuisbedrijven Almere