Volg je ons al?

Goed voorbereid aan je verhuizing beginnen

Ons advies is om niet zomaar ‘ergens te beginnen’ tijdens het inpakken van je spullen voor een verhuizing. De meest efficiënte manier van inpakken is om dit kamer voor kamer te doen. Zet per kamer een aantal verhuisdozen naar en pak je spullen daar in. Zo kun je een stuk makkelijker alle spullen die bij elkaar horen, ook daadwerkelijk bij elkaar houden.

Wanneer moet ik beginnen met het inpakken voor een verhuizing?

We kunnen niet vaak genoeg benadrukken dat je langer bezig bent met het inpakken van verhuisdozen dan je denkt. Begin daarom dan ook ruim op tijd. Enkele weken voor de geplande verhuisdatum is niet te vroeg. Als eerste kun je de spullen inpakken die je voorlopig toch niet meer nodig hebt. Denk hierbij aan kampeerspullen, kerstartikelen, winter- of juist zomerkleding. Maar ook boeken, dvd’s en games of spullen die bijna het hele jaar op de zolder staan.

Slim verhuisdozen inpakken met onze 5 tips

Verhuizen went nooit, er komt stiekem altijd meer bij kijken dan je denkt. Om jou op weg te helpen delen we onze beste inpaktips om slim en efficiënt te verhuizen.

Tip 1: Zorg voor etiketten op iedere verhuisdoos

Om het jezelf of een verhuizer makkelijk te maken, is het slim om ervoor te zorgen dat elke verhuisdoos een label, etiket of naam heeft. Bij voorkeur aan meerdere kanten. Zet op elke doos wat erin zit en naar welke kamer in het nieuwe huis de verhuisdoos moet. Zo maak je het jezelf of een verhuizer makkelijker.

Tip 2: Pak breekbare spullen goed in

Met breekbare spullen zoals servies en glaswerk moet je natuurlijk extra voorzichtig zijn bij het inpakken voor je verhuizing. Gebruik daarom inpakpapier, kranten of noppenfolie voor deze spullen. Heb je nog genoeg? Dan kun je altijd nog theedoeken of handdoeken gebruiken voor grotere spullen. Extra tip: begin dus op tijd met het bewaren van kranten of ander soort papier. Zo kun je weer kosten besparen voor het kopen van inpakpapier.

Tip 3: Niet te zwaar beladen

Het is verleidelijk om zoveel mogelijk spullen in je verhuisdozen te stoppen. Maar het is natuurlijk zonde als de bodem eronder uit valt of de dozen niet meer te tillen zijn. Bijvoorbeeld met het inpakken van boeken. Zorg er daarom voor dat je verhuisdozen niet zwaarder dan 10 kilo maakt. Zo is iedere doos nog goed te tillen.

Tip 4: Sluit de dozen goed af

Zorg ervoor dat je de verhuisdozen goed in elkaar zet en ook goed afsluit. Als je ze niet te vol hebt ingepakt, kun je de flappen makkelijk in elkaar haken. Krijg je de flappen niet meer dicht? Sluit de verhuisdozen dan af met tape.

Tip 5: Gebruik de originele verpakkingen

Heb je de originele dozen van je apparatuur bewaard? Dan komen deze nu goed van pas. Want het is heel slim om je apparaten zoveel mogelijk in hun originele verpakking te bewaren. Voeg hier ook gelijk opladers, snoeren en andere accessoires aan toe. Dat scheelt weer een hoop zoekwerk als je alles weer gaat aansluiten.

Hulp van een Erkende Verhuizer?

Vond je onze inpaktips over verhuizen handig, maar kun jij toch nog wat extra hulp gebruiken? Veel verhuisbedrijven bieden tegenwoordig ook een inpakservice verhuizen aan. Hiermee ben je volledig ontzorgd. Betrouwbare en professionele verhuizers zorgen dat jouw spullen veilig verpakt en vervoerd worden naar je nieuwe huis. Ze kunnen zelfs de spullen voor je uitpakken en installeren in de gewenste ruimtes. Via Verhuizen.nl vraag je vrijblijvend meerdere offertes aan bij Erkende Verhuisbedrijven. Zo kun je zelf de afweging maken of je een inpakservice wilt toevoegen of dat je zelf aan de slag gaat met het inpakken van de verhuisdozen.

Vraag gratis 3 offertes aan

Vind hier de Erkende Verhuizer die bij jouw verhuizing past!

De 4 garanties van Erkende Verhuizers

Icon euro 1
Garantiecertificaat
(tot €100.000,- verzekerd)
Icon garantie 2
Verhuis- en aanbetalingsgarantie
Kwaliteitstandaarden 3
Opgeleid en
gecertificeerd personeel
Icon weegschaal 4
Recht op onafhankelijke geschillencommissie met nakomingsgarantie