Volg je ons al?

Een overzicht van alle Erkende Verhuizers in Nederland

Hier vind je een overzicht van aangesloten Erkende Verhuizers. Zoek een bedrijf bij jou in de buurt of gebruik onze offerte-tool hierboven. Geef je voorkeuren door en dan zoeken wij de meest geschikte verhuizers voor jouw klus. Helemaal gratis en vrijblijvend!

Hoeveel kost een verhuisbedrijf?

Je gaat binnenkort verhuizen, spannend maar ook leuk! Je weet vast, van familie of vrienden of vanuit eigen ervaringen in het verleden, dat een verhuizing een stressvolle en drukke gebeurtenis kan zijn. Daarom wil je graag een verhuisbedrijf inschakelen die je ondersteunt tijdens je verhuizing. Vaak krijgen we de vraag wat de kosten zijn voor een verhuisbedrijf. Met andere woorden: hoe veel kost een gemiddelde verhuizing? Het vervelende antwoord is dat we hier helaas niet precies wat over kunnen zeggen. Alles is namelijk afhankelijk van jouw situatie en wensen.

Om toch een grove schatting te geven: een verhuisbedrijf inschakelen kost ergens tussen de 350 en 2500 euro. De prijs is afhankelijk van de hoeveelheid inboedel, de af te leggen afstand, hoe veel je zelf mee helpt en welke aanvullende diensten (denk aan inpakservice of een verhuislift) nodig of gewenst zijn.

Wat bepaalt de prijs van een verhuizing?

De prijzen liggen dus heel erg uiteen. Verhuisbedrijven bekijken jouw situatie en maken op basis daarvan een passende en vrijblijvende offerte. Ben jij dus benieuwd hoeveel jouw verhuizing zal kosten? Dan raden we aan om direct een offerte aan te vragen. Via onze tool vul je snel en gemakkelijk jouw gegevens in en zul je meerdere offertes van betrouwbare verhuizers bij jou in de buurt krijgen. Zo weet je zeker wat je kwijt bent en zul je niet voor verrassingen komen te staan.

Wil je toch alvast zelf een indicatie kunnen maken? Houd dan rekening met de volgende onderdelen:

  • Hoeveel inboedel moet er verhuisd worden?

Vanzelfsprekend bevat een appartement minder inboedel en spullen dan een groot woonhuis. Hoe veel spullen gaan er met jou mee naar de nieuwe woning? Over het algemeen zien we dat een flat of appartement verhuizen gemiddeld 750 euro kost, een rijtjeshuis gemiddeld 1000 euro en een grotere twee-onder-een-kapwoning of vrijstaande woning vanaf 1500 euro.

Grotere objecten nemen natuurlijk de meeste plek in beslag. Verhuis je vooral persoonlijke bezittingen en heb je juist nieuwe grote meubels voor je nieuwe woning besteld? En ga je de oude meubels zelf verkopen of afvoeren? Dan heb je automatisch minder inboedel om te verhuizen en kun je dus toch in een lagere categorie vallen.

  • De afstand

Natuurlijk is een verhuizing dichtbij goedkoper dan een verhuizing naar de andere kant van Nederland of zelfs een internationale verhuizing. Verhuisbedrijven werken met een vast tarief per kilometer. Dit kun je dus gemakkelijk berekenen als je de afstand opzoekt en het kilometer tarief opvraagt. Gemiddeld ligt dit op 0,75 euro per kilometer.

Ook de grootte van de verhuiswagen is hierbij van belang. Zo bestaan er wagens met 20m3 inhoud (gemiddeld 20 euro per uur voor verhuur) en 50m3 inhoud (gemiddeld 50 euro per uur voor verhuur).

  • De kosten van personeel

Veruit de grootste kostenpost in een verhuisofferte is het uurtarief van de verhuizers. Bij een kleine verhuizing heb je wellicht genoeg aan één verhuizer en is dit dus automatisch goedkoper. Bij grotere of complexe (bijvoorbeeld vanaf of naar een hogere verdieping) verhuizingen kiezen verhuizers ervoor om meerdere medewerkers te sturen. Dat is bijvoorbeeld ook van belang bij bijzondere objecten (denk aan wasmachines, een aquarium of een piano) die met twee personen getild moeten worden. Het gemiddelde uurtarief van een verhuizers is ergens tussen de 30 en 50 euro per uur.

Als je zelf mee kunt helpen met tillen en sjouwen, kun je dus aanzienlijk besparen op de kosten van een verhuizer.

  • Aanvullende diensten

Vooral de aanvullende diensten zorgen ervoor dat de kosten per verhuizing best uit elkaar kunnen liggen. Woon je op een hogere verdieping? Dan zul je een verhuislift moeten huren. Dit wordt per uur betaald. Heb je zelf geen tijd om dozen in te pakken, meubels te demonteren of installaties af te sluiten, dan kun je een klusjesman met montage en inpakservice erbij huren. Moet je tijdelijk een periode overbruggen in een andere woning en ben je daardoor op zoek naar opslag voor je inboedel? Allemaal opties die de prijs kunnen verhogen.

  • Aanvullende kosten

Houd ook rekening met kosten, naast het verhuisbedrijf, die bij de verhuizing komen kijken. Verhuis je van of naar de binnenstad van grotere steden? Dan heb je wellicht een parkeervergunning of tijdelijke ontheffing voor de verhuiswagen nodig.

Besparen op kosten verhuisbedrijf

Als je flexibel bent qua verhuizing en zelf kunt meehelpen, zal dat je flink in de kosten schelen. Hieronder een aantal tips:

1. Verhuis doordeweeks

Verhuisbedrijven rekenen een weekend toeslag voor verhuizingen in het weekend.

2. Help zelf mee of schakel familie of vrienden in

Als je zorgt dat alles al keurig gedemonteerd en ingepakt in dozen is, hoeven de verhuizers enkel alles in de verhuiswagen te laden en te vervoeren. Dat scheelt tijd en geld. Ook kun je eventueel zelfs nog meehelpen bij het laden van de verhuiswagen.

3. Kom niet voor verrassingen te staan

Op Verhuizen.nl vraag je direct offertes op bij Erkende Verhuizers. Deze verhuisbedrijven zijn automatisch verzekerd tot 100.000 euro. Mocht er iets stuk gaan, ben je uiteindelijk namelijk vaak nog veel duurder uit. Door een Erkende Verhuizer in te schakelen, voorkom je teleurstellingen en verrassingen achteraf mocht er onverhoopt toch wat misgaan.

wat zijn de kosten voor een verhuisbedrijf?

Inzicht in de kosten met een verhuisofferte

De prijs is dus van zoveel factoren afhankelijk dat we niet echt een gemiddelde of een schatting kunnen geven van de kosten van een verhuisbedrijf. Vraag daarom direct een vrijblijvende offerte aan bij meerdere Erkende Verhuizers en bereken jouw prijs!