Volg je ons al?

Een overzicht van alle Erkende Verhuizers in Nederland

Hier vind je een overzicht van aangesloten Erkende Verhuizers. Ontdek welke verhuisbedrijven er bij jou in de buurt zijn.

Wat kost een verhuizing door een verhuisbedrijf?

Je gaat binnenkort verhuizen, spannend maar ook leuk! Je weet vast van familie en vrienden of vanuit eigen ervaringen in het verleden, dat een verhuizing een stressvolle en drukke gebeurtenis kan zijn. Daarom wil je graag een verhuisbedrijf inschakelen dat je ondersteunt tijdens je verhuizing. Vaak krijgen we de vraag wat de kosten zijn voor een verhuisbedrijf. Met andere woorden: hoeveel kost een gemiddelde verhuizing? Hier hebben we helaas geen standaard antwoord op, want alles is namelijk afhankelijk van jouw situatie en wensen.

Wat zijn de gemiddelde kosten voor een verhuizing?

Er is geen standaard prijs voor een verhuizing. Want iedere verhuizing is uniek. De verhuisdienstkosten zijn afhankelijk van de hoeveelheid inboedel, de afstand, hoeveel je zelf mee helpt en welke aanvullende diensten (denk aan inpakservice of een verhuislift) nodig of gewenst zijn. De kosten voor een verhuizing liggen gemiddeld tussen de €18.00 en €2.000 euro.

Wat bepaalt de prijs van een verhuizing?

De prijzen liggen dus heel erg uiteen. Verhuisbedrijven bekijken jouw situatie en maken op basis daarvan een passende en vrijblijvende offerte. Ben je dus benieuwd hoeveel jouw verhuizing zal kosten? Dan raden we aan om direct een offerte aan te vragen. Via onze tool vul je snel en gemakkelijk jouw gegevens in en ontvang je meerdere offertes van betrouwbare verhuizers bij jou in de buurt. Zo weet je meteen wat het gaat kosten en kom je niet voor verrassingen te staan.

Wil je toch alvast zelf een indicatie maken? Houd dan rekening met de volgende onderdelen:

  • Hoeveel inboedel moet er verhuisd worden?

Een appartement heeft doorgaans natuurlijk minder inboedel dan een groot woonhuis. De kosten voor het verhuizen van een flat of appartement zijn gemiddeld €750, voor een rijtjeshuis €1000 en voor een grotere twee-onder-een-kapwoning of vrijstaande woning is de startprijs €1500. Verhuis je vooral persoonlijke bezittingen en heb je andere meubels besteld voor je nieuwe woning? Dan kan dit de kosten verlagen, omdat je dus minder inboedel hebt. Overweeg ook of je oude meubels wil verkopen of afvoeren, dat scheelt ook weer in het aantal spullen.

  • De afstand

Verhuisbedrijven werken met een vast tarief per kilometer. Als je de afstand opzoekt en het kilometertarief opvraagt, kun je dit dus makkelijk zelf berekenen. Gemiddeld ligt dit op €0,75 per kilometer. Ook de grootte van de verhuiswagen is hierbij van belang. Zo bestaan er wagens met 20m3 inhoud (gemiddeld €20 per uur voor verhuur) en 50m3 inhoud (gemiddeld €50 per uur voor verhuur).

  • De kosten van personeel

Het uurtarief van verhuizers is de grootste kostenpost in een verhuisofferte. Bij kleine verhuizingen is één verhuizer wellicht genoeg, wat het automatisch goedkoper maakt. Voor grotere of complexe verhuizingen, zoals van of naar hogere verdiepingen, sturen verhuizers vaak meerdere medewerkers. Bij bijzondere objecten zoals een wasmachine, piano of aquarium, is het noodzakelijk om met twee personen te tillen. Maar wat rekenen de meeste verhuizers per uur? Het gemiddelde uurtarief van verhuizers ligt tussen de €30 en €50 euro. Kun je zelf meehelpen met tillen en sjouwen? Dan kun je natuurlijk weer wat besparen op de verhuisdienst kosten.

  • Aanvullende diensten

Vooral de aanvullende diensten kunnen de kosten van een verhuizing sterk beïnvloeden. Woon je op een hogere verdieping? Dan moet je misschien een verhuislift huren. Dit wordt per uur betaald. Als je zelf geen tijd hebt om dozen in te pakken, meubelmontage of het afsluiten van installaties, kun je altijd een klusjesman inhuren om dit op te pakken. Ook als je tijdelijk een periode met overbruggen en opslag nodig hebt voor je inboedel, heeft dit invloed op de hoogte van de totale kosten.

  • Aanvullende kosten

Houd ook rekening met kosten naast het verhuisbedrijf, die bij de verhuizing komen kijken. Verhuis je van of naar de binnenstad van grotere steden? Dan heb je wellicht een parkeervergunning of tijdelijke ontheffing voor de verhuiswagen nodig.

Besparen op de kosten voor een verhuisbedrijf

Als je flexibel bent qua verhuizing en zelf kunt meehelpen, zal dat je flink in de kosten schelen. Hieronder een aantal tips:

1. Verhuis doordeweeks

Verhuisbedrijven rekenen een weekend toeslag voor verhuizingen in het weekend.

2. Help zelf mee of schakel familie of vrienden in

Als je zorgt dat alles al keurig gedemonteerd en ingepakt in dozen is, hoeven de verhuizers enkel alles in de verhuiswagen te laden en te vervoeren. Dat scheelt tijd en geld. Ook kun je eventueel zelfs nog meehelpen bij het laden van de verhuiswagen.

3. Kom niet voor verrassingen te staan

Op Verhuizen.nl vraag je direct offertes op bij Erkende Verhuizers. Deze verhuisbedrijven zijn automatisch verzekerd tot €100.000. Mocht er iets stuk gaan, ben je uiteindelijk namelijk vaak nog veel duurder uit. Door een Erkende Verhuizer in te schakelen, voorkom je teleurstellingen en verrassingen achteraf, mocht er onverhoopt toch wat misgaan.

Heb ik recht op verhuiskostenvergoeding?

Of je in aanmerking komt voor een verhuiskostenvergoeding is afhankelijk van jouw specifieke situatie. Daarom variëren de regels en voorwaarden voor deze vergoeding. Over het algemeen zijn er twee situaties waarop je recht hebt op een verhuiskostenvergoeding; als je gaat verhuizen op verzoek van je werkgever en als het gaat om een sociale of medische verhuizing.

Bereken de kosten voor je verhuizing met Verhuizen.nl

De prijs is dus afhankelijk van veel verschillende factoren, waardoor we geen gemiddelde prijs kunnen geven van de kosten voor verhuizers. Vraag daarom direct een vrijblijvende offerte aan bij meerdere Erkende Verhuizers en bereken jouw prijs!

Offerte aanvragen >

wat zijn de kosten voor een verhuisbedrijf?