Volg je ons al?

Kamer voor kamer: bewaar het overzicht

Ons advies is om niet zomaar ‘ergens te beginnen’ tijdens het inpakken van spullen. De meest efficiënte manier van inpakken is om dit kamer voor kamer te doen. Zou kun je namelijk een stuk gemakkelijker alle spullen die bij elkaar horen, ook daadwerkelijk bij elkaar houden.

Begin op tijd

We kunnen het niet vaak genoeg benadrukken dat je bent langer bezig bent met het inpakken van verhuisdozen dan je denkt. Begin daarom dan ook ruim op tijd. Enkele weken voor de geplande verhuisdatum is niet te vroeg. Als eerste kun je de spullen inpakken die je voorlopig toch niet meer nodig hebt. Denk hierbij aan kampeerspullen, kerstartikelen, winter- of juist zomerkleding, boeken, dvd’s en games of spullen die bijna het hele jaar op de zolder staan.

Het etiketteren van verhuisdozen

Zorg ervoor dat elke verhuisdoos een label, etiket of opschrift bevat. Bij voorkeur aan meerdere kanten zodat het vanuit meerdere hoeken duidelijk zichtbaar is. Om het jezelf of iemand anders die mee helpt te verhuizen, makkelijker te maken is het verstandig om de verhuisdozen te etiketteren. Zet daarom met stift (of plak een stickertje) op de verhuisdoos naar welke kamer in het nieuwe huis de doos moet.

Dat maakt niet alleen het uitladen een stuk eenvoudiger, maar zorgt er ook voor dat de verhuisdozen al direct op de goede plek staan. Slaapkamers bijvoorbeeld kun je op een eenvoudige manier nummeren: slaapkamer 1, slaapkamer 2 en slaapkamer 3 enzovoorts. Naast de slaapkamers hang je dan vervolgens het nummer op zodat de mensen die helpen of de verhuizers weten waar elke verhuisdoos naartoe moet. Door deze nummeringen wordt de verhuizing en het verplaatsen van de verhuisdozen een stuk efficiënter.

Met breekbare objecten zoals servies en glaswerk dien je natuurlijk extra voorzichtig te zijn. Het is daarom aan te raden om gebruik te maken van inpakpapier en/of noppenfolie. Heb je dit niet of niet genoeg, dan kun je kopjes en schoteltjes bijvoorbeeld ook in sokken stoppen of in papier of stukken krant inrollen. Wanneer er grotere, breekbare spullen als borden ingepakt dienen te worden, dan kun je het beste gebruikmaken van theedoeken en handdoeken.

Begin op tijd met het bewaren van kranten of ander papier. Je hebt al snel best wat papier in huis waardoor je kosten kunt besparen voor het kopen van inpakpapier.

Het demonteren van spullen

Veel voorwerpen zijn gemakkelijk in te pakken en te vervoeren, maar er zijn helaas ook objecten die lastiger in te pakken zijn. Sommige objecten dien je nog los te schroeven of los te halen. Hieronder vind je enkele voorbeelden:

  • Lampen: haal de lampen eruit en pak deze apart in met inpakpapier. Lampen die op een standaard staan kun je ook het beste los van elkaar inpakken. Anders heb je kans dat de lampenkap verwrongen wordt door de standaard;
  • Planten: plaats meerdere kleine planten samen in één doos naast elkaar zodat het niet gaat verschuiven tijdens het vervoer. Grote planten kun je het beste los vervoeren. Voor de zekerheid kun je losjes inpakpapier rondom de bladeren en stam wikkelen. Dit voorkomt beschadigingen;
  • Spiegels en canvasfoto’s: leg de lijsten op de zijkant in de verhuisdoos. Dat voorkomt druk van bovenaf waardoor het kan scheuren. Bovendien heb je zo minder kans dat er iets op de verhuisdoos valt en een spiegel kan breken. Bij een spiegel wordt aangeraden om het vast te klemmen tussen piepschuim;
  • Vervoer grote of zeer kostbare schilderijen apart en niet in een verhuisdoos. Wikkel deze voor de zekerheid in, in handdoeken of noppenfolie.

Laat een Erkende Verhuizer je helpen

Kun jij hulp gebruiken bij het inpakken van je verhuisdozen? Veel verhuisbedrijven bieden tegenwoordig ook inpakservice verhuizen aan. Hiermee ben je volledig ontzorgd in het inpakken van je spullen. Betrouwbare en professionele verhuizers zorgen dat jouw spullen veilig verpakt en vervoerd worden naar je nieuwe huis. Indien gewenst kunnen zij zelfs de spullen voor je uitpakken en installeren in de gewenste ruimtes in je nieuwe huis. Via Verhuizen.nl vraag je vrijblijvend meerdere offertes aan bij Erkende Verhuisbedrijven. Zo kun je zelf de afweging maken of je bijvoorbeeld inpakservice wilt toevoegen aan de dienstverlening of dat je zelf aan de slag gaat met het inpakken van de verhuisdozen.

Vraag gratis 3 offertes aan

Vind hier de Erkende Verhuizer die bij jouw verhuizing past!

De 4 garanties van Erkende Verhuizers

Icon euro 1
Garantiecertificaat
(tot €100.000,- verzekerd)
Icon garantie 2
Verhuis- en aanbetalingsgarantie
Kwaliteitstandaarden 3
Opgeleid en
gecertificeerd personeel
Icon weegschaal 4
Recht op onafhankelijke geschillencommissie met nakomingsgarantie