Volg je ons al?

Verhuizen met een klein budget

Er speelt een hoop rondom een verhuizing. In de meeste gevallen kost een verhuizing flink wat geld, meer als dat je wellicht van tevoren bedacht hebt. Ook wanneer je geen verhuisbedrijf inschakelt maak je kosten: voor het kopen van verhuisdozen tot het huren van een grotere bus of vrachtwagen. Of wat denk je van de nieuwe spullen en meubels die je voor je nieuwe huis wilt kopen. Ook kan het flink in de kosten lopen als je onzorgvuldig te werk gaat en schade toebrengt aan meubels of de woning zelf tijdens de verhuisdag. Al met al een hoop kostenposten waar je rekening mee moet houden.

Verhuizen met een budget vraagt daarom om een nog betere voorbereiding en planning.

Het belang van een goede voorbereiding

‘Een goed begin is het halve werk’, is een bekende en vaak gebruikte uitspraak. Bij een verhuizing is deze dan ook zeker van toepassing. Wanneer je namelijk geen goede planning maakt, kun je ervan uitgaan dat je tijdens je verhuizing in de knoei komt.

Voorafgaand aan de verhuizing is het van belang om een lijst op te stellen met wat je allemaal wil gaan verhuizen. Zo is het belangrijk om een scheiding te maken tussen spullen die naar het nieuwe huis moeten, je eventueel naar een opslaglocatie dient te brengen of spullen die naar de stort gaan omdat je ze nooit gebruikt. Een goede tip is om te kijken welke spullen je eigenlijk niet meer wilt meenemen naar de nieuwe woning maar die wel nog waardevol zijn. Deze kun je verkopen om zo een financiële tegemoetkoming voor je verhuizing te krijgen, bijvoorbeeld via Marktplaats. Met een tweedehands bank maak je echt heel veel mensen blij en zelfs servies of kleren leveren vaak nog wat op!

Schakel je toch een verhuisbedrijf in, maar wil je hiervan de kosten drukken? Zorg dan dat je echt goed je inboedel in kaart hebt gebracht. Het is natuurlijk zonde als het verhuisbedrijf een te hoge offerte maakt omdat blijkt dat toch niet alle spullen mee hoeven en je deze voor de verhuisdag al afvoert.

Materialen huren

Het zal je wellicht verbazen hoeveel het kost om echt goede materialen aan te schaffen om je spullen mee in te pakken. Maar, onze tip is ook wel om hier nauwkeurig mee om te gaan. Misschien denk je wel dat verhuisdekens of noppenfolie overbodig is, maar schade aan je spullen zal uiteindelijk duurder uitvallen. Veel verhuisbedrijven of online websites geven je tegenwoordig de mogelijkheid om verhuisdozen te huren. Voor een vast bedrag (en een borg die je terugkrijgt bij inleveren) kun je zo op een budget-manier je spullen inpakken. Vraag ook eens rond bij familie, vrienden of buren die onlangs verhuisd zijn. Wellicht hebben zij nog dozen of materialen liggen die je mag gebruiken of kunt overkopen voor een klein prijsje.

Vraag hulp van familie en vrienden

Velen handen maken licht werk. Dat geldt ook bij een verhuizing. Heb je geen budget om een professionele verhuisdienst in te schakelen? Vraag dan familie en vrienden of ze kunnen helpen met het inpakken en sjouwen van dozen en grote spullen op de verhuisdag. Geef hierbij ook aan dat je graag weer voor hen klaarstaat op het moment dat zij hulp nodig hebben. Zo kun je elkaar een handje helpen.

Kosten van verhuisbedrijf beperken

Kun je niet alles zelf of met hulp van naasten doen? Dan zijn er gelukkig nog voldoende mogelijkheden om ook met een lager budget toch een verhuisbedrijf in te schakelen.

  • Vraag meerdere offertes op: het is slim om bij verschillende verhuisbedrijven in je buurt een offerte op te vragen. Verhuisbedrijven zullen veel verschillen in prijs of inschatting. Zo kun je een goede keuze maken. Via Verhuizen.nl vraag je gratis een offerte aan bij meerdere verhuisbedrijven in jouw buurt!
  • Neem niet full-service maar slechts een gedeelte van de diensten: een offerte wordt natuurlijk duurder als je ook additionele diensten als montageservice afneemt. Kijk dus wat je wel zelf kan doen en schakel een verhuisbedrijf alleen in voor het essentiële. Pak bijvoorbeeld zelf je dozen in en laat het verhuisbedrijf het enkel sjouwen en vervoeren.
  • Ga slim om met de dag van de verhuizing: voor een verhuizing in het weekend of een spoedverhuizing (korte termijn) rekenen verhuisbedrijven vaak een extra toeslag. Probeer dus doordeweeks te verhuizen en vraag ver van te voren een offerte aan.

Laat een Erkende Verhuizer je helpen

Ben je bang dat je niet voldoende tijd hebt voor jouw aanstaande verhuizing? Bijvoorbeeld omdat je niet genoeg (bijzonder) verlof dagen hebt of omdat het een grote verhuizing betreft? Dan is het verstandig om te overwegen een professioneel verhuisbedrijf in te schakelen. Professionele verhuizers weten namelijk precies wat ze moeten doen om jouw verhuizing snel en efficiënt te laten verlopen. Zo heb je een hoop minder stress rondom de verhuisdag. Via Verhuizen.nl vraag je vrijblijvend meerdere offertes aan bij Erkende Verhuisbedrijven.

Vraag gratis 3 offertes aan

Vind hier de Erkende Verhuizer die bij jouw verhuizing past!

De 4 garanties van Erkende Verhuizers

Icon euro 1
Garantiecertificaat
(tot €100.000,- verzekerd)
Icon garantie 2
Verhuis- en aanbetalingsgarantie
Kwaliteitstandaarden 3
Opgeleid en
gecertificeerd personeel
Icon weegschaal 4
Recht op onafhankelijke geschillencommissie met nakomingsgarantie