Volg je ons al?

Een goede voorbereiding is het halve werk

Better safe than sorry, dat geldt absoluut bij verhuizingen. De belangrijkste tip die we dan ook kunnen geven is om goed voorbereid te zijn. Controleer van tevoren of je voldoende verhuisdozen, inpakmateriaal en beschermingsmiddelen in huis hebt. Zorg ook dat je van tevoren hebt opgemeten of de grote meubelstukken door de deuren, smalle gangen en trappengat kunnen, en of alles in de verhuiswagen past die je voor ogen hebt. Zo voorkom je verrassingen op de verhuisdag zelf en hoef je niet last-minute te improviseren waardoor je onzorgvuldiger te werk gaat.

Label alle verhuisdozen

Niet alleen maak je het jezelf veel gemakkelijker als je alle dozen labelt met de inhoud, ook kun je zo goed aangeven welke dozen wel of geen breekbare spullen bevatten. Zo weet iedereen dat ze die dozen met extra zorgvuldigheid moeten optillen, verplaatsen en weer moeten neerzetten.

Servies en andere breekbare spullen inpakken

Servies, vazen en andere breekbare spullen kun je het best per stuk los inpakken in speciaal inpakpapier of kranten. Zo zijn deze spullen extra goed beschermd. Servies en glas is bovendien vaak zwaarder dan overige spullen. Daarom worden deze dozen ook al snel te zwaar. Zorg dus dat je deze zwaardere spullen in een extra stevige verhuisdoos pakt of gebruik liever meer dozen. Als de bodem doorzakt, is de schade natuurlijk enorm.

Gebruik noppenfolie, verhuisdekens en meubelhoezen

Er is veel professioneel materiaal op de markt wat ook professionele verhuisbedrijven gebruiken bij een verhuizing. Denk aan noppenfolie (ook wel bubbelplastic genoemd), verhuisdekens en speciale meubelhoezen voor banken of matrassen. Deze zijn bij de bouwmarkt of een online verhuiswinkel te koop. Pak in ieder geval waardevolle spullen of meubels met scherpe hoeken of kanten hiermee in.

Originele verpakkingen gebruiken

Veel mensen bewaren de originele verpakking van bijvoorbeeld een televisie of laptop als zij hier plek voor hebben. Het is dan heel verstandig om tijdens de verhuizing dit weer hierin terug in te pakken. Deze verpakking is natuurlijk precies gemaakt voor het voorwerp om deze veilig te vervoeren, en komt dus bij een verhuizing ook van pas.

Let ook op de vloeren en muren

Uiteraard besteed je veel aandacht aan het veilig verpakken van je meubels en spullen, maar vergeet ook zeker niet de muren en vloer te beschermen. Een stootje gebeurt sneller dan je denkt, en vooral bij lichte muren zie je dit snel. Vloeren kunnen beschadigen door vuil wat onder schoenen blijft hangen en verhuizers die veel van buiten naar binnen lopen. Je kunt je vloer beschermen met een vloer cover of zeil.

Goede indeling van de verhuiswagen

De meeste beschadigingen aan meubels of spullen ontstaan tijdens het vervoer. Door bochten, drempels of slecht wegdek kunnen de dozen en meubels gaan verschuiven en tegen elkaar botsen. Zorg daarom voor een goede indeling van de verhuiswagen of -bus en vul de overige ruimte met verhuisdekens, zodat er niets kan gaan schuiven.

Controleer ook of de vloer in de wagen schoon genoeg is. Te veel vuil kan ook voor schade zorgen. Om dit op te lossen kun je de vloer bedekken met karton. Start op tijd met het verzamelen hiervan, dan hoef je het niet los aan te schaffen!

Wees ook voorzichtig bij het uitpakken

Veel mensen zijn opgelucht als alle dozen en meubels veilig op hun nieuwe plek te staan, maar eigenlijk ben je op dat moment nog maar halverwege. De dozen moeten met dezelfde nauwkeurigheid ook weer uitgepakt worden, anders kunnen spullen alsnog beschadigen of kapotvallen.

Zorg voor het juiste team

Ga je zelf verhuizen met eventuele hulp van familie of vrienden? Zorg dan dat je iedereen een taak geeft die bij hem of haar past. Laat mensen geen zware meubels tillen als zij dit eigenlijk niet goed kunnen. Tip: controleer of je hulp een aansprakelijkheidsverzekering heeft. Mocht er onverhoopt toch wat stuk gaan, kun je altijd nog proberen via deze weg een vergoeding hiervoor te krijgen.

Schakel een professioneel verhuisbedrijf in

Professionele verhuizers weten precies wat jouw spullen en meubels nodig hebben om veilig op hun plek van bestemming aan te komen. Zo ben jij een stuk geruster bij de verhuizing. Het verhuisbedrijf beschikt over voldoende dozen en beschermingsmiddelen om alles veilig te verpakken en vervoeren. Gediplomeerde verhuizers weten exact hoe zij moeilijke of zware meubelstukken door smalle gangen en trappen kunnen tillen.

Ben jij van plan een verhuisbedrijf in te schakelen? Kijk dan of dit verhuisbedrijf het label ‘Erkende Verhuizer’ heeft gekregen. Zo ben je automatisch verzekerd mocht er onverhoopt toch iets mis gaan (tot 100.000 euro) en ben je verzekerd van opgeleid en gecertificeerd personeel en heb je recht op een onafhankelijke geschillencommissie met nakomingsgarantie.

Via Verhuizen.nl vraag je geheel vrijblijvend en gratis een nauwkeurige verhuisofferte voor jouw verhuizing aan bij meerdere verhuisbedrijven die zijn aansloten bij de Erkende Verhuizers. Zo zie je direct wat een verhuisbedrijf inschakelen kost en vind je de verhuizer die bij jouw verhuizing past!

Vraag gratis 3 offertes aan

Vind hier de Erkende Verhuizer die bij jouw verhuizing past!

De 4 garanties van Erkende Verhuizers

Icon euro 1
Garantiecertificaat
(tot €100.000,- verzekerd)
Icon garantie 2
Verhuis- en aanbetalingsgarantie
Kwaliteitstandaarden 3
Opgeleid en
gecertificeerd personeel
Icon weegschaal 4
Recht op onafhankelijke geschillencommissie met nakomingsgarantie