Volg je ons al?

Verhuizing uitbesteden

Op de hogere kosten na klinkt een verhuizing uitbesteden natuurlijk als de droom. Verhuizen is echt een enorm grote klus, en het idee dat je achterover kan gaan zitten om anderen deze klus te laten klaren klinkt dan wel erg aantrekkelijk. Maar dit is natuurlijk een illusie, want als jij de persoon in kwestie bent die verhuist dan zul je nooit echt achterover kunnen leunen. Zelfs bij een uitbesteding van jouw verhuizing zul jij de gehele verhuizing alsnog moeten voorbereiden, organiseren, sturen en controleren. Maar er zitten natuurlijk wel een hoop voordelen aan het uitbesteden van een verhuizing, want het neemt inderdaad een hoop gerommel voor je weg. Lees verder hoe wij de voor- en nadelen van het uitbesteden van een verhuizing voor jou op een rijtje hebben gezet.

Voordelen van je verhuizing uitbesteden

Er zitten veel voordelen verbonden aan het inhuren van een verhuisbedrijf voor je verhuizing. Het idee van het krijgen van professionele hulp van verhuizers haalt vaak een hoop stress weg bij mensen.

Vermijden van verhuisstress

Verhuisstress is een veel voorkomend fenomeen bij mensen die gaan verhuizen. Het klinkt onschuldig en onvermijdelijk, maar vaak wordt er vergeten wat een aanslag stress kan hebben op de mentale en fysieke gesteldheid van een mens. Lees meer in dit artikel over hoe verhuisstress veroorzaakt wordt en hoe je het kan voorkomen. Logischerwijs wordt hierin ook besproken dat een gedeelte van de verhuisstress vermeden kan worden door tijdig een verhuisteam in te huren. Vroeg in het verhuistraject weten dat je professionele hulp krijgt zorgt ervoor dat je al een stuk relaxter de verhuizing in gaat.

Je hoeft geen verhuismaterialen aan te schaffen

Een professioneel verhuisteam heeft zelf ook professionele spullen, waardoor het veel aanschafkosten en huurkosten aan verhuisspullen scheelt. Denk hierbij aan het huren van een verhuisbusje of een verhuislift, maar ook het aanschaffen van verhuisdozen. Wanneer jij ervoor kiest om een Erkend Verhuisbedrijf in te huren kun je bij de aanvraag simpelweg aangeven wat je aan verhuisspullen nodig hebt, en zij zullen dit voor je meebrengen. Zij hebben professionele verhuismaterialen waardoor jouw spullen veilig opgeborgen en verhuisd zullen worden. Lees ook ons blogartikel over meer voordelen van een Erkende Verhuizers.

Verhuiservaring creëert snelheid

Omdat verhuizers zo veel verhuiservaring hebben, werken ze snel en effectief. Ze hebben een slimme systematische aanpak waardoor ze de snelheid van de verhuisklus enorm ophogen in vergelijking met wanneer je het zelf doet. Hierbij geldt natuurlijk ook dat als je meer verhuizers inhuurt, de snelheid van je verhuizing exponentieel stijgt. Vele handen maken licht werk, en al helemaal wanneer professionele handen het werk verrichten!

Verzekerde veiligheid

Hierbij hebben we het over twee vormen van veiligheid, namelijk de veiligheid van je spullen en de veiligheid van je eigen lichaam. Jouw spullen zullen bij het inhuren van een verhuisbedrijf op twee manieren goed verzekerd zijn. Ten eerste is de kans erg klein dat er iets kapot zal gaan, omdat de verhuizers goed getraind zijn en ze veilige materialen en hulpmiddelen gebruiken om de verhuizing te ondersteunen. Ten tweede ben je, mocht er toch iets misgaan tijdens de verhuizing, goed verzekerd via het contract dat je met het desbetreffende verhuisbedrijf hebt afgesloten. De veiligheid van je eigen lichaam spreekt voor zich, de verhuizers zullen de lasten overnemen van het verplaatsen en laden van jouw spullen, waardoor jij niet het risico neemt op het oplopen van fysieke klachten.

Nadelen aan het uitbesteden van jouw verhuizing

Een erg voordehandliggend en logisch nadeel aan het inhuren van een verhuisteam om jouw verhuizing op te pakken zijn de daarbij horende kosten. Toch is dit niet het enige nadeel dat er verbonden is aan de uitbesteding van een verhuizing. Een aantal andere factoren kunnen ook gezien worden als minpunt van een uitbesteding van de verhuizing.

Ver vooruit plannen

Wanneer je een verhuisteam inhuurt zul je zeker op tijd moeten beginnen met plannen. Verhuisbedrijven zitten vaak erg volgepland dus je zult er op tijd bij moeten zijn. Je zit dus wel vast aan de beschikbaarheid en werkuren van de verhuizers. Een tip hierbij is om ruim op tijd verhuisoffertes op te vragen bij meerdere verhuisbedrijven. Zo kun je een betere prijsvergelijking doen en kiezen voor de juiste partij. Bovendien is een verhuizing vaak vele malen goedkoper als je deze op tijd vastlegt, in tegenstelling tot hoge kosten van een spoedverhuizing.

Minder privacy en controle

Wanneer je jouw verhuizing uitbesteed zul je rekening moeten houden met dat er (voor jou) onbekende personen in je huis zullen zijn en aan je spullen komen. Mocht je heel erg op je privacy gesteld zijn, dan zou dit een issue kunnen zijn. Daarnaast ben je ook een stukje controle kwijt dat je moet kunnen loslaten wanneer je verhuizers over de vloer hebt.

Illusie dat je niks hoeft te doen

Misschien wel het minst bekende en logische nadeel van het inhuren van verhuizers, is de illusie dat je niks hoeft te doen. Maar als je denkt dat je bij de uitbesteding van jouw verhuizing ineens achterover kan leunen en niets meer hoeft te doen, dan heb je het helaas mis. Ook bij een uitbesteding zul jij voorafgaand en tijdens de verhuizing veel werk aan de winkel hebben. Ten eerste raden we je aan om verhuisbedrijven met elkaar te vergelijken om tot een juiste match te komen. Daarnaast zul je vergunningen moeten regelen, afspraken moeten maken en data inplannen. Ook tijdens de verhuizing zul je druk zijn met het delegeren van de verhuizers. Je moet ze vertellen naar welke ruimtes bepaalde dozen moeten en aanwezig zijn om vragen te beantwoorden en onvoorziene zaken op te lossen. Ben dus ook bij uitbesteding van je verhuizing voorbereid op een drukke en hectische dag, ook wanneer jij zelf niet de verhuisdozen hoeft te sjouwen.

Budget

Dit komt zeker niet als een verrassing, en het is vaak ook de meest doorslaggevende factor om wel of niet te kiezen voor het inhuren van een verhuisservice: de kosten. Veel mensen hebben logischerwijs een budget, en het inhuren van verhuisprofessionals kost nou eenmaal geld. Gemiddeld liggen de arbeidsuren van een verhuizer tussen de 32,50 en 42,50 per uur. De kosten van een verhuiswagen hangen af van de grootte van de inhoudsgrootte van de bus. Denk hierbij aan een gemiddeld tarief van 20 euro per uur voor een bus met 20 vierkante meter opslag, en 50 euro per uur voor een bus met een inhoud van 50 vierkante meter.

Verhuizing uitbesteden of zelf doen

Verhuizing zelf doen

Je complete verhuizing zelf doen, bij het idee daaraan schiet men vaak spontaan in de stress. Maar voor veel mensen is het inhuren van een verhuisbedrijf qua budget gezien niet eens een optie. Daarom willen wij toch ook graag de voor-en nadelen toelichten wanneer je ervoor kiest om je verhuizing op eigen kracht uit te voeren.

Voordelen van je verhuizing zelf doen

Logisch dat het feit van verminderde kosten het eerst te binnen schiet wanneer je denkt aan het zelf uitvoeren van een verhuizing. Maar er zijn ook een aantal andere voordelen die misschien wat minder voordehandliggend zijn, maar toch erg relevant kunnen zijn voor mensen. Deze lichten wij hieronder graag wat verder voor je uit.

Verhuiskosten besparen

Ja, dit puntje is toch de absolute nummer 1. Wanneer je besluit om de verhuizing zelf uit te voeren, zul je gegarandeerd kosten besparen bij het inhuren van de verhuizers. Wel zul je in je budget alsnog rekening moeten houden met het huren van een verhuisbusje, het kopen van verhuisdozen en benzinekosten. Ook loop je meer kans op beschadiging van je spullen wanneer je zelf onervaren te werk gaat met jouw familie en vrienden, wat ook mogelijke kosten met zich mee kan brengen.

Complete controle over de verhuizing

Een ding is zeker, je hebt zelf alle touwtjes in handen wanneer je jouw verhuizing zelf gaat uitvoeren. Je bent in volledige controle over alle details van jouw verhuizing. Je hebt alle vrijheid om van begin tot eind te kiezen hoe jouw verhuizing verloopt. Zo kun je bij voorspelling van regen bijvoorbeeld makkelijker kiezen om de verhuizing te verplaatsen, dan wanneer je een afspraak hebt met een verhuisbedrijf. Je bent flexibeler om op het laatste moment dingen te wijzigen of voor een andere aanpak te kiezen. Sta er wel bij stil dat dit vaak juist extra stressvol is en dat een stok achter de deur toch een veilige zekerheid biedt.

Privacy

Je kiest er helemaal zelf voor welke mensen je komen helpen met de verhuizing. Wanneer je erg op je privacy gesteld bent kan het meespelen dat je geen onbekende mensen in je huis of aan je spullen wilt hebben zitten. Het kan dan als voordeel worden gezien dat wanneer je de verhuizing zelf doet je ook controle hebt en dus precies weet wie er over de vloer komen om jouw spullen te verhuizen.

Nadelen van je verhuizing zelf doen

Zelf verhuizen is stressvol

Zoals eerder besproken is het enorme project van een verhuizing an sich al een stressvol vooruitzicht, laat staan wanneer jij ervoor kiest om het helemaal zelf te gaan uitvoeren. Zonder een verhuisbedrijf dat je te hulp schiet is het al veel geregel en gedoe, dus als je het zelf gaat aanpakken is dat een gegarandeerde stressformule.

Verhuizen is een aanslag op je lichaam

Verhuizen is fysiek gezien erg zwaar voor je lichaam, vooral als je geen ervaring hebt. Let dus op, vooral met het dragen van zware spullen. Vaak zijn mensen zich niet bewust van de impact die een verhuizing heeft op je lichaam, dus wees voorzichtig! Verhuizers zijn erin getraind om zware spullen te tillen, en zij hebben geleerd hoe zij hun rug zo min mogelijk kunnen belasten. Daarnaast gebruiken zij hulpmiddelen die ook weer voor de nodige ontlasting zorgen. Vooral wanneer je niet gewend of getraind bent om zware spullen te tillen zul je een grote kans hebben om door je rug te gaan of je op een andere manier te bezeren.

Zelf verhuizen heeft hogere risico’s

Doordat je minder ervaren bent, brengt de verhuizing logischerwijs meer risico’s met zich mee. Denk hierbij aan het risico dat je jezelf fysiek gezien bezeert, dat je spullen beschadigingen oplopen of dat je schade maakt aan de gehuurde verhuisbus. Je zult gegarandeerd tegen onvoorziene tegenslagen aanlopen waar je niet op gerekend had.

Afhankelijk van vrienden en familie

Je bent absoluut enorm afhankelijk van de ingeschakelde hulp tijdens je verhuizing. Als je een verhuisbedrijf inschakelt heb je garantie dat er een team met het aantal afgesproken professionals zal komen opdagen. Mocht er een initiële verhuizer ziek zijn op jouw verhuisdag, dan zal het verhuisbedrijf voor vervanging zorgen en zul je alsnog het afgesproken aantal verhuizers voor de deur hebben staan. Mocht iemand van jouw vrienden of familie op het laatste moment onverwachts verhinderd zijn, dan zal het lastig worden om nog vervanging te vinden.

Liever kosten of stress besparen?

We hopen dat we je met dit artikel een inkijkje in de voor- en nadelen van het uitbesteden van een verhuizing en het zelf uitvoeren hebben gegeven. Ben jij overtuigd om jouw aanstaande verhuizing te laten uitvoeren door een professionele verhuizer? Vraag dan gratis en vrijblijvend offertes op bij drie verhuisbedrijven bij jou in de buurt via ons platform Verhuizen.nl. Geef je gegevens door en wij zoeken de meest geschikte bedrijven voor jouw klus!

Vraag gratis 3 offertes aan

Vind hier de Erkende Verhuizer die bij jouw verhuizing past!

De 4 garanties van Erkende Verhuizers

Icon euro 1
Garantiecertificaat
(tot €100.000,- verzekerd)
Icon garantie 2
Verhuis- en aanbetalingsgarantie
Kwaliteitstandaarden 3
Opgeleid en
gecertificeerd personeel
Icon weegschaal 4
Recht op onafhankelijke geschillencommissie met nakomingsgarantie