Volg je ons al?

Hoe groot moet mijn verhuisbus zijn?

Of je de inboedel van een compleet huis of van een studentenkamer gaat verhuizen, daar zit nogal een verschil in. De grootte van de verhuisbus die je nodig hebt, stem je hier dan ook op af. Dat geldt ook voor het verhuizen van bijzondere objecten, zoals bijvoorbeeld een piano, aquarium of waterbed. Hoe meer spullen je gaat verhuizen, hoe groter de verhuisbus. Voor een kleine verhuizing volstaat een kleine bestelwagen. Voor een volledige woning heb je waarschijnlijk een grote verhuisbus nodig. Een grote verhuisbus huren kan je veel ritten besparen en maakt het laden en lossen eenvoudiger. Zorg dus dat je weet wat je wel en niet wilt meenemen van A naar B. Zo kan je een betere inschatting maken van de soort verhuisbus die je nodig hebt.

Kies voor de juiste specificaties

Stel jezelf vervolgens de vraag of je bijvoorbeeld een laadklep of verhuislift nodig hebt. Dit zijn tools die je verhuizing een stuk gemakkelijker kunnen maken. Een verhuisbus met laadklep huren, kan het laden van bijvoorbeeld een zware bank of eettafel veel gemakkelijker maken. Nog meer gemak? Huur dan een verhuisbus met lift. Daarnaast is een verhuisbus met automaat huren een goede keuze als je niet gewend bent aan het schakelen met een groot voertuig. Dit soort extra toevoegingen hebben ook weer invloed op de prijs.

Verhuisbus met chauffeur

Ga je een verhuisbus huren dan heb je ook de keuze om een chauffeur te huren. Handig voor als je geen ervaring hebt met het rijden in een grote verhuisbus. Of als je niemand hebt die de verhuisbus kan besturen tijdens de grote verhuisdag. In beide gevallen kun je overwegen om een verhuisbus met chauffeur te huren. Het zorgt voor een stukje gemak en je weet zeker dat je spullen veilig en professioneel worden vervoerd.

Kies een passende verzekering

Een ander belangrijk onderdeel van het huren van een verhuisbus, is je verzekering. Het is belangrijk om goed verzekerd te zijn tijdens je verhuizing. Tip: Vraag de verhuurmaatschappij naar de mogelijkheden voor een verzekering die schade aan de verhuisbus en/of je eigendommen dekt. Dit kan onverwachte kosten voorkomen en voorkomt stress tijdens je verhuizing.

Verhuisbus huren in jouw regio

Zoek je een lokaal verhuurbedrijf bij jou in de regio om een verhuisbus te huren? Goed idee. Kiezen voor een lokaal verhuurbedrijf maakt het ophalen en terugbrengen van de bus gemakkelijker. Daarnaast bespaar je kosten als je kiest voor een van de lokale verhuurbedrijven bij jou in de buurt. Of ga voor de optie: een one way verhuisbus huren. Dat betekent dat je de bus op een andere locatie - dichter bij je nieuwe plek - weer inlevert. Handig als je verhuist naar een verafgelegen stad of een ander deel van het land.

Toch liever jouw verhuizing uit handen geven? Op Verhuizen.nl vraag je direct een vrijblijvende offerte op van verhuisbedrijven in jouw regio.

Ga naar alle verhuisbedrijven

Wat kost een verhuisbus huren?

De kosten voor het huren van een verhuisbus variëren afhankelijk van de grootte van de bus, de specificaties en de duur van de huurperiode. Gemiddeld kun je rekenen op prijzen tussen de €50 en €150 per dag. Vraag bij verschillende verhuurbedrijven een offerte aan voor het huren van een verhuisbus en vergelijk deze.

Met deze tips ben je goed voorbereid om goedkoop een verhuisbus te huren die aan al je behoeften voldoet. Veel succes met je verhuizing!

Vraag gratis 3 offertes aan

Vind hier de Erkende Verhuizer die bij jouw verhuizing past!

De 4 garanties van Erkende Verhuizers

Icon euro 1
Garantiecertificaat
(tot €100.000,- verzekerd)
Icon garantie 2
Verhuis- en aanbetalingsgarantie
Kwaliteitstandaarden 3
Opgeleid en
gecertificeerd personeel
Icon weegschaal 4
Recht op onafhankelijke geschillencommissie met nakomingsgarantie