Volg je ons al?

De beste verhuisdozen

Je kunt verhuisdozen tegenwoordig bij een groot aantal aanbieders, zowel in winkels als online, aanschaffen. Bijvoorbeeld bij bouwmarkten of grotere woonwinkels. Helaas zit er ook veel verschil in kwaliteit tussen de verschillende aanbieders. Je wilt natuurlijk niet dat de verhuisdozen niet stevig genoeg zijn voor jouw spullen en doorzakken bij het optillen of verplaatsen van de dozen. Ook worden de verhuisdozen tijdens het transport door bijvoorbeeld een verhuisbedrijf in grote aantallen op elkaar gestapeld. Hier moeten de dozen wel op ontwikkeld zijn, om te voorkomen dat ze gaan scheuren, breken of indeuken.

Het AD heeft onlangs een onderzoek uitgevoerd naar verschillende aanbieders van verhuisdozen en de kwaliteit hiervan. Graag geven we je de top 3 verhuisdozen uit deze test:

1. Ikea

Cijfer: 8,5
Inhoud verhuisdoos: 74 liter.
Deze verhuisdoos kent een groot aantal voordelen. Zo heeft deze verhuisdoos de meest stevige constructie en houdt de doos prima stand tot een gewicht van ongeveer 30 kilo. Bij deze verhuisdoos wordt bovendien gebruikgemaakt van het dikste karton. Verder is deze verhuisdoos voorzien van een dubbele bodem met driedubbele zijwand. Dit zorgt logischerwijs voor een stevige basis. Het nadeel bij deze verhuisdoos is dat het vouwen wat gepuzzel vergt en wat groter is dan andere verhuisdozen.

2. Praxis

Cijfer: 8
Inhoud verhuisdoos: 50 liter.
Deze verhuisdoos kenmerkt zich door de dubbele bodem en driedubbele zijkanten. Een extra voordeel is dat de handvatten zelfs bij een zware belasting niet pijnlijk aanvoelen in je handen. Ook deze verhuisdoos heeft helaas een tijdrovende vouwconstructie. Bovendien is deze verhuisdoos een tikje gedeukt uit de stapeltest gekomen.

3. Hema

Cijfer: 7
Inhoud verhuisdoos: 55 liter.
De verhuisdoos is efficiënt te gebruiken aangezien het snel uitklapbaar is door het aanwezige mechanisme. Ondanks de waarschuwingen en het advies om maximaal 12 kilo belasting in de verhuisdoos te doen, houdt de verhuisdoos beide diverse testen zelfs feilloos stand tot een gewicht van 20 kilo. Het grote nadeel is dat de handvatten van slechts één zijwandlaag snel pijn aan je handen doen.

Andere aanbieders van verhuisdozen die onderzocht zijn in dit onderzoek zijn Karwei, Action, Gamma en Hornbach.

Goedkopere verhuisdozen

Wanneer je een kleiner budget hebt of minder stevige verhuisdozen nodig hebt omdat je geen zware spullen gaat verplaatsen, zijn er ook andere mogelijkheden. Een verhuisdoos hoeft namelijk niet altijd duur en van het stevigste karton te zijn. Met goedkope verhuisdozen kun je uiteraard ook prima een verhuizing doen. Vooral als je van plan bent om weinig zware spullen te verhuizen. Bij de bekende bouwmarkten kun je ook goedkope verhuisdozen vinden, maar de kwaliteit is niet altijd voldoende voor een verhuizing met zware spullen. Zolang je niet van plan bent om zware spullen te verhuizen, voldoen deze verhuisdozen echter prima. Tenslotte is er online genoeg aanbod om goedkope verhuisdozen te scoren.

Hoeveel een verhuisdoos kan tillen, is onder andere afhankelijk van de dikte van het karton. Globaal kun je de volgende cijfers aanhouden:

  • 3 mm karton kan 30 kg dragen
  • 4 mm karton kan 40 kg dragen
  • 7 mm karton kan 50 kg dragen

Ben je bang dat je de verhuisdoos te zwaar geladen is? Neem dan geen risico en verdeel de spullen liever over twee dozen. Niet alleen kun je hier ongelukken en daarmee beschadigingen voorkomen, ook maak je zo het werk voor de verhuizers of helpende vrienden of familie gemakkelijker.

Wil je weten hoe je het beste te werk kan gaan met het gebruik van verhuisdozen? Lees dan onze blog verhuisdozen inpakken.

Gratis verhuisdozen

Verhuis je met een klein budget? Dan kun je ook kijken of er een mogelijkheid is om verhuisdozen gratis te regelen. Je kunt bijvoorbeeld vrienden of familie vragen of zij nog verhuisdozen hebben liggen. Deze mag je misschien gratis of voor een klein prijsje overnemen. Daarnaast zijn ook (fruit)dozen die je bij de supermarkt gratis kunt meenemen een optie. Gebruik dan wel bananendozen voor de zware spullen, anders bestaat de kans dat ze niet sterk genoeg zijn.

Hoeveel verhuisdozen heb je nodig?

Je hebt vaak meer verhuisdozen nodig dan je wellicht verwacht. Voor een tweepersoonshuishouden gemiddeld 40 tot 50 verhuisdozen. Voor ieder extra persoon kun je gemiddeld rekenen op 10 extra verhuisdozen. Een gemiddeld gezin met twee kinderen heeft gemiddeld 90 verhuisdozen nodig.

Verhuisdozen van het verhuisbedrijf

Laat je je verhuizing of het transport van de dozen en meubels uitvoeren door een verhuisbedrijf? Dan zul je in veel gevallen de verhuisdozen en inpakmateriaal ontvangen vanuit het verhuisbedrijf. Hiermee ben je verzekerd van kwalitatief goed materiaal. Indien je een kleiner budget hebt, kun je dit bij het verhuisbedrijf aangeven. Wellicht bestaat dan de mogelijkheid om geen verhuismaterialen bij hen af te nemen en kun je zelf rondvragen bij familie en vrienden voor de juiste materialen.

Laat een Erkende Verhuizer je helpen

Kun jij hulp gebruiken bij het inpakken van je verhuisdozen? Of heb je liever nog meer hulp? Een groot aantal verhuisbedrijven biedt tegenwoordig complete hulp tijdens het verhuizen aan. Hiermee ben je volledig ontzorgd als je liever niet te veel zelf wil doen voor je verhuizing. Betrouwbare en professionele verhuizers zorgen dat jouw spullen veilig verpakt en vervoerd worden naar je nieuwe huis. Indien gewenst kunnen zij zelfs de spullen voor je uitpakken en installeren in de gewenste ruimtes in je nieuwe huis. Via Verhuizen.nl vraag je vrijblijvend meerdere verhuisoffertes aan bij Erkende Verhuisbedrijven. Zo kun je zelf de afweging maken of je bijvoorbeeld inpakservice wilt toevoegen aan de dienstverlening of dat je zelf aan de slag gaat met het inpakken van de verhuisdozen.

Vraag gratis 3 offertes aan

Vind hier de Erkende Verhuizer die bij jouw verhuizing past!

De 4 garanties van Erkende Verhuizers

Icon euro 1
Garantiecertificaat
(tot €100.000,- verzekerd)
Icon garantie 2
Verhuis- en aanbetalingsgarantie
Kwaliteitstandaarden 3
Opgeleid en
gecertificeerd personeel
Icon weegschaal 4
Recht op onafhankelijke geschillencommissie met nakomingsgarantie