Volg je ons al?

Waarom verhuistape?

Verhuizen brengt vaak een hoop stress en hectiek met zich mee. Om schade te voorkomen is het goed inpakken van je spullen daarom heel belangrijk. Verhuistape is dé manier om je verhuisdozen stevig dicht te plakken, zodat de inhoud veilig blijft tijdens het verhuizen.

Soorten verhuistape

Er zijn verschillende soorten verhuistape die je kunt gebruiken. Welke in jouw geval handig is, hangt af van wat je wilt inpakken. Hieronder alle soorten op een rij:

PVC verhuistape

Dit is de meest gebruikte verhuistape en de goedkoopste. PVC verhuistape is sterk, scheurbestendig en goed te gebruiken voor het sluiten van verhuisdozen. Door de rubber lijm blijft de tape goed plakken en is het gemakkelijk af te scheuren. Je kunt hier dozen tot 30 kilo mee dichtplakken.

Dubbelzijdige verhuistape

Als je kwetsbare spullen zoals tapijt wilt inpakken, dan is dubbelzijdige verhuistape de juiste keuze. Het zorgt voor een sterke hechting tussen de oppervlakken zonder dat er lijmresten achterblijven.

Papieren verhuistape

Wil je jouw spullen milieuvriendelijk inpakken? Dan is papieren verhuistape een goede keuze. Dankzij de sterke kleefstof, is deze tape ideaal om dozen te sluiten zonder plastic. Je kunt deze tape recyclen en het laat geen plakresten achter.

Versterkte verhuistape

Voor extra stevigheid is versterkte verhuistape heel handig. Door de vezelversterking geeft de tape extra kracht, wat fijn is bij het sluiten van verhuisdozen met zwaardere spullen. Denk aan boeken, servies of elektronica.

Waarschuwingstape

Wil je onnodige schade voorkomen aan je spullen? Gebruik dan waarschuwingstape als aanvulling op of vervanging van standaard verpakkingstape. Door het opvallende design weet iedereen die meehelpt met verhuizen dat ze met deze dozen extra voorzichtig moeten zijn.

Tips voor het effectief gebruiken van verhuistape

Nu je weet welke verschillende soorten verhuistape er allemaal zijn, is het ook slim om hier zo slim mogelijk mee om te gaan. Daarom delen we nog een paar handige tips zodat het inpakken van jouw verhuisdozen een eitje wordt:

  1. Sluit de doos goed af zodat er geen openingen zijn waar vuil of stof in kan komen.

  2. Gebruik verschillende kleuren tape om de dozen te labelen per kamer. Dit maakt het uitpakken een stuk makkelijker en sneller.

  3. Gebruik extra tape bij zwaardere items om ervoor te zorgen dat de doos de druk aankan

  4. Houd altijd een rol tape bij de hand tijdens het uitpakken. Dit kan goed van pas komen als er toch iets kapot is gegaan tijdens het verhuizen.

Kies voor een Erkende Verhuizer

Zelf al je spullen inpakken met de juiste tape is dus makkelijker dan je denkt. Maar kun je toch wat ondersteuning gebruiken? Dan is het slim om de expertise van een Erkende Verhuizer in te schakelen. Zij kunnen het inpakken helemaal voor je uit handen nemen. Via verhuizen.nl kun je meteen 3 gratis offertes aanvragen. Het enige wat je hoeft te doen is je oude en nieuwe adres doorgeven, dan matchen wij jou aan de meest geschikte verhuisbedrijven. Zo weet je zeker dat het inpakken wordt geregeld door een hoogwaardige en betrouwbare partij.

Vraag gratis 3 offertes aan

Vind hier de Erkende Verhuizer die bij jouw verhuizing past!

De 4 garanties van Erkende Verhuizers

Icon euro 1
Garantiecertificaat
(tot €100.000,- verzekerd)
Icon garantie 2
Verhuis- en aanbetalingsgarantie
Kwaliteitstandaarden 3
Opgeleid en
gecertificeerd personeel
Icon weegschaal 4
Recht op onafhankelijke geschillencommissie met nakomingsgarantie