Volg je ons al?

Tip 1. Controleer vooraf of je alle benodigdheden hebt

Bij een verhuizing is het van groot belang om voldoende verhuisdozen, inpakmateriaal en beschermingsmiddelen bij de hand te hebben. Meet van tevoren de afmetingen van grote meubelstukken om ervoor te zorgen dat ze probleemloos door deuren, smalle gangen en trappen passen. Ook moet je controleren of alles in de verhuiswagen past die je van plan bent te gebruiken. Door deze voorbereiding voorkom je verrassingen op de verhuisdag en kun je voorkomen dat je op het laatste moment moet improviseren, waardoor je mogelijk slordiger te werk gaat.

Tip 2. Label alle verhuisdozen voor gemak en duidelijkheid

Het labelen van alle verhuisdozen is niet alleen handig voor jezelf, maar ook voor anderen die helpen met de verhuizing. Door de inhoud van de dozen duidelijk te vermelden, kun je aangeven welke dozen breekbare spullen bevatten en dat ze met extra zorg moeten worden behandeld tijdens het tillen, verplaatsen en weer neerzetten.

Tip 3. Zorgvuldig inpakken van servies en breekbare spullen

Servies, vazen en andere breekbare voorwerpen moeten individueel worden ingepakt in speciaal inpakpapier of kranten om extra bescherming te bieden. Omdat servies en glaswerk vaak zwaarder zijn dan andere spullen, is het belangrijk om ervoor te zorgen dat de dozen niet te zwaar worden. Gebruik daarom extra stevige verhuisdozen of verdeel de inhoud over meerdere dozen. Het voorkomen van bodems die doorzakken, voorkomt aanzienlijke schade.

Tip 4. Gebruik professionele materialen voor bescherming

Er zijn verschillende professionele materialen op de markt die ook door erkende verhuisbedrijven worden gebruikt. Denk aan noppenfolie (ook wel bekend als bubbelplastic), verhuisdekens en speciale meubelhoezen voor banken of matrassen. Deze materialen zijn verkrijgbaar bij bouwmarkten of online verhuiswinkels. Het is raadzaam om waardevolle spullen of meubels met scherpe hoeken of randen hiermee in te pakken voor extra bescherming.

Tip 5. Maak gebruik van originele verpakkingen

Als je de originele verpakkingen van bijvoorbeeld elektronica, zoals een televisie of laptop, hebt bewaard, is het verstandig om deze te gebruiken tijdens de verhuizing. Deze verpakkingen zijn speciaal ontworpen om de voorwerpen veilig te vervoeren en zijn daarom ideaal voor een verhuizing.

Tip 6. Bescherm vloeren en muren tijdens de verhuizing

Niet alleen is het belangrijk om meubels en spullen veilig te verpakken, maar ook om vloeren en muren te beschermen. Zelfs kleine stoten kunnen onherstelbare schade aanrichten, vooral op lichte muren. Vuil dat aan schoenen blijft kleven en verhuizers die constant in en uit lopen, kunnen vloeren beschadigen. Het gebruik van vloerbescherming, zoals vloerdekens of zeilen, is een effectieve manier om schade te voorkomen.

Tip 7. Efficiënte indeling van de verhuiswagen

Tijdens het vervoer kunnen dozen en meubels beschadigd raken door bochten, drempels of slechte wegen. Om dit te voorkomen, is een efficiënte indeling van de verhuiswagen essentieel. Vul de lege ruimte op met verhuisdekens, zodat er geen beweging mogelijk is. Het is ook belangrijk om ervoor te zorgen dat de vloer van de vrachtwagen schoon is om schade door vuil te voorkomen. Een eenvoudige oplossing is het bedekken van de vloer met karton.

Tip 8. Ben voorzichtig bij het uitpakken

Nadat alle dozen en meubels veilig op hun nieuwe plek staan, is het belangrijk om ook bij het uitpakken voorzichtig te werk te gaan. Het niet nauwkeurig uitpakken van dozen kan alsnog leiden tot beschadigde of gebroken spullen. Wees dus geduldig en neem de tijd om alles zorgvuldig uit te pakken.

Tip 9. Zorg voor een geschikt verhuisteam

Als je ervoor kiest om zelf te verhuizen met hulp van familie of vrienden, is het belangrijk om iedereen een taak te geven die bij zijn of haar capaciteiten past. Voorkom dat mensen zware meubels tillen als ze dit eigenlijk niet aankunnen. Controleer ook of je helpers een aansprakelijkheidsverzekering hebben. Mocht er onverhoopt iets kapot gaan, dan kun je mogelijk via deze verzekering een vergoeding krijgen.

Tip 10. Overweeg een professioneel verhuisbedrijf in te schakelen

Als je de verhuizing liever uit handen wilt geven, is het raadzaam om een professioneel verhuisbedrijf in te schakelen. Deze verhuizers weten precies welke voorzorgsmaatregelen nodig zijn om jouw spullen veilig op de plaats van bestemming te krijgen. Ze beschikken over voldoende verhuisdozen en beschermingsmiddelen om alles veilig te verpakken en te vervoeren. Via Verhuizen.nl kies je automatisch voor een verhuisbedrijf met het label 'Erkende Verhuizer'. Hiermee ben je standaard verzekerd tot €100.000 in geval van schade en ben je verzekerd van opgeleid en gecertificeerd personeel. Bovendien heb je recht op een onafhankelijke geschillencommissie met nakomingsgarantie.

Wil je een verhuisbedrijf inschakelen? Dan is het handig om verschillende offertes te vergelijken. Via Verhuizen.nl kun je geheel vrijblijvend en gratis een nauwkeurige verhuisofferte aanvragen bij meerdere verhuisbedrijven die zijn aangesloten bij de Erkende Verhuizers. Op die manier krijg je direct inzicht in de kosten en vind je het verhuisbedrijf dat het beste past bij jouw verhuizing.


Vraag gratis 3 offertes aan

Vind hier de Erkende Verhuizer die bij jouw verhuizing past!

De 4 garanties van Erkende Verhuizers

Icon euro 1
Garantiecertificaat
(tot €100.000,- verzekerd)
Icon garantie 2
Verhuis- en aanbetalingsgarantie
Kwaliteitstandaarden 3
Opgeleid en
gecertificeerd personeel
Icon weegschaal 4
Recht op onafhankelijke geschillencommissie met nakomingsgarantie