Volg je ons al?

Jaarlijks verhuist zo’n 4% van onze totale Nederlandse bevolking naar een bestemming in het buitenland. Het CBS heeft een lijstje gemakt met de top 10 bestemmingen waar deze Nederlanders naartoe emigreren voor een internationale verhuizing.

Duitsland

Ons buurland Duitsland staat op nummer één. Qua cultuur en weer verschilt Nederland natuurlijk niet zo erg van Duitsland. Waarom verhuizen er dan toch zoveel mensen? Dit heeft waarschijnlijk te maken met het feit dat veel Nederlanders werken voor een bedrijf wat ook in Duitsland actief is. Het komt best vaak voor dat een Nederlander een goede functie krijgt aangeboden bij hetzelfde bedrijf, maar dan in Duitsland. Dat kan een reden zijn voor een verhuizing. Wat we de laatste jaren echter ook veel gezien hebben, is dat Nederlanders die in de grensgebieden wonen, ervoor kiezen net over de grens te verhuizen. Huizen zijn in Duitsland vaak nog goedkoper. Zo kunnen deze Nederlanders gewoon in Nederland blijven werken en leven, maar wonen ze ‘gewoon’ een paar kilometer verderop veel goedkoper.

België

Dat laatste argument voor een verhuizing naar Duitsland is waarschijnlijk ook de reden dat België op nummer twee in de lijst staan. Ook in België zijn de huizenprijzen lange tijd goedkoper geweest, al stijgen ze daar de laatste jaren ook enorm. Verder is Brussel de hoofdstad van de EU, wat voor veel werkgelegenheid voor buitenlanders zorgt in dat gebied. Ook veel studenten vertrekken naar België om een studie te volgen aan de Universiteit van Antwerpen of in de studentensteden van Gent en Leuven. Tel daarbij de heerlijke Belgische biertjes, chocolade, wafels en frietjes op, en we begrijpen wel waarom Nederlanders graag het geluk opzoeken bij onze zuiderburen.

De (voormalige) Nederlandse Antillen

De ABC-eilanden (Aruba, Bonaire, Curaçao) en Sint-Maarten zijn lang onderdeel geweest van het Nederlands Koninkrijk. Nog steeds horen deze eilanden (gedeeltelijk) bij Nederland als een gemeente of op een andere manier. Dat betekent ook dat een verhuizing naar dit gebied vaak gemakkelijk te regelen is, omdat vergunningen of visa niet nodig zijn. De eilanden kennen allen een heerlijk klimaat en veel werkgelegenheid in de horeca. Verder is ook de taal geen issue, wat ervoor gezorgd heeft dat deze gebieden dus een derde plaats verdienen in dit lijstje.

Spanje

Lange zomers, veel zon, lekker eten en een siësta als standaard onderdeel van je werkdag. Dat zijn voor veel mensen dé redenen om naar Spanje te verhuizen. Wonen is Spanje is daarnaast een stuk goedkoper dan in Nederland. Ook zien we daardoor veel Nederlanders die een (tweede) huis of bungalow kopen in Spanje waar ze een gedeelte van hun tijd doorbrengen.

Verhuizen buitenland bestemmingen

Verenigde Staten

Mensen die verhuizen naar Amerika of de Verenigde Staten gaan hun dromen (wat dat ook is) achterna. “The country where dreams are made off” is dan ook de reden voor een emigratie naar Amerika. Het is ook waarschijnlijk het land waar de meeste verschillende culturen en landschappen door elkaar heen te vinden zijn. De grootte van het land kan ook een reden zijn om te emigreren: huizen en percelen zijn veel ruimer en in bepaalde gebieden zul je veel meer rust vinden dan in Nederland. Op gebied van werk en ontplooiing is in Amerika veel mogelijk, en dat is de voornaamste reden om te verhuizen.

Verenigd Koninkrijk

Jarenlang was het Verenigd Koninkrijk een van de meest populaire bestemmingen onder expats. Brexit heeft dit echter wel allemaal wat gecompliceerder gemaakt waardoor dit land misschien de komende jaren nog wat zal zakken in deze lijst. Mensen die naar het Verenigd Koninkrijk emigreren verhuizen voornamelijk naar de grotere steden (met name Londen) om daar te werken of studeren.

Frankrijk

Relatief dichtbij huis, maar toch heel anders. Emigreren naar Frankrijk doe je een beetje met dezelfde reden als naar Spanje: voor het lekkere weer en lekkere eten. Nederlanders emigreren vooral veel naar Frankrijk om daar bijvoorbeeld een camping of B&B te beginnen.

Australië

Australië is vooral populair onder jongere generaties. Australië maakt het namelijk heel gemakkelijk voor mensen onder de 30 jaar om voor langere tijd te komen werken en leven in Australië. Omdat het land zo groot en divers is, is er altijd wel een plek waar Nederlanders zich snel zullen thuis voelen.

Zwitserland

Nederlanders die naar Zwitserland verhuizen doen dat voornamelijk door werk-gerelateerde zaken. In Zwitserland zijn namelijk veel (hoofd)kantoren van grote bedrijven gevestigd. Wat echter wel vaak een probleem is, is dat het leven in Zwitserland (in vergelijking met Nederland) echt extreem duur is. Gelukkig staan de salarissen wel in verhouding met deze hoge kosten, maar toch zullen veel Nederlanders moeten inleveren op wat ze kunnen doen met hun geld. Toch blijft Zwitserland populair en verdient het een plekje in deze top 10 lijst.

Canada

Last but not least is Canada. Het een na grootste land ter wereld is dan ook uitgeroepen tot het meest comfortabele/aangename land om te wonen en leven (zelfs in de winter). Canada is ook het land van de avonturen. Een aantal decennia geleden zijn veel families (met name agrarische families) vertrokken naar Canada om daar hun bedrijf verder te zetten. Deze nauwe banden met Nederlanders daar is nog steeds voor veel Nederlanders de reden om ook het geluk op te zoeken aan de andere kant van de oceaan. Bovendien is Canada een van de gemakkelijkste landen in de wereld om permanente inwoner te mogen worden; ofwel een echte Canadese burger.

Wat is belangrijk bij een internationale verhuizing?

Een verhuizing binnen Nederland kan al spannend zijn en een hoop stress opleveren, laat staan als je zelfs naar een ander land verhuisd. Een goede planning en voorbereiding is essentieel; zo kun je met een gerust gevoel uitkijken naar deze ingrijpende gebeurtenis. Waar een verhuizing binnen Nederland in veel gevallen ook zelf, met hulp met familie of vrienden, kan worden uitgevoerd, zul je voor een internationale verhuizing een verhuisbedrijf moeten inschakelen. Zij zorgen ervoor dat je spullen op tijd op de nieuwe bestemming arriveren via de weg, lucht of zeevervoer. Bovendien zorgen zij ervoor dat ze aan alle regels rondom import en export in zowel Nederland als het bestemmingsland voldoen. De regels hierover verschillen per land of soms zelfs per provincie of staat.

Via Verhuizen.nl vraag je direct en vrijblijvend meerdere verhuisoffertes op bij Erkende Verhuizers met veel ervaring met internationale verhuizingen. Heb jij plannen om te emigreren? Vraag op tijd een offerte aan via ons platform zodat een internationaal verhuisbedrijf met je in contact kan komen!

Vraag gratis 3 offertes aan

Vind hier de Erkende Verhuizer die bij jouw verhuizing past!

De 4 garanties van Erkende Verhuizers

Icon euro 1
Garantiecertificaat
(tot €100.000,- verzekerd)
Icon garantie 2
Verhuis- en aanbetalingsgarantie
Kwaliteitstandaarden 3
Opgeleid en
gecertificeerd personeel
Icon weegschaal 4
Recht op onafhankelijke geschillencommissie met nakomingsgarantie